Wka

Hur att leva i ditt sovrum

För många människor, är sovrummet deras centrala livsmiljö. Detta är särskilt vanligt att människor hyra ett rum i ett delat hus. Gymnasieelever, studenter hem från college, eller barn kan känna sig mer bekväma med att använda deras sovrum som ett centralt vardagsrum och inte behöva ge ut mycket i resten av huset.

Du kan göra många enkla saker att göra ditt sovrum homier. Här är sätt att förvandla ditt sovrum utrymme till din kompletta bostadsyta, med fokus på användbarhet, funktion, form och komfort. Med lite planering och lite arbete, kan du göra det här enkelrum till en plats av stor komfort och användbarhet. {Be dina föräldrar innan du gör något}

Steg

Hur att leva i ditt sovrum. Skapa lagringsutrymme.
Hur att leva i ditt sovrum. Skapa lagringsutrymme.
 1. 1
  Planera din budget. Paint, apparater, tavlor, möbler, allt kostar pengar. Om du planerar väl, kan du åstadkomma en hel del utan att spendera alltför mycket.
  • Vänta försäljningen. Planera ditt arbete runt vad som finns till försäljning och runt försäljningsdatum. På så sätt kan du förmodligen få undan med att köpa nästan ingenting till fullt pris.
  • Leta efter begagnade objekt. Det finns massor av utmärkta ställen att källan begagnade varor som kommer att göra ditt rum fungerar bra. Kolla in de lokala sparsamhet butiker, begagnade butiker möbler, online-auktioner, Craigslist, och nätverket. Gör din plånbok och planeten en tjänst genom att ge gamla saker en ny chans.
  • Titta runt hela huset. Det kan finnas objekt ingen annan vill, se till att fråga först om eller du kanske antar för mycket om det så kallade outnyttjade mycket omtyckta föremål! Om du har flyttat hemifrån, det finns fortfarande ingen skada i att fråga dina föräldrar vad de har reservdelar att donera till dig. Och om du faktiskt fortfarande i dina föräldrars hem, rota runt för oanvända objekt och dekorativa saker som färg för att se vad som redan finns tillgängligt, utan kostnad.
  • Inventera vad du redan har. Kan du ordna eller återanvända de saker du redan äger? Ska du spendera lite tid och städa upp?
 2. 2
  Göra jobbet. Du måste ha en idé om vad du ska göra och vad den färdiga produkten kommer att se ut: Modern? Retro? Classical? Med detta allmänt tema i åtanke kommer att hjälpa dig att handla effektivt för något nytt kanske du behöver, och det hjälper dig också att undvika att köpa saker som inte passar in i temat. Också hålla i minnet att du kommer att vilja göra ditt sovrum utrymme så mycket som ett vardagsrum (eller) som är praktiskt.
  • Rita ditt rum form på papper eller på en skärm ritprogram. På papper, ordna rum på det sätt som du skulle vilja se det. Sätt du redan har på plats och arbeta därifrån. Vad som saknas? Vad behöver du för att skapa de olika funktionerna inom rummet såsom mini-kök, TV-tittande utrymme, studera hörn och fridfull sömn zon? Var kommer du att hänga kläder på tork?
  • Om du har ett eget handfat eller badrum, inkludera detta i din design också. En låter dig inte bara underhålla din egen hygien utan också blir en tvätt och torkning utrymme, en växt som växer i området (groddar är bra!), Och en maträtt tvätt område använder bassängen. Hur kommer du att införliva dessa olika verksamheter inom eget utrymme du har?
 3. 3
  Måla rummet. Om du har möjlighet att ny färg, det är det snabbaste sättet att förbättra utseendet på ett rum. Färgen på färgen är mycket viktigt, ljus färg kommer att ge en känsla av större rymd och ljus, medan mörkare färg tenderar att göra rummet verkar mer kompakt men den undre färgen kan också vara mysigare. Kanske göra några testfärger på väggen först, efter att välja från listorna lacken.
  • Överväg att använda olika färger i rummet. Prova att måla den huvudsakliga väggen en färg (oftast den en bedhead vilar mot) och måla de andra tre väggarna en något ljusare nyans av samma färg grupp. Eller, kanske du även vill måla ett litet område av väggen märka ut ett hörn för att sitta, eller spel. Använd din fantasi.
 4. 4
  Lägg lämpligt. Se till att din integritet och hålla ut värme och kyla med bra solskydd såsom persienner eller gardiner. Om de inte redan är på plats, köpa de som passar till storleken på ditt fönster utrymme.
 5. 5
  Arrangera möblerna. Använd den plan du drog upp tidigare för att guida dig på placeringen av möblerna i rummet. Du vill inte att det ska bli för rörigt. Försök att göra göra några möbler göra dubbel tull. Till exempel kan du använda en bäddsoffa eller futon snarare än en säng och en soffa? Om du kan, gör det användbart bäddutrymmet under dagen.
