Wka

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig inreda ditt rum

Så ditt rum ser ut som det var dekorerad för ett förskolebarn, och det börjar bli riktigt tråkigt, men dina föräldrar fortfarande tycker det är så förtjusande, söt, och all that jazz? Det är ditt eget rum, inte deras, så här är hur man kan övertyga dina föräldrar att ditt rum är i trängande behov av en professionell inredningsarkitekt.

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig inreda ditt rum. Vet du varför de inte vill att du ska möblera.
Hur övertyga dina föräldrar att låta dig inreda ditt rum. Vet du varför de inte vill att du ska möblera.
 1. 1
  Vet du varför de inte vill att du ska möblera. Vill de bara ditt rum som det är? Eller är ditt val av rummet stil för dyrt? Kommer det tillräckligt länge för att motivera den kostnad och ansträngning, eller är det en trendig stil som snabbt kommer att förlora sitt överklagande? Kan det vara lätt anpassas om du ångrar dig när du blir äldre? Kan du ändra det om du inte gillar det senare? Det kan vara en bra sak att inte ändra, eller åtminstone utvärdera dina rum val.
 2. 2
  Var säker på att detta är ditt personliga rum för håller, och att du aldrig kommer att ändra rum.
 3. 3
  Känn ditt utrymme. Gå ut, få rutat papper och mäta hela konturerna av ditt rum. Ställ in pappret i form och mätning av ditt rum (skalas ner, förstås!) Också mäta måste-ha möbler på samma sätt.
 4. 4
  Samla ditt material. Gå ut och få måla marker, tygprover och sånt. Om du inte planerar att göra detta själv, få visitkort av människor du behöver för att hjälpa dig senare. Om du kan, hitta ett datorprogram som tillåter dig att göra en 3D-version av ett rum, och göra ditt rum som du vill ha. Google SketchUp är bra för detta.
 5. 5
  Ta med alla dina leveranser till dina föräldrar och göra en presentation. Berätta för dem vad du vill göra, hur du kan göra det, hur lång tid det kommer att ta, och hur mycket det kommer att kosta. Var beredd att kompromissa för att få tillstånd.
 6. 6
  Se till att kunna ge en del av budgeten. Kanske be dem att betala för praktiska saker, såsom grundläggande möbler (säng, skrivbord, byrå), medan du betalar extra saker, som dekorationer, tyger och färg.

Tips

 • Studera hårt. Om du visar dina talanger eller behålla bra betyg i din rapport kortet, så de kan tillåta dig att inreda ditt rum. Så, arbeta och studera hårt.
 • Närma er inte dina föräldrar med din förfrågan om det inte finns tillräckligt med pengar eller tid att inreda ditt projekt, eller om du ska flytta snart.
 • Försök att införliva vad du redan har i din design. Det kommer att spara tid och pengar, och öka chanserna för dina föräldrar att säga ja.
 • Håll stilen på designen lätt att anpassa, om din smak förändras innan du flyttar ut.
 • Du ska vara trevlig. Skrik inte eller slåss, för om de säger nej de menar det. Bara räkna ut vad ni alla är överens om.