Wka

Hur du håller din navelpiercing ren

Alla har osäkerhet om att få sin navel hål, särskilt eftersom det finns alltid en chans att det kommer att bli smittad. Oroa dig inte! Efter att ha läst dessa korta steg på hur man håller den ren och undvika infektion, kommer du att bli bra.

Steg

Hur du håller din navelpiercing ren. Tvätta med antibakteriell tvål en gång eller två gånger om dagen.
Hur du håller din navelpiercing ren. Tvätta med antibakteriell tvål en gång eller två gånger om dagen.
 1. 1
  Tvätta med antibakteriell tvål en gång eller två gånger om dagen. Först, tvätta händerna och ta bort skorpan på piercingen med en bomullspinne eller Q-Tip. Sedan, försiktigt rengöra området med antibakteriell tvål och vatten. Undvik att rycka på piercingen, vilket kommer att vara smärtsam och långsam läkning.
  • Se till såpvatten får i hålen. Det enklaste, mildaste sättet att göra detta är att halv-fylla en kopp med såpvatten, försiktigt placera den över piercingen, och lätt sus runt. Det kan göra lite ont om piercing är ganska ny, men smärtan kommer att avta inom några dagar.
 2. 2
  Applicera inte alkohol eller peroxid. Båda kommer att torka ut huden. I själva verket är väteperoxid ett oxidationsmedel som kan ha frätande effekter på huden och störa sårläkning.
 3. 3
  Applicera inte salvan. Detta kommer att förhindra syre, vilket är avgörande för läkningsprocessen, från att nå piercingen.
 4. 4
  Simmar inte. Oavsett om det är en klorerad pool, en bubbelpool med brom, eller en naturlig flod, är det bäst att undvika att få något annat än såpvatten i din piercing.
 5. 5
  Rör inte piercingen under läkningsprocessen. Den enda gången du ska röra din ring navel är när du rengör den. Kom alltid ihåg att tvätta händerna i förväg.
 6. 6
  Ta inte bort smycken under läkningsprocessen. Även om många piercingar läker inom sex veckor, kan andra ta månader. Kontrollera med din piercing artist (eller läs pappersarbete du borde ha fått med piercing) för en exakt tidslinje.
  • Om du vill ha ett nytt utseende, och din piercing gör inte ont när du rör den, kan du skruva bollarna från skäggtöm och ändra dem, men lämna skäggtöm på plats hela tiden. Att ändra det kommer att irritera piercing och får införa bakterier på såret. Du kan också välja att dekorera piercing med en
 7. 7
  Håll utkik efter infektion. Om det är klart eller semi-vit vätska, betyder det att det är helande. Om det är gult, det gröna, eller illaluktande kan vara smittade. I det här fallet, gå till en läkare, eller besöka din piercer och diskutera ordentlig vård.

Tips

 • Se till att du går till en plats där personen är ren, licensierad, använder steril utrustning, och är mycket tydlig om alla möjliga problem en person kan stöta på.
 • Om du har startat din tid, kanske du vill överväga att ta Midol första gången efter att du får din navel hål två gånger i veckan.
 • För afrikanska europeiska och Latina hud, kommer det svart / brun / röd markering upptill försvinna efter ca 4 månader.
 • Tea tree olja är en mycket effektiv anti-bakteriell och det luktar gott också. Du kan också köpa tvål tea tree.