  • En bekväm men kompakt stol eller två kommer att göra ett trevligt komplement när man har gäster, plus att det är en fantastisk plats att sitta och läsa.
  • Få en bekväm ergonomisk stol för. Du kan också sitta i den för att äta, eller använda den som en extra stol när man har gäster.
  • Tänk att få ett bord som fälls ned eller veck på väggen för ett matbord. Det behöver inte vara stort, eftersom det kommer oftast bara du äter på det, men det är bättre än att äta över tangentbordet på datorn skrivbord.
  • Prova att göra en sittgrupp med bönor väskor, en stor fåtölj, eller en grupp av stora kuddar och dynor.
 6. 6
  Välj bra belysning. Belysning kan verkligen ändra stämningen och komfort nivåer i ditt rum. Accent lampor är ett utmärkt sätt att lägga till lite stämning till rummet billigt.
  • Försök att flytta en liten skrivbordslampa mellan skrivbord och sängbord.
 7. 7
  Skapa ett mini-kök. Ett sovrum kommer inte att ha en hel del utrymme för matlagning, och i många fall skulle det vara farligt att ens försöka. Men en mikrovågsugn, en kaffebryggare och en vattenkokare är alla användbara tillägg som låter dig göra ett brett sortiment av lätta att värma mat i ditt rum, inklusive nudlar, ångade grönsaker, konserverade eller paket soppor, etc.
  • Få en mikrovågsugn. Varje storlek kommer att göra, beroende på vad du planerar att laga mat i det, men desto större blir det, uppenbarligen mer utrymme den behöver. Du måste ha minst en bra storlek bord eller skrivbord placeras i rummet för detta, eftersom du antagligen inte vill att din mikrovågsugn på golvet.
  • Lägg ett. Du kan få dessa på bara om någon butik som säljer vitvaror. Om du kan hitta en med en bra storlek frys, kommer att låta dig behålla och is hands. Du kan sätta din mikrovågsugn på toppen av detta om det är rätt storlek. Det är inte bra för värmeöverföring, men det kommer att spara utrymme.
  • Något tillräckligt små verk. Storlek Din apparater för en person. Du kan prova en Foreman Grill, lerkruka potten, eller liten brödrost.
  • Kaffebryggare och / eller vattenkokare är bra, även om du inte kan leva utan ditt morgonkaffe.
  • Få lite återanvändbara köksartiklar såsom skålar och bestick. Du kan skölja dem i badrum sink.
  • Få en täckt papperskorg, och låt inte dina sopor tornar upp sig. Det är illaluktande, lockar buggar och är ohälsosamma. Plus, dess bara vanlig brutto. Töm den regelbundet.
 8. 8
  Skapa lagringsutrymme. Det fina med lagringsutrymme är att det städar upp saker och gör det mycket lättare att hålla snyggt. När allt har en plats, kommer du inte så frestad att skapa högar eller bara lämna saker där de faller.
  • Hämta och skåp. Om du planerar på att hålla konserver eller förpackade snacks i ditt rum, hyllor och skåp är idealiska.
  • Bokhyllor och cubby hål i skrivbord fungerar bra för böcker, spel, prylar och små elektronik såsom sladdar, USBs, kameror och MP3-spelare. Prova några osynliga hyllor för något annat och konversation-start.
  • Ha någonstans att hänga och vika kläder om det inte redan garderob utrymmet.
  • Försök att använda alla möjliga områden för lagring. Ett litet rum kan se ut som en enda röra med bara en liten mängd golvet röran så hålla allt snyggt hela tiden.
 9. 9
  Lägg elektronik. Ett väggfäste för TV är ett stort utrymme sparare som är ganska standard nuförtiden. Tänk dig en bärbar dator istället för ett torn eller skrivbordet och använd en tunn trådlöst tangentbord som lätt kan undanstoppad.
  • En handhållen spelkonsol passar överallt. En vanlig TV-anslutna konsolen ger mycket mer realistisk grafik och kan ofta spelas med en kompis. Ett välutrustat speldator hoppar ännu längre fram, och kan spelas online i timmar utan slut - men överdriv inte.
   • Spel några år gamla är generellt mycket billigt. Många spel finns tillgängliga för datorer. Några år gamla spel på en dator med ett bra grafikkort i allmänhet ser bättre än ett nytt spel på en konsol.
  • Undvik samla ihop en enorm eller CD-samling. Lita på att ladda ner musik och filmer istället och använder bärbar dator och MP3-anslutningar för att spela dina nedladdningar. Om du inte vill betala hela tiden, hyra DVD-skivor från den lokala videobutiken och kom ihåg att lämna tillbaka dem i tid, eller få dem skickade till dig om ditt område erbjuder uthyrning av post. Eller se om ditt lokala bibliotek lånar ut CD och DVD.
