Wka

Hur tar man bort mörka skav från skor

När din favorit par skor blir markerade med mörka skav, det finns ingen anledning att kasta ut dem, eller ens ta dem direkt till en sko reparation företag. Det finns många bra alternativ för att ta bort sko skav som du kan göra hemma. Vissa kräver kommersiella skovårdsprodukter, men andra metoder använder husgeråd som du förmodligen redan har i ditt badrumsskåp. Med några enkla tips, rätt produkter och lite armbåge fett, kan du ha som favorit par skor som ser ut som ny igen.

Steg

Hur tar man bort mörka skav från skor. Innan du kan lära dig hur du tar bort mörka skav från skor, måste du bestämma vilken typ av material du arbetar med.
Hur tar man bort mörka skav från skor. Innan du kan lära dig hur du tar bort mörka skav från skor, måste du bestämma vilken typ av material du arbetar med.
 1. 1
  Innan du kan lära dig hur du tar bort mörka skav från skor, måste du bestämma vilken typ av material du arbetar med. Är det skorna, lackläder, nubuck eller mocka? Det material du rengör kommer att göra skillnad i den typ av produkter du använder och vilken metod du försöker att ta bort sko skav. Om du är osäker på om en sko är gjord av läder eller syntetiskt material, kontrollera insidan av skon för informationen. Det kanske säger, "läder" eller "konstgjorda material," så att du kan bestämma hur du tar bort mörka skav från skorna.
 2. 2
  Börja med säkrast möjliga produkter för att bli av skav utan att skada målgång i skon. De två första alternativen inkluderar tandkräm, som är effektiva på att ta bort svart sko skav från ljusa skor eller grå märken från mörkare skor. Helt enkelt applicera en liten mängd på skon och polera med en mjuk, ren tandborste. Ett klick vaselin också buffs instegsskydd ut varumärken, men det brukar ta en viss ansträngning för att arbeta varumärkena ur skons yta. Applicera en liten mängd på en pappershandduk och arbeta in den i lädret. Du kan också använda ett suddgummi för att bli av skav på mocka och nubuck tyger.
 3. 3
  Bli av skav från lackskor med lite nagellack remover. Använd endast icke-aceton produkter för detta ändamål och testa på en liten, osynlig del av skon innan du använder den skav. Nagellacksborttagare används vanligtvis på ljusare lackläder för att ta bort skor skav, men det har varit känt för att arbeta på läderskor också. Doppa en bomullstuss i remover och försiktigt gnugga skrapmärken bort.
 4. 4
  Köp en rekonditionering sprej från en sko reparation butik. Ta skon till butiken med dig, så att du kan matcha färgen på lädret till sprayen. Applicera sprayen enligt tillverkarens anvisningar, med hjälp av en lätt, jämnt lager. Låt det första skiktet att torka och sedan applicera ett andra skikt vid behov. Du kan upprepa denna process tills du har lyckats ta bort de skav och sportskor en slät, jämn yta igen.
 5. 5
  Avsluta din sko vård med en grundlig polish. Ta din sko till butiken med dig att bestämma den bästa färgen av polish för att köpa. Cream polish fungerar bäst, medan flytande polish tenderar att torka skorna ut. Applicera en liten mängd polish, arbeta i läder och sedan polera med en glans. Nubuck eller mocka skor kan uppsnyggat genom borstning av materialet med hjälp av en mjuk borste eller ren tandborste.