Wka

Hur man berättar någon som du inte vill gå på en annan dag

Du gick på en första dejt, men är inte intresserade av en sekund. Hur berättar du den andra personen när du inte vill upprepa upplevelsen?

Steg

Hur man berättar någon som du inte vill gå på en annan dag. Minimera eventuella skador från första datum.
Hur man berättar någon som du inte vill gå på en annan dag. Minimera eventuella skador från första datum.
 1. 1
  Minimera eventuella skador från första datum. Sov inte med folk på din första dag - särskilt om det är någon idé att detta inte är din perfekta match! Dating är tänkt att ge dig en chans att prata och lära känna någon, behöver du inte ha sex. Ärligt talat, de flesta människor kan berätta inom några minuter om de är intresserade nog för en andra dag - om detta är fallet med dig, inte ens erbjuda en kyss godnatt. Hålla saker mycket platonisk och trevligt, men låt inte det att trappas upp till sexuell handling av något slag. Detta gör det mycket svårare att senare övertyga styvnackade att du verkligen inte är intresserad.
 2. 2
  Var snäll. Du kanske inte tror att denna person är en match för dig, men han / hon är en människa vars enda brott var att tillräckligt intresserade av dig att vilja lära känna dig bättre. Ha detta i åtanke, även om du hittade personen tråkiga, alltför introvert, alltför fixerad på hans / hennes hobby, eller bara inte kompatibla.
 3. 3
  Ta stora vägen. Kanske den här personen var en arrogant, motbjudande boor. Om denna person var en idiot när du var på din dag, kom ihåg att detta är sista gången du kommer att behöva prata med honom / henne. Det finns ingen anledning att göra en fiende - bara vara direkt och inte bli fientliga.
 4. 4
  Piska inte runt busken. Din telefon ringer - det är honom / henne. Detta är inte tiden för prevaricating (vacklande). Låt det inte gå till röstbrevlåda - besvara den. Ge inte efter för frestelsen att säga saker som, "Visst, jag vill gärna göra det igen någon gång - ring mig nästa vecka." Du tycker att det är ofarligt och vaga nog inte spela någon roll, men det är inte. Det är en lögn, och det är fel. Om du har tur, är han / hon ringer för att säga tack för en trevlig kväll, och ingenting mer. Om så är fallet, behöver du inte säga något mer än "Du är välkommen. Tackar dig också." Men... om han / hon kallar för en annan dag, gå vidare till nästa steg.
 5. 5
  Itu med situationen direkt: Att vara direkt och ärlig behöver inte vara hård eller menar. Säg, "Jag tror att du är en bra kille / tjej. Du är bara inte min stora kille / tjej. Jag vet att din stora kompis är ute. Lycka till." Om han / hon försöker övertala dig att ge det en chans till, det är upp till dig, naturligtvis, men om du redan har bestämt dig, bara säga, "Jag är ledsen, men jag tror inte Vi har tillräckligt mycket gemensamt för en långsiktig relation. Tack ändå. " Det är fast - och sista - och lämnar inget utrymme för tvivel om var ditt huvud är på.
 6. 6
  Håll dig till ditt beslut. Vacklande eftersom du tycker synd om någon är inte en bra idé. Många gånger är denna person en vän till en vän. Din gemensamme vän berättar för dig hur upprörd den här personen är att saker och ting inte fungerar, och hur han / hon skulle är verkligen gillar en annan chans. Kanske han / hon har till och med gråter eller är ständigt tiggeri din vän att arbeta på dig, försöker få en annan bild med dig. Det är bra att känna medlidande om hans / hennes smärta, avvisande är aldrig lätt. Men att ge efter för en annan dag kommer bara förvärra felet, och du kommer att gå igenom det hela igen efter nästa. Håll fast vid ditt beslut, och berätta för din vän, "Det är bra att det är en vän som du som är så snäll och bryr sig så mycket om hans / hennes lycka. Saken är, det skulle bara göra saken värre. Det är inte så att han / Hon är inte en bra person, det är bara det att vi inte är en match. Låt oss lämna det där. " Om din vän kvarstår, säger, "Du är en god vän, men det kommer inte att hända. Berätta för honom / henne att jag sa lycka till, och låt oss släppa det. Nu."

Tips

 • Du behöver inte förklara dig själv! Helt enkelt dela att de inte är för dig och stannar vid detta. Sedan vill dem väl och signera.
 • Tänk länge och hårt innan du använder uttrycket, "Låt oss bara vara vänner." De flesta människor ser detta lame tröstpris för vad det är: ett svagt försök från din sida att lugna ditt eget dåliga samvete genom att låta den andra personen ner lätt. Ännu värre, kan Chris ta gärna upp dig på erbjudandet, tror det kommer bara då vara en tidsfråga innan han / hon vinner du över.
 • Ta det första samtalet eller två. Vägrar att ta samtal bara förvärrar agitation. Vara fast, och efter det andra samtalet, säger, "Chris, tack, jag är smickrad. Men jag behöver dig att förstå att jag inte intresserad av att dejta dig igen. Okej?" Var inte kränkande eller oförskämd, men inte vara fast. Efter att tillåta några ytterligare samtal ska gå till telefonsvararen och inte lämna tillbaka dem, även inte svara på några textmeddelanden. Chris kommer definitivt få det meddelandet.

Varningar

 • Detta görs bättre på telefonen. Det hjälper dem att hantera smärtan av avstötning i privat.
 • Om Chris verkar vara fixerade vid dig, och kallar dig mer än ett par gånger efter att du har bett honom / henne inte, ringa polisen och låta dem veta vad som händer, och om nödvändigt, svär ut ett besöksförbud. Det är viktigt att påbörja denna typ av papper spår om Chris visar sig vara en tvångsmässig galning som inte kommer att lämna dig ensam. Det skulle vara sällsynta, men det har hänt.

Saker du behöver

 • Gott omdöme
 • Firm lösa
 • Medkänsla