  • Om du kan, lägg en takfläkt. Du kanske inte har fullständig kontroll över hushållets termostaten. När det är för varmt i rummet, ställ in fläkten för att dra luft upp mot taket (eller blåsa ner på dig) på hög hastighet. När det är för kallt i rummet, ställ in fläkten att blåsa varm luft ner från taket på låg hastighet för att blanda den i utan vind-chill.
  • Om dina housemates är isbjörnar som håller temperaturen alldeles för lågt för dig, leta efter en liten billig värmeelement. Moderna rumsvärmare sval vid beröring förutom fronten där värmen kommer ut. Lämna inte det på medan du sover dock. Använd den för att värma rummet och stänga av den när du går till sängs.
  • Se till att du kan i ditt rum. Få ett järn, samt en liten strykbräda och ett mesh korg för att ta kläder till tvätt och hänga utanför om möjligt.
  • Stäng av all elektronik i väggen på natten. Varje surrande, eller blinkar, kommer att distrahera dig när du försöker sova och du kan göra utan elektromagnetiska störningar också. Plus, roterande anordningar vid väggen sparar pengar.
 10. 10
  Ge sällskapsdjur utrymme. Om du är tillåtet att hålla en i ditt rum, ge sina sovande kvartalen och andra behov. Du kanske har en katt och lägga sin korg för att sova, eller ett vivarium för ditt husdjur reptil. Visa även belysning, lukt, och livsmedelsfrågor förvaring.
 11. 11
  Planera hur du hålla ditt rum rent och snyggt. Eftersom detta är ditt hem, kommer du inte att kunna lämna sängen obäddad och högar av take-out behållare i ett hörn om du planerar att ha folk över. Planera en regelbunden rengöring schema och om möjligt, lita på hushållsartiklar och verktyg snarare än att försöka lagra dina egna i rummet. När du har ett schema på plats, håll dig till den och leva helt i ditt sovrum kommer att bli en trevlig upplevelse.
  • Inse att kommer att bli en stor fråga i ditt lilla hem i ett hus. Om du lagar mat i ditt sovrum, måste du ha förmågan att öppna ett fönster för att låta instängd luktar utanför och du kan också behöva luftrenare att dölja lukt. Det är också klokt att äta mat med stark lukt utanför eller på den plats du har köpt dem från stället ha dem i ditt rum. Tänk på att du måste sova med lukter och att de är genomträngande dina kläder.
  • Undvik rökning i ditt rum av samma skäl. Ett rum som doftar av inaktuella cigarettrök är obehagligt för alla som besöker, och det gör inte din hälsa något bra att röka i nära gränserna.
  • Överväga att öppna ditt fönster för frisk luft minst en gång om dagen, även under mycket kalla vädret (i några minuter).
  • Håll utkik efter myror och andra skadedjur. De gillar verkligen att komma in i områden med mat. Håll ant fällor händig och sätta en i varje hörn av rummet innan du ens kan se dem.
 12. 12
  Håll säkerhet i åtanke. Eftersom du kommer att laga mat i ditt rum, liksom lever i där mycket av tiden, är säkerheten hög prioritet. Om det inte finns en på plats redan, installera ett. Dessutom har ett allrengöringsmedel. Håll din brandsläckare till hands, men inte i närheten av din matlagning område. Vid en brand bryter ut, vill du ha brandsläckaren ska vara tillgängligt.
 13. 13
  Sätt ett lås på din dörr om du kan, och få nycklarna till det. Håll ett extra nyckel gömd någonstans utanför så att du inte låser dig ute, men döljer det väl nog så att den inte kan hittas av andra intresserade nyfikna. På natten, kan du också använda portabla trygghetslarm säljs till resenärerna om du är bekymrad över att bli uppdelat i medan du sover. Detta kan vara overkill, men du vet att säkerheten i ditt eget hus och grannskap.

Varningar

 • Om du ska göra några ändringar (exempelvis måleri) se till att du har behörighet. Om du hyr, kan du förlora din deposition-eller din hyra!
 • Om du inte har lokala tillstånd och planerar att ha inspektörer kommit ut, försök inte några större byggprojekt som att lägga ett badrum eller en höjning av taket.
 • Alltid hålla ett öga på de elektriska uttag och se till att du inte överbelasta kretsarna.
 • Håll TV och musik volymen. Det sista du vill är att skapa en fråga med de andra housematesna. Betrakta hörlurar.
 • Att ha separata rum för att sova, äta och rekreation tränar kroppen att sova när du går till sovrummet. Ompröva dina arrangemang om du inte kan sova på natten.

Saker du behöver

 • Budget
 • Mikrovågsugn
 • Mini kylskåp
 • Hylla / skåp
 • Desk
 • Papper eller plast bestick / disk
 • Papperskorg
 • Vakuum
 • Brandvarnare
 • Brandsläckare
 • Soppåsar
 • Glödlampor