Wka

Hur att raka armhålorna

Rakning är en av de mest effektiva sätten att ta bort hår från underarms.Whether du använder en elektrisk rakapparat, eller en rakhyvel, borde det göras ett par gånger i veckan, för att hålla stubben från att återvända.

Steg

Hur att raka armhålorna. Ta en dusch, bada eller plaska området med vatten för att mjuka upp håret och huden.
Hur att raka armhålorna. Ta en dusch, bada eller plaska området med vatten för att mjuka upp håret och huden.
 1. 1
  Ta en dusch, bada eller plaska området med vatten för att mjuka upp håret och huden. Det skulle hjälpa att ta ett bad eller dusch i förväg så att håret är mjukare och lättare att raka.
 2. 2
  Använd en gel fuktgivande rakning eller lotion eller skum.
 3. 3
  Lyft ena armen över huvudet, gäller rakning medium.
 4. 4
  Håll armen upp högt, så att huden är spänd. Eftersom hår under armarna växer i många riktningar, är det bäst att raka uppåt, nedåt och åt sidorna, allt medan du tittar på vad du gör i spegeln.
  • Kontrollera att rakhyveln hålls i handen är i rätt vinkel och att dras vertikalt nedåt.
 5. 5
  Shave endast när det är riktigt synliga hår under armarna. Du vill inte raka längre ner och få det hår taggig, alltför. Du behöver bara hålla rakning det området även nästa gång, vilket är en smärta. Raka inte mer hår än nödvändigt.
 6. 6
  Observera att om du rakar i alla riktningar dina armhålor blir smidigare.
 7. 7
  Skölj rakhyveln efter varje slag, för att avlägsna skum och skära hårstrån.
 8. 8
  Skölj underarm för att ta bort all skum.
 9. 9
  Upprepa med andra armhålan.
 10. 10
  Du bör vänta ett tag innan någon form av fuktighetskräm eller deodorant på efter rakning dina armhålor. Fuktighetskräm och deodorant kan irritera den känsliga huden, och kommer att vara smärtsam. Försök rakning armhålorna på natten, när du inte behöver sätta deodorant på snart efter.

Tips

 • Använd alltid en skarp rakkniv, vilket hjälper till att förhindra underarm gupp. Försök också att inte trycka hårt på rakhyveln eftersom detta kan tvinga bakterier att flytta från huden in i hårsäckarna, vilket skapar oönskade ojämnheter.
 • Vänta en halvtimme innan du använder deodorant efter rakning under armarna. De kemikalier i deodoranter och antiperspiranter kan sticka i huden, särskilt i ett känsligt område som underarm. Eftersom svettning kan öka irritation, är det en bra idé att försöka raka innan du går till sängs, vänta tills morgonen att tillämpa deodorant eller antiperspirant.
 • Använd en rakapparat i stället för en vanlig tvål och vatten rakkniv för dagliga eller snabb touchups speciellt om du ska bära en ärmlös skjorta / klänning. Detta kommer att se till att din underarm hud är ren och mjuk och tomt på alla fula hår.
 • Även om det ibland innebär dagligt underhåll, är rakning det enklaste sättet att ta bort hår under armarna.
 • Försök aldrig torr rakning, kommer det vara smärtsamt och orsakar rodnad. Om något, prova att bära en långärmad skjorta och rakning med vatten när det är tillgängligt.
 • När dina armhålor få torrt, återfuktar. Detta kommer också att göra rakningen smidigare.
 • Underarm hår växer i olika riktningar och i svåråtkomliga områden så det är bra att dra i huden något för att göra det spända att eliminera naturliga underarm veck och rynkor.

Varningar

 • Var noga med att inte raka sig alltför nära, eftersom det kan orsaka smärta eller blödning.
 • Lägg inte is eller någon annan typ av kalla saker under armen efter rakning.
 • Användning av en rakkniv motverkas, av uppenbara skäl.