Wka

Hur djupt rengöra din kropp

Vem har lärt dig att bli riktigt ren? Med så många böcker om hur man rengör nästan allt varför inte någon av dem prata om vår kropp? Slutligen, här är en början till detta ämne för alla.

Steg

Hur djupt rengöra din kropp. Förstå vad som verkligen behöver göras.
Hur djupt rengöra din kropp. Förstå vad som verkligen behöver göras.
 1. 1
  Förstå vad som verkligen behöver göras. Komma verkligen rena handlar först förstå vad vi sysslar med. Det finns alla typer av lösningsmedel, tvål, rengöringsmedel, scrubs osv för nästan alla typer av ämne du kan få på din kropp, men när det särskild omständighet rensas, det är back to basics.
  • Det finns tre grundläggande saker som vi behöver för att rengöra när vi tvättar. Varje del kräver en annan metod för rengöring.
   • Först är det smuts och grunge som verkar hålla sig till oss från vem vet var. Även sitter i ett renrum blir oss fortfarande smutsiga.
   • Andra är de döda hudceller som ständigt flagna vår hud.
   • Tredje är kroppen oljor under huden, inte bara de på ytan.
 2. 2
  Läs om hur processen fungerar. Smuts, grunge, smuts, etc. som finns på ytan av huden tenderar att hålla sig till oss av två skäl. De har i allmänhet viss sammanhållande kraften i sina egna och / eller de blandar med oljor i vår hud, som alltid håller utsöndras för skydd mot omgivningen. Det är därför även damm att komma på vår hud kommer så småningom tyckas fet lera.
  • Vi har två typer av kroppen sekret - olja och vatten (svett). De och de saker som blandas med dem bäst rengörs med en förening som bryter ner olja, gör dem mer lösliga och tillåter dem att tvättas bort lätt. Detta är vad tvål är.
  • Oavsett vilka tillsatser för doft, kräm, färg etc. målet är att få oljorna bryts ner och utanför kroppen. Detta är allt som finns att tvätta i de flesta människors sinnen, men de har fel. Läs på!
 3. 3
  Arbetet med att bli av med döda hudceller. Död hud är orsaken till de flesta lukter. Oavsett vilken reklam för antibakteriella medel för att döda lukter, det är ett sällsynt fall där god ren hygien inte göra underverk. Tänk på din high school gym. Kom ihåg det distinkt doft som du gick i? Det kom från den jäsande, ruttnande, hud och oljor på kläder kvar i skåpen. En fuktig miljö med död materia (hudceller) är en vacker medium för bakterietillväxt och förruttnelse.
 4. 4
  Hur är det handduk du använder varje gång du badar? Hur många gånger betyder vänja innan det börjar stinka? Japp! Samma anledning. Det ackumulerade döda celler och oljor som blev över efter en dålig rengöring. Att handskas med detta tar en bra rening med en kurs svamp, tvätta trasa, borste eller liknande objekt. Nyckeln är att få så mycket av de lösa och döende och döda hudceller tillsammans med oljor innan du använder handduken.
 5. 5
  Prova en riktigt varm dusch eller bad. Oljor under huden är nästa skyldige. Med ett kallt bad eller dusch kommer inte röra dessa. Du måste få dina porer öppna och utstötning (utsöndra) innehållet för att rensa ut dem. Bakterier kan föröka i dina porer. Ansamling av olja kan orsaka allt från akne till döden genom huden äter sjukdomar. Det enklaste sättet att öppna porerna är värme. Motion kan göra det eftersom det kommer att påverka både svettkörtlar och porer olja, men värmen i sig är också effektivt. Ta ett varmt bad är utmärkta, men en snabb varm dusch är också bra.
 6. 6
  Kontrollera att du tar ett varmt bad eller dusch som får dig att svettas och öppnar porerna, så att de hemliga deras innehåll.
  • Använd en bra tvål att upplösa oljor och ta bort smutsen.
  • Skrubba huden med en grov svamp eller trasa som kommer att hjälpa till att ta bort alla döda och döende hudceller. Var noga och gnugga överallt två gånger, en gång vid rengöring med tvål och en andra gång när du tvättar bort under den sista sköljningen.
  • En annan faktor är att torka helt till den punkt där du inte längre utsöndrar (svettning) från den heta rengöring innan du klär. Om du har gjort en bra grundlig rengöring, kommer fukten att dina kläder kommer att absorbera torka med ingen eller minimal lukt. Du är ständigt sårskorpa bort döda hudceller, men om du har precis avslutat rengöring, kommer det att vara mycket mindre att hamna i dina kläder för att börja förfalla och skämma ut dig.

Tips

 • Vad för slags tvål? - Egentligen någon tvål kommer att göra, men en del lämnar mer eller mindre rester efter sig. Jag personligen använder Dove, men andra fungerar lika bra. Vid testning av en tvål, det finns i princip tre saker att titta efter. En bra tvål ska tvätta bort smuts, löser olja och fett, och inte lämna en film bakom. Ett enkelt test är att ta en klar glasruta, dricka glas, bägare, skål, etc. (Måste vara klar) och dra en liten mängd kallt fett (bacon, fett, olja, etc.) över ett område. Skölj med kallt vatten. Använd tvålen / flytande tvål till ordentligt gnugga en del av fettet smear off. Skölj med rent vatten utan skrubbning eller torkning. Låt lufttorka. Titta igenom glaset och jämföra den otvättade fett med den rengjorda tvål avsnittet. En dålig såpa lämnar en grumlig yta bredvid fettet. En bra tvål kommer att lämna en klar yta. Vad är kvar på glaset efter tvålen är kvar på din hud.

Varningar

 • Skrubber över sårskorpor och andra skador kan vara besvärande. Rengöring runt såret är viktigt. Sårskorpan sig är en kombination av skyddande vätskor koaguleringspolymerer kropp och nya och anbud hudceller. Du ska inte skrubba bort sårskorpan om såret är nästan helt läkt. Snyltar genom att trycka och släppa istället för att gnugga är mer effektiva på att ta bort löst material och låta anbudet hudceller att stanna kvar. Fråga din läkare om du är orolig, men normalt använder en mild tvål med mild och öm kontakt är tillräcklig och säker.