Wka

Hur att hålla sig vaken under skolan

Ibland kan det kännas omöjligt att hålla sig vaken under skolan. Detta kan bero på att du är uttråkad i klassen, eller för att du är utmattad eftersom du drog en all-nighter att studera för ett stort test. Inte bara är detta ett problem eftersom du inte kommer att lära sig om du somnar, men också för att du kan äventyra din grad av allvar pricka av dina lärare. Om du vill veta hur man ska hålla sig vaken och alert under skolan, följ dessa enkla tips.

Steg

Hur att hålla sig vaken under skolan. Ät en hälsosam frukost.
Hur att hålla sig vaken under skolan. Ät en hälsosam frukost.

Förbered dig för en bra dag i skolan

 1. 1
  Ät en hälsosam frukost. Underskatta inte kraften i en hälsosam en frukost. En hälsosam frukost kommer att förbättra hela loppet av din dag och ger dig mer energi att hantera dina klasser och något skolan kommer att föra din väg. Att äta en hälsosam frukost kommer inte ta lång tid och det kommer att göra dig mycket mer benägna att hålla sig vaken. Här är vad du bör äta:
  • Ät mat som innehåller mycket, som ägg, skinka eller kalkon.
  • Ät frukt och grönsaker. Du kan också dricka dem i en hälsosam grönsak smoothie.
  • Ät mat med kolhydrater, som havregryn, granola, eller toast.
  • Ät yoghurt. Undvik för mycket mjölk, eftersom det kan göra dig sömnig.
  • Om du är riktigt trött, prova några koffein. Om du fortfarande i skolan, är det troligt att du inte är van vid koffein, så prova det i låga doser. Svart te är bäst, och en liten kopp kaffe kommer att hjälpa dig också. Undvik läsk eller energidrycker om du inte är riktigt desperat efter en snabb pick-me-up, eftersom de kommer att göra dig krascha efter en kort spik i din energinivå.
 2. 2
  Ha en fast morgonrutin. Att ha en fast morgonrutin att följa varje dag hjälper dig att vara på rätt mentala och fysiska tillstånd för att påbörja en lång dag i skolan. Att kunna utan problem kommer att sätta dig på rätt fot att börja din skoldag.
  • Få tillräckligt med vila dagen innan. De flesta människor behöver mellan 6-8 timmars sömn. Om du försova eller inte får tillräckligt med sömn, du ställer dig upp för att vara trött för resten av dagen. Gå till sängs och vakna vid samma tid varje kväll.
  • Vakna upp minst en timme innan skolan. Detta kan låta som en smärta eftersom skolan redan börjar så tidigt, men att vara mer alert när du börjar skolan kommer att få dig att hålla sig vaken. Om du rulla ur sängen och gå direkt till skolbussen, kommer du fortfarande halvsovande när dagen börjar.
  • Ta en kall, uppfriskande dusch. Släck lyset på ljus och sjunger för dig själv. Detta kommer att hjälpa din kropp att vakna upp.
  • Stimulera ditt sinne. Läs morgontidningen eller ens surfa på Internet för en intressant artikel eller två. Detta kommer att hjälpa till att få din hjärna att flytta.
  • Lyssna på din favorit pump-up sång.
 3. 3
  Förbered dig för en stor dag i skolan. Känsla mentalt förberedd för en dag i skolan kommer att gå långt i att hjälpa dig att vara mentalt alert för åtta eller fler timmar som du kommer att spendera i skolan. Du ska göra vad du kan för att se till att du kommer till skolan känner förberedd, positiv och redo för kommande utmaningar.
  • Var beredd på skolan. Gör alla dina läxor kvällen innan så att du inte hamnar vistas för sent att göra dina läxor, eller bråttom att få det gjort på morgonen och sedan slutar krascha från att arbeta för snabbt.
  • Ha en spelplan. När du vaknar upp, tänk på de klasser före dig och de provningar, lektioner, eller händelser i butiken. Att veta vad din dag kommer att se ut kommer att hjälpa dig att hålla sig vaken för det.
  • Känn positivt om att gå till skolan. Detta kan låta svårt, men du bör ge dig själv minst tre skäl till varför du ser fram emot att gå till skolan, till exempel att gå till din fantastiska engelska klass, eller ens ikapp med en vän under lunchen.

