Wka

Hur man stänger porerna

Det finns egentligen ingen permanent botemedel för öppna porer. Toner stramar porer tillfälligt, så gör det till en vana att tillämpa toner regelbundet.

Steg

Hur man stänger porerna. Få ett bra rengöringsmedel och använda den enligt anvisningarna på morgonen och innan du går till sängs.
Hur man stänger porerna. Få ett bra rengöringsmedel och använda den enligt anvisningarna på morgonen och innan du går till sängs.
 1. 1
  Få ett bra rengöringsmedel och använda den enligt anvisningarna på morgonen och innan du går till sängs. Använda den i tidigt på kvällen är ett slöseri av produkten. Vid rengöring, använd inte mycket hett eller mycket kallt vatten, eftersom det tar bort de naturliga oljor som skyddar huden och ger blodkärlen till ytan.
 2. 2
  Använd en toner efter rengöring för att avlägsna spår av rengöringsmedel och make up som kan lämnas kvar på huden. Välj toner beroende på din hudtyp. Använd aldrig starkt luktande toners. Vill du verkligen dessa giftiga kemikalier i ansiktet? Trollhassel är en god kvalitet toner för alla hudtyper. Det kan lätt appliceras med bomull. Använd AM och PM.
 3. 3
  Återfukta oavsett hur fet din hud är. Detta balanserar oljor och refuels torra områden i huden för att ge en jämn konsistens över. Använd AM och PM.
 4. 4
  En exfoliant är nödvändigt att hålla andra produkter som arbetar sitt bästa och kunna komma in i huden. Ett hårt exfoliant bör användas tre gånger i veckan. Svagare kan användas dagligen. Om du har en dålig akne bryter ut, prova en icke-slipande exfoliant som är kvar på huden över natten och sedan sköljas bort på morgonen för att undvika spridning av fläckar över ansiktet.
 5. 5
  Använda en ansiktsbehandling mask efter din hudtyp en gång i månaden och en ånga ansiktet varje vecka är det sista steget i din hudvård rutin.
 6. 6
  Applicera foundation för att dölja öppna porer. Använd en god kvalitet stiftelse med solskyddsmedel.
 7. 7
  Tvätta grunden så fort du kommer hem med ansiktet tvätta, och följ upp med toner. Ren och klar är en bra ansiktstvätt för fet hud.

Tips

 • Öppna porer på näsan kan betyda att du har en tendens att utveckla pormaskar. Om så är fallet, få dina pormaskar avlägsnas regelbundet med hjälp av blackhead bort remsor.
 • Rulla is över hela ansiktet.
 • Använda en ansiktsscrub på näsan dagligen hjälper till att förhindra uppkomsten av pormaskar.

Saker du behöver

 • Isbitar
 • Toner
 • Ansiktstvätt
 • Foundation