Wka

Hur kan man vara en ung vuxen

Du slår i slutet av dessa tonåren, och närmar sig snabbt din. Folk förväntar dig att handla din ålder? Eftersom du är nu officiellt en ung vuxen, här är hur att börja agera som en.

Steg

Hur kan man vara en ung vuxen. När du får ett jobb, vara tacksam för det, arbeta hårt, följa reglerna i företaget så gott du kan, och eller klaga på dina arbetsuppgifter, behandling, eller betala.
Hur kan man vara en ung vuxen. När du får ett jobb, vara tacksam för det, arbeta hårt, följa reglerna i företaget så gott du kan, och eller klaga på dina arbetsuppgifter, behandling, eller betala.
 1. 1
  Ta ansvar för dina handlingar. Om du röra dig, inte ljuga om det eller vidarebefordra skulden på någon annan. Erkänn dina misstag, be om ursäkt, och fråga vad du kan göra för att rätta till situationen och / eller göra saker rätt. Kom ihåg vad som hände så att du inte gör samma misstag igen.
 2. 2
  Skaffa ett jobb eller arbeta för att få en (utbildning). Ha en plan så att dina föräldrar inte stödja dig på obestämd tid.
 3. 3
  När du får ett jobb, vara tacksam för det, arbeta hårt, följa reglerna i företaget så gott du kan, och eller klaga på dina arbetsuppgifter, behandling, eller betala.
 4. 4
  Acceptera det faktum att de flesta vuxna faktiskt kanske vet vad de talar om - och du kan även lära sig något från dem som inte gör det.
 5. 5
  Få mentorer. Bli vän med ansvariga vuxna (inte nödvändigtvis familjemedlemmar) som är äldre än du. Be om deras råd om saker - och de råd du gett.
 6. 6
  Fundera över var du vill att ditt liv ska vara i fem år (universitetsutbildning, högt betalda jobb, make, lägenhet, fin bil, osv.). Skriv ner det. Gör sedan en plan om hur du kommer dit.
 7. 7
  Börja spara pengar om du har ännu inte. Att sätta en del av din lön till ditt sparkonto kommer att vara användbar på vägen när du vill ha ett hus eller bil.
 8. 8
  Börja bygga en kredit historia. Få en gas kort station kredit eller ta lån. Gör dina betalningar i tid, och det blir lättare att få tillstånd för stora inköp i några år.
 9. 9
  Vet att du inte kan styra andra människor så försök att inte tänka för mycket eller bryr sig om vad andra (speciellt främlingar) tänker på dig.
 10. 10
  Respektera dina föräldrar (eller din förmyndare). De är de människor som kommer att vara det mest troligt när du behöver hjälp.

Tips

 • Du kan fortfarande vara en vuxen utan att vara allvarlig hela tiden, glöm inte att du fortfarande kan ha lite kul, du måste bara veta var man ska dra gränsen.
 • Inte avsiktligt provocera argument, eller försök att visa upp hur mycket du vet. Ödmjukhet och vänlighet är två av de största riktmärken för mognad.
 • Respektera alltid dina föräldrar, det är inte coolt att behandla dina föräldrar på ett dåligt sätt.
 • Att vara över 18 gör dig inte en vuxen. Du måste fortfarande vara öppen och medveten om dina beslut.
 • Du kan fortfarande ha roligt utan att agera som ett barn.
 • Ju mer du agerar din ålder desto svårare är det att ha en enkel själ.

Varningar

 • Välj dina strider. Om du har kontroll föräldrar som vill hålla dig hemma på obestämd tid, måste du stå upp till dem så småningom.
 • Får inte ett kreditkort och spendera pengar som du inte har. Målet är att göra en bra kredit rekord för dig själv.