Håll dig vaken i klassrummet

 1. 1
  Interagera med din lärare. Även interagera med din lärare kan låta som det sista du vill göra när dina ögonlock känns som sandsäckar, hålla upp en rapport med din lärare innan och under klassen kommer säkert att hjälpa dig hålla sig vaken. Inte bara kommer det att göra dig mindre benägna att glida iväg, men din lärare kommer att bli imponerad av ditt deltagande.
  • Hälsa din lärare när du kliver in genom dörren. Upprätta en nivå av kommunikation innan klassen ens startar. Detta kommer också att hålla dig från att omedelbart slouching i din stol så snart du promenera i dörren.
  • Sitt nära fronten, nära din lärare. Även om detta kanske låter som en dålig idé, kommer du att vara mer motiverade att hålla sig vaken och delta i diskussion i klassen om du är närmare till din lärare. Din lärarens röst kommer också att nå dig lättare.
  • Svara på frågor under diskussion i klassen. Ta för vana att höja handen för att svara på frågor under diskussion i klassen. Säg till dig själv att du måste svara minst tre eller fyra frågor per klass. Detta kommer att tvinga dig att uppmärksamma den diskussion i klassen så du kan klämta i.
  • Om du är osäker på något, var inte rädd för att ställa en fråga. Om du har den typ av lärare som är öppet för frågor, ställa en fråga eller två när du är osäker på ett visst koncept. Detta gör du engagera ytterligare i klassen diskussionen.
 2. 2
  Interagera med dina klasskamrater - När tiden är rätt. Dina klasskamrater kan också hjälpa dig att hålla dig vaken under skolan. Även om du inte ska prata med dina kamrater när läraren pratar, kommer det att finnas möjligheter att använda dina klasskamrater för att hjälpa dig hålla sig vaken. Här är vad du kan göra:
  • Prata med en klasskamrat innan lektionen börjar. Istället för att sjunka ihop i din stol och glider in i halv-slummer, prata med någon av dina klasskamrater om läxor, eller ens hans planer för veckan.
  • Dra nytta av grupparbete. Om du arbetar i grupp eller partner, vara en aktiv deltagare att hålla sig vaken.
  • Sitt nära de elever som deltar. Även om du inte vill sitta med en pratsam student som kan distrahera dig, om du sitter nära någon som deltar en hel del, kommer hans röst ryck dig vaken ofta. Detta kommer också att hålla dig från att sova eftersom du vet att din lärare kommer att titta i din riktning ofta.
 3. 3
  Ta knockout anteckningar. I de flesta klasser, kommer du att tillbringa mycket av din tid att ta anteckningar. Även om detta kan låta som en plan för att somna ännu tidigare än du tänkt, om du gör det mesta av din anteckningar, kommer du att vara mycket mer benägna att hålla sig vaken. Så här tar anteckningar som hjälper dig att hålla dig vaken:
  • Ta mycket detaljerade anteckningar. Den mer detaljerade anteckningar, desto mer noggrant måste du fokusera under klassen. Om du somnar, kommer lyssna vara omöjligt.
  • Läs igenom dina anteckningar från tid till annan. Använda "läsa" en del av din hjärna istället för "lyssnande" del hjälper dig att växla om klassrummet börjar kännas alltför monotont.
  • Använd olikfärgade pennor och andra. Använd olika pennor för att skriva om olika delar av klassen föreläsning, eller bara byta pennor för att du känner för det. Ta ut dina överstrykningspennor och använda dem då och då för att hålla sig vaken.
  • Om det håller dig vaken, i anslutning till dina sidor. Försök bara inte att bocka av din lärare.
 4. 4
  Håll kroppen alert under klassen. Hålla ditt sinne alert är bara halva striden. För att verkligen hålla sig vaken, måste du se till att din kropp är vaken också. Även om du inte kommer att kunna springa runt i cirklar eller göra jumping jacks i mitten av din spanska klass, det finns några små saker du kan göra för att hålla kroppen alert.
  • Sitt upp högt i din stol. Om du inte sloka, kommer du att bli mindre benägna att kollapsa in i sömnen.
  • Rulla med axlarna.
  • Rulla huvudet i en cirkel för att få The Kinks ur halsen.
  • Sträck dina handleder.
  • Om du verkligen kämpar för att hålla sig vaken, dra ner på dina örsnibbar eller ens klämmer låren eller underarmar. I ett desperat ögonblick, kan du även lätt bita ner på tungan.
  • Sug på en halstablett eller en pepparmynta, om din lärare inte har något emot. Även tuggummi är förmodligen inte tillåtet i din skola, kommer tuggar den knäppa dig vaken.
  • Korsa benen och studsa korsade ben.
  • Om din kropp är fortfarande sover, ursäkta dig och gå över hallen för att dricka vatten eller ta en snabb resa till badrummet och stänk kallt vatten i ansiktet.
  • Håll hydrerad. Om din lärare tillåter det, smutta från en kall flaska vatten och din kropp kommer att känna sig piggare.

