Wka

Så att stanna vänner med ett ex älskare

Det är alltid knepigt, men hey, kanske det kan fungera, eller hur?

Steg

Så att stanna vänner med ett ex älskare. Se där ni båda står.
Så att stanna vänner med ett ex älskare. Se där ni båda står.
 1. 1
  Stressa inte. Till att börja med, det är aldrig en smart idé för att bli bästa vänner direkt efter att bryta upp. När man har varit i en relation, och förhållandet tar slut, både måste ge varandra utrymme att bearbeta bryta upp, övervinna sorg, etc. Detta kan ta 2 veckor eller 4 månader, man vet aldrig. Men det är verkligen viktigt att komma över uppbrottet, du vill inte ha någon av er som har hårda känslor gentemot den andra. Det faktum att du vill vara bara vänner innebär att alla känslor som kan vara kvar måste elimineras-Ja, det är svårt men det är så det kommer att bli.
 2. 2
  Se där ni båda står. Vill du i hemlighet att du skulle få tillsammans med din fd partner, eller vill du verkligen bara vill vara vänner? Det är också bra att veta vad ditt ex vill ha eller behöver. När du vet var du både stå, kan du räkna ut om en vänskap någonsin kommer att fungera. Till exempel, om någon av er vill träffas, och den andra vill bara säga "hej, hur mår du" en gång ett tag, det är dömt att gå fel.
 3. 3
  Fundera över varför du bröt upp. Vill du starta en ny vänskap med någon av samma kön som du ogillar? Du behöver inte en dålig relation till att bli en dålig vänskap så se till att du utvärdera om faktiskt, du tror att denna person skulle göra en god vän vs om du bara inte vill missa dem.
 4. 4
  Betrakta fallet att båda vill stanna vänner, börja långsamt. Förvänta dig inte allt att vara lycklig och glad de första samtalen. Den bryta upp förmodligen fortfarande känns lite tafatt, och du kan inte bara komma över den direkt. Så börja lätt, prata om hur det går och vad som är nytt. Försök att undvika ämnet för dagens förhållanden, antingen det kommer att ge tips som du vad du ska komma tillbaka med den personen och scouting "fienden" eller kommer det bara att vara besvärlig.
 5. 5
  Gradvis prata mer, kanske gå att göra något tillsammans, ta en kaffe eller något. Innan ni båda vet det, kommer du att bli vänner igen. Men kom ihåg, se till att ni båda vill vara vänner, och ni båda förväntar sig samma sak från varandra. Se till att ingen känner sig obekväma på din Starbucks dag eller något.
 6. 6
  Acceptera vad som händer. Om ditt ex inte vill stanna vänner, eller inte vill stanna vänner, men hamnar i en ny relation efter ett tag, kan du inte övertyga honom / henne att göra det på ditt sätt. för att vara ärlig, är en person som är inte värt det om de inte kan se dig i ögonen och glömma vad som hände i det förflutna. Om de inte vill vara vänner, glöm det då.

Tips

 • Först måste du förlåta. Då hjälper du dem med deras problem med sin nya betydande andra, så han / hon kan börja lita på dig! Men, kan du inte få svartsjuk. Bara vara mycket lätt. Låt dem veta att det är ok att vara vänner!
 • Gå inte med besvärliga frågor, särskilt om du har gått ut för länge att du vet allt om ditt ex. Håll bort de små detaljerna. Agera som om du inte känner dem. Ibland hjälper det.

Varningar

 • Minns en av er kan få en i en ny relation. Det kan vara sårande och tafatt.