Wka

Hur du gör dina egna salt scrubs

Ett salt scrub gör din hud känns fint (Salt har naturliga avslappnande och lugnande egenskaper, och det hjälper också cirkulationen och exfolierar huden.), Men de kan vara dyra. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att göra en salt scrub hemma, och allt du behöver är några hushållsprodukter som kan göra en salt scrub som ger dig fantastiska resultat som en butik köpte en (men utan pris)!

Steg

Hur du gör dina egna salt scrubs. Hitta en burk för att hålla din salt scrub.
Hur du gör dina egna salt scrubs. Hitta en burk för att hålla din salt scrub.
 1. 1
  Hitta en burk för att hålla din salt scrub. Nästan varje burk skulle vara bra. Du kan få en som lås eller en som har en skruv på locket. Om du är en klumpig person, använd en plastburk istället för glas, eftersom denna scrub kommer att läggas nära dusch eller badkar, och en glasburk kan glida ur händerna och bryta sig in i skärvor! Plast har sina nackdelar också. En plastburk kommer att absorbera eventuella eteriska oljor som du lägger in i snåren, och det betyder att du aldrig kan använda burken i något annat syfte. Se vad burken du använder är ren. En plast ziplock behållare kommer att fungera bra också. Även en liten plastpåse fungerar också!
 2. 2
  Välj ett salt att använda. Nästan alla slag kommer att göra. Havssalt, Epsom salt, kosher salt, även vanliga gamla bordssalt! Vanligtvis bordssalt är den billigaste, och den har mindre granulat, vilket innebär att du inte behöver mosa några stora salt klumpar som finns i de andra salter. Epsom salt har avslappnande egenskaper, medan havssalt används ofta i badsalt. När du har valt din salt, fyll ungefär hälften av din kruka eller behållare med det.
 3. 3
  Välj en olja. Varje form kommer att göra, men några hud näringshaltiga oljor är mandelolja, kokosnötolja, druvkärnolja, safflorolja, jojobaolja, avokadoolja, jordnötsolja, nypon, sesamolja, makadamianötolja, solrosolja och olivolja. Dock bör du inte gå till mataffären just nu att köpa dessa oljor om du inte har dem. Använd vad matlagning eller vegetabilisk olja som redan finns i ditt kök! Även billig rapsolja, vilket inte är snygga, fungerar bra också! Men en olja du bör undvika är babyolja, som innehåller mineralolja (en biprodukt av petroleum), eftersom det inte absorberar in i huden och när den avdunstar, gör denna olja huden känns ännu torrare än tidigare. Även barnet / mineralolja täpper till porerna, vilket gör din hud ser trist.
 4. 4
  Fyll burken med olja tills den är nästan full.
 5. 5
  Blanda din salt scrub med en sked.
 6. 6
  Tillsätt några droppar av eteriska oljor i blandningen. Välj en doft som passar din smak. Vissa stora ettor är lavendel (avslappnande), pepparmynta (energigivande), apelsin, lime / citron, sandelträ och vanilj. Eller så kan du prova extrakt, som vanilj, mandel, pepparmynta och kokos. Rör om salt scrub efter att du lagt tillsätt eterisk olja.
 7. 7
  Sätt ditt salt scrub nära badkar, dusch eller handfat. Använd ditt salt scrub när du rengör eller blötläggning på särskilt torra områden, som knän och armbågar. Detta exfoliant fungerar särskilt bra på händer och fötter också. Skrubba huden i en cirkelrörelse med en luffa, dusch puff, handskar dusch, maska ​​scrubbie, tvättlapp, eller bara dina händer. Efter att ha väntat i några minuter för att skrubba för att göra sitt jobb, skölj av med varmt vatten och klappa torrt med en mjuk handduk. Om huden känns en smula lite för fet, kan du tvätta bort det med lite tvål, men det är inte nödvändigt eftersom vanligtvis huden skulle absorbera all olja och det skulle gynna torr hud mer. Din hud ska kännas mjuk, återfuktad och exfolierad, med antydan av doft du har valt. Inget behov av att nå för afterwords bodylotion. Saltet i scrub hade exfolierad lagret av döda hudceller på ytan, medan oljan hade redan gjort jobbet för att återfukta nya hud som utsätts, lämnar dig med super mjuk hud.

Tips

 • Lägg en snäcka i din burk salt scrub som en söt scooper. Så att du kan hålla dina våta fingrar borta från insidan av burken och bakterier är mindre troligt att formen.
 • Om scrub verkar alltför fet för dig, använda mindre olja till mer salt. En del människor föredrar att ha 1/2 dl olja 1 dl salt.
 • Du kan göra ditt salt scrub av två ingredienser eller tjugo. Var kreativ med salt, olja och doft kombination! Det enklaste och billigaste skrubba jag någonsin gjort är koksalt och rapsolja. Även om det är inte fint, det är en bra slipande rub och exfolierar väl. Det kan inte bli enklare än så!
 • Oroa dig inte om din hud är lite röd efter att du rensat din kropp. Det är på grund av saltet s kornig och grov textur att huden har en bit av rodnad. Det kommer snart att försvinna.
 • Rör detta salt scrub före varje användning. Saltet tenderar att sjunka till botten och oljan stiger till toppen, så inte freak out!
 • Lägg i några andra valfria nyttiga ingredienser i ditt salt scrub som majsmjöl, socker, honung, aloe vera, flytande tvål, citron / apelsinskal, havregryn, kanel, kryddnejlika, vanilj extrakt, shea / kakaosmör, lotion, mjölk, kaffesump, gröna teblad (från tepåsen) med citron eller apelsinjuice.
 • Detta salt scrub håller längre om inget vatten kommer in i burken.
 • Tillsätt några droppar vitamin E (från två kapslar) i din scrub för ett naturligt konserveringsmedel. Detta är valfritt, eftersom saltet i sig är ett naturligt konserveringsmedel, men det kommer att göra din skrubb längre.
 • Ge din scrub konsistens och färg om så önskas. För färg, lägg i några droppar karamellfärg och lägg i några krossade blomblad eller örter eller ens marken linfrö om du vill ha en fin textur.
 • Detta salt scrub gör en stor gåva! Lägg den i en en vacker burk, slips med ett band, lägga till en tagg och tillsätt lite sked för ösa denna scrub ut. Vad en söt och billig present!
 • Du kan också lägga till några flingor gröt havre för att göra det lite tjockare.

Varningar

 • Var försiktig och inte glida i badet eller duschen! Detta salt scrub innehåller olja, så den kan lämna ditt badkar eller dusch golvet halt! Jag rekommenderar att du placerar ett bad matta, en handduk eller en gammal t-shirt på golvet i ditt badkar eller dusch innan du börjar så att du vet att du inte glider.
 • Om du har riktigt känslig hud, använd inte detta salt scrub. Istället, byt ut saltet med socker och använder en socker skrubb. Socker scrubs tenderar att vara skonsammare för huden sedan salt scrubs!
 • Använd inte denna scrub i ansiktet, kan saltet irritera det eftersom huden i ansiktet är känsligare än huden på kroppen.
 • Salt kan torka på huden, så om du har torr hud, använd socker scrubs istället för scrubs salt.
 • Använd inte salt scrub när du rakar eller på platser där det finns sår eller blödande synlig. Saltet skulle göra några nedskärningar sårad och din hud kommer inte kännas trevligt.

Saker du behöver

 • Salt (alla slag)
 • Olja (alla slag)
 • Burk, container, eller smörgås baggie
 • Eteriska oljan eller extraktet
 • Sked