Håll dig vaken utanför klassrummet

 1. 1
  Ät nyttiga snacks. Att hålla lite snacks att tugga på hela dagen i din handväska eller ditt skåp kan hålla dig från att krascha och ger dig små boostar energi vid rätt tidpunkt. Ibland kan man gå över sex timmar mellan frukost och lunch, och betar på snacks hela dagen kommer att hålla dig från att somna eftersom kroppen är tömd på energi. Här är några mellanmål för att hålla runt:
  • Nötter, såsom cashewnötter, valnötter eller mandel.
  • Frukt, såsom äpplen, bananer, eller druvor.
  • Planteras, såsom morot pinnar eller selleri. Du kan bära en liten bit av jordnötssmör i en behållare att doppa frukten i.
  • En granola bar.
  • Om inte din skola har en super-hälsosam automat, undvika att ta en resa dit. De flesta automater är fyllda med mat som är alltför söt eller salt för att ha en positiv inverkan på din energinivå.
 2. 2
  Ät en hälsosam lunch i kafeterian. Utnyttja din lunchrast och ge dig själv det bränsle du behöver för att göra det genom resten av din dag. Du bör äta en hälsosam och balanserad lunch. Dina mellanmål bör hålla dig från att få så hungrig att du äter för mycket och sedan omedelbart känner dig trött igen. Här är vad du bör göra:
  • Packa din lunch, om du har tid. Detta kommer att säkerställa att du kan äta något hälsosamt, och det kommer också att ge dig tid att smälta maten istället för att spendera halva din lunchrast väntar i cafeterian raden.
  • Undvik fet, socker eller fettrik mat.
  • Ha en frisk sallad med frukt och nötter, eller en smörgås med fullkornsbröd. Ha en yoghurt eller banan på sidan.
  • Om du behöver mer koffein, har lite svart te.
  • När du är på lunch, försök att interagera med dina vänner så mycket som möjligt, så att din hjärna är engagerad. Ta dig tid att skratta och vara dum och att hjälpa dig slappna av.
 3. 3
  Hitta tid att vara fysiskt aktiv under rasterna. Även om du inte kan ha en hel del tid i mellan dina klasser, kan du göra det mesta av den tid du har genom att flytta runt så mycket du kan i mellan klasserna. Att vara fysiskt aktiv är ett sätt att tala om din kropp som du inte är redo att somna ännu. Här är vad du kan göra:
  • Om du kommer till skolan tidigt, ta ett varv eller två runt i korridorerna för att få blodet flyter och din puls upp. Eller du kan även gå ett varv runt skolan för att få lite frisk luft.
  • Om du har tid över när du flyttar mellan klasser, ta den långa vägen eller gå upp och ned i korridoren.
  • Ta trapporna när du kan.
  • Om du kommer till cafeterian tidigt, ta en promenad runt i rummet - bara inte irritera dina lärare i processen.
  • Om du är i gymmet klass, inte klaga över det. Istället gör det mesta av vad sport du spelar denna vecka. Inte bara kommer detta att öka din klass, men det kommer att öka din energi nivå.
 4. 4
  Vara i tjänst under tidens gång. När du passerar in mellan klasser, bör du fokusera på att få lite extra motion, men det finns några andra saker du kan göra för att göra det mesta av din tid borta från klassrummet. Här är några av dem:
  • Slå upp en konversation med en vän. Ju mer upphetsad du är av konversationen, desto mer alert ditt sinne vara.
  • Ta en snabb resa till badrummet. Plaska kallt vatten i ansiktet.
  • Lär ditt klassrum tidigt och få lite frisk luft från ett öppet fönster.
  • Öppna ditt skåp. Även om du bara behöver en bok, öppna ditt skåp kommer att hålla händerna upptagna och ditt sinne alert.

Tips

 • Om du är tillåtet att tugga tuggummi i klassen, prova tugga några starka pepparmint-tuggummi. Det kommer att väcka dig om du släpar. Men fråga läraren först!
 • Försök att inte känna sig desperat för att komma ut ur klassen, eftersom tiden kommer att kännas som det går med långsammare.
 • Om det är kallt ute, fråga läraren om du kan öppna fönstret. Den kalla luften kommer att hålla dig vaken.
 • Tänk på en bra anledning att hålla sig vaken. Försök att hitta en sak i klassen att du är genuint intresserad av att lära om.
 • När du känner behov av att gäspa, ta djupa andetag och vicka själv.
 • . Detta kommer att ge dig en kapplöpning och kan göra att du känner dig mindre trög., Promenera, eller ens åka till skolan. Det finns enkla sätt att få morgongymnastik.
 • Ta alla chanser du får att få upp i klassen. Erbjud dig att stå upp för verksamheten, eller få upp att vässa din penna om du behöver.

Varningar

 • Sova i klassen kan få dig i allvarliga problem och förstöra dina chanser att passera och examen.
 • Dricka kaffe eller läsk kan hålla dig och vaken i ca tio minuter av klassen och sedan har du lata för resten av perioden. Se till att du vet hur du reagerar på koffein innan du prova det i klassen.