Wka

Hur att rengöra Timberland stövlar

Timberland stövlar är ett populärt märke av skor för män, och några kvinnor, som tillbringar mycket tid utomhus och behöver en funktionell och stabil sko. Medan dessa stövlar finns i många nya stilar och storlekar för män, kvinnor och barn, är Timberland stövlar mest känd för att vara robusta, tåliga stövlar som är slitna för rekreation utomhus bruk, såsom vandring, eller för ansträngande arbetsmiljöer. De tenderar att bli smutsig från extra exponering för väder och slitage. Rena Timberland stövlar ofta för att hålla dem i gott skick och ser presentabel. Hålla Timberland stövlar rena och i gott skick kommer att utöka det antal år som de kan bäras.

Steg

Hur att rengöra Timberland stövlar. Avlägsna lös smuts och skräp.
Hur att rengöra Timberland stövlar. Avlägsna lös smuts och skräp.
 1. 1
  Avlägsna lös smuts och skräp. Borsta bort varje uppstart med en borste eller en handduk för att avlägsna eventuella smutspartiklar. Glöm inte botten av Timberlands. Sulorna är speciellt benägna att plocka upp lös smuts och grus som kan borstas bort lätt före rengöring.
 2. 2
  Ta ut skosnören. Ta bort skosnörena från varje uppstart och tvätta dem för hand, eller inkludera dem i en massa tvätt i en tvättmaskin.
 3. 3
  Rengör sulorna. Skölj gummisulor i Timberland stövlar med vatten. Scrub dem med ett milt rengöringsmedel, med hjälp av en tandborste. Tandborsten kommer medge bearbetning i slitbanan för att ta bort smuts och lera. Försiktigt skrapa ut någon bygga upp som är i sulorna. Skölj sulorna med varmt vatten. Låt dem lufttorka.
 4. 4
  Rengör utsidan av stöveln. Använd våtservetter för att slipa utsidan av stövlarna. Se till våtservetter är fuktig, och använda så många som behövs för att fullständigt täcka tyget av stövlar. Låt stövlar lufttorka.
 5. 5
  Med ett rengöringsmedel som är specifik för tyget. Timberland stövlar kommer i mocka och läder stilar.
  • Använd en skum renare på mocka stövlar. Följ anvisningarna på renare att tillämpa den och skrubba ut fläckar.
  • För läder Timberlands, använd en läder rengöringsmedel, som vanligtvis finns i en kräm. De flesta läder städare kommer med en svamp eller en applikator som kan användas för att tillämpa den på stöveln. Följ anvisningarna och gnid in den i lädret.
 6. 6
  Torka stövlarna. När rengöringsmedlet har tillämpats och eventuella fläckar behandlas, låt stövlar lufttorka.
 7. 7
  Radera skav. Använd en enkel suddgummi för att ta bort skrapmärken på tån av stövlarna. Gnid radergummit lätt över märkena tills de försvinner.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Håll Timberland stövlar ren genom att ta bort smutsen en gång per vecka, särskilt om de är slitna på daglig basis.
 • Timberland gör märkesvaror boot rengöring. Boot Sauce Cream är tillgänglig för läderstövlar i flera olika färger som matchar Timberland stövlar. Renewbuck är produkten gjord av Timberland för mocka stövlar.

Saker du behöver

 • Borsta
 • Handduk
 • Diskmedel
 • Tandborste
 • Våtservetter
 • Läder eller mocka renare
 • Suddgummi