Wka

Så se till att dina sneakers luktar riktigt bra

Illaluktande skor kan vara pinsamt men kan undvikas. Här är några enkla steg för att göra dina skor luktar bättre och öka livslängden på dina skor.

Steg

Så se till att dina sneakers luktar riktigt bra. Placera 1-3 droppar eterisk olja i skosulan.
Så se till att dina sneakers luktar riktigt bra. Placera 1-3 droppar eterisk olja i skosulan.
 1. 1
  Bära strumpor! Det håller smutsen dina fötter och håller fötterna torra!
 2. 2
  Placera 1-3 droppar eterisk olja i skosulan. Försök sätta den under sulan för bästa resultat och för att undvika en olje fläck visas på dina strumpor.
 3. 3
  Sätt ett ark sköljmedel i skon för natten eller ett par dagar. Dessa kan ha en stark lukt så män bör använda dessa sparsamt för att undvika en stark, kvardröjande blommig doft. Bakpulver eller produkter avsedda att avlägsna sko lukt fungerar också.
 4. 4
  Köp en förpackning med lukt äta sulor och omedelbart sätta i varje par skor. När sulorna få stinkande du kan kasta och sätta in ett nytt par. Detta kommer att förhindra det mesta av lukt från att komma in i den ursprungliga och permanenta skosulan. Dessa säljs ofta i flerpack, efter storlek, för män eller kvinnor, och ibland med anvisningar för dimensionering. Om du har problem med sko lukt dessa bör vara en frekvent köp.
 5. 5
  Leta efter skor som kan tvättas i maskin. Detta är särskilt användbart om du har kroniska luktproblem med dina skor eller arbetar med idrott och svettas mycket.
 6. 6
  Kassera gamla och illaluktande strumpor. Håll en god tillgång på rena strumpor utan lukt att bära med dina nya skor när du får dem. Liksom skor, kan vissa strumpor bli gammal och håller lukt.
 7. 7
  Köp skor av god kvalitet som är gjorda av bra material. Dina fötter kommer att transportera fukt bättre när du investerar i kvalitet skor. Läder och naturmaterial andas bättre än konstgjorda produkter. Titta på etiketten och undvika konstgjorda material när det är möjligt. Nästan alla skor har några konstgjorda material, men inte de som är mestadels plast, vinyl eller pleather.
 8. 8
  Tvätta tvättbara skor med en touch av blekmedel (vita skor) eller en oxi-ren tvättillsats.
 9. 9
  Dra ut din sko strängar och lyft tungan ur skon. Ta sulan om avtagbara och satt bredvid skon. Sätt skorna utanför och i solen. Frisk luft och solljus är en naturlig Deodorizer. Det tar längre tid men det är också ett bra sätt att torka skor. Undvik att lämna din färgglada skor i solen för länge, kommer solen bleka ut color.Also du kan sätta dina skor i en plast zip-lock påse och lägg dem i frysen över natten. Detta kommer att frysa och döda bakterier som orsakar lukt.

Tips

 • Låt lufttorka utanför.
 • För extremt illaluktande gymnastikskor du kan använda vissa flytande blekmedel i tvättmaskinen när du tvättar dem. Du kanske vill använda kallt vatten så att de inte krymper men annars varmare är bättre.
 • Sätt ett par strumpor i slutet av skor, om du torka dem i en torktumlare.

Varningar

 • Bleach kan orsaka kemiska brännskador. Låt inte barn använda blekmedel utan uppsikt.
 • Bleach kommer att ta bort färg från objekt och orsaka vissa artiklar att upplösas. Använd endast mycket utspätt blekmedel på skor och endast om skorna är vita och tvättbara.