Wka

Hur att exfoliera ditt ansikte

Om huden verkar torr och sträv eller bara inte så mjuk som du vill att det ska vara då exfoliera huden i ansiktet är ett bra sätt att få en mjuk och rengjort ansikte.

Steg

Hur att exfoliera ditt ansikte. Om du har långt hår dra alla håret borta från ansiktet och fäst den med en hår slips.
Hur att exfoliera ditt ansikte. Om du har långt hår dra alla håret borta från ansiktet och fäst den med en hår slips.
 1. 1
  Om du har långt hår dra alla håret borta från ansiktet och fäst den med en hår slips. Om du har lugg så kan du behöva en pannband för att hålla dem tillbaka bort från ansiktet också.
 2. 2
  Blöt en ren trasa eller trasa under varmt vatten och sedan placera den på hela ansiktet i 1-2 minuter för att öppna porerna
 3. 3
  När du har öppnat dina porer, rengör ansiktet med någon form av ansikte tvätt så att du kommer att peeling ett rent ansikte.
 4. 4
  Nu måste du göra din exfolierande scrub. Häll 3 matskedar vanligt vitt socker i en liten skål. Lägg en matsked vatten i skålen med socker.
 5. 5
  Blanda vatten och socker tillsammans med fingret eller någon annan typ av redskap (fingret fungerar lika bra) tills det är en något tjock pasta.
 6. 6
  Använd ditt finger eller lägg pastan på en trasa och börjar försiktigt gnugga det i ansiktet. Gnid försiktigt pastan i cirkulära rörelser över hela ansiktet för att bli av med alla döda hudceller. Fortsätt att göra detta tills du känner att du har exfolierad varje tum av huden i ansiktet.
 7. 7
  Skölj skrubba bort av ditt ansikte med ljummet vatten och plaska ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna. Se till att du får all den skrubba bort annars ansiktet blir klibbigt från sockret.
 8. 8
  När du har tagit bort alla exfolierande scrub från ansiktet försiktigt klappa torka ansiktet med en ren handduk.

Tips

 • Undvik att använda varmt eller kallt vatten vid sköljning skrubba bort ditt ansikte som de båda öppna eller stänga porerna. Använd ljummet vatten.
 • Applicera solskydd för ansiktet om du går ut i solen efter att du har exfolierad. Din hud kan vara något irriterad och den gamla död hud har tagits bort så det är lätt för den friska huden att skadas av solen.
 • Gnugga inte ditt ansikte för hårt eller de små socker kornen kommer att repa och irritera huden.
 • När du är klar peeling, kanske du vill använda en fuktighetskräm om du har torr hud. Om du normalt har fet hud så ska du ändå vara att använda en fuktighetskräm.

Saker du behöver

 • En ren tvätt duk / trasa
 • En liten skål för att göra din scrub i
 • 3 matskedar vanligt socker
 • 1 msk vatten
 • Face Wash
 • En fuktighetskräm