Wka

Hur man berättar en kille du inte är intresserad av en relation

Finns det en pojke i en av dina klasser som gillar dig, men känslan är inte ömsesidig? Här är hur man ska hantera situationen.

Steg

Hur man berättar en kille du inte är intresserad av en relation. Ta reda på om han verkligen gillar dig.
Hur man berättar en kille du inte är intresserad av en relation. Ta reda på om han verkligen gillar dig.
 1. 1
  Ta reda på om han verkligen gillar dig. Typiskt en kille gillar dig om han...
  • Alltid be er att vara partner i skoluppgifter.
  • Alltid stirrar på dig under klass och när han talar till dig han ler mycket.
  • Tar alternativa vägar till sina klasser bara för att se dig.
 2. 2
  Försök att hålla dig borta från honom för ett par dagar. Han kanske tappar intresset.
 3. 3
  Om han fortsätter att stirra på dig, stirra inte tillbaka. Genom att återföra blicken kan det ge honom falskt hopp om att känslan är ömsesidig.
 4. 4
  När det finns en grupp projekt, skynda dig och hitta en partner innan han kan be dig. Om du inte hittar någon annan att samarbeta med i tiden, vänligen berätta för honom att du hoppades att samarbeta med [ange namn på annat barn i din klass], och sedan säga, "Kanske nästa gång."
 5. 5
  Killar är typiskt skrämmas av en stor grupp flickor. När man går från klass till klass, se till att du alltid är omgiven av en massa vänner. Pojken som gillar dig kommer att vara mindre benägna att försöka gå med dig till din klass.
 6. 6
  Om han säger att han gillar dig, eller frågar om du vill gå stadigt med honom, berätta för honom att känslorna inte är ömsesidiga MYCKET försiktigt. Det tog en hel del mod att bjuda ut dig, så du behöver inte behandla honom som skräp genom att vara oförskämd! Här är några mycket viktiga tips att komma ihåg när förklara att du inte gillar honom tillbaka.
  • Innan du säger "jag inte gillar dig," se till att säga något snällt och uppmuntrande. Till exempel, "Jag tycker att du är en bra kille, men..." eller "Du är en av mina närmaste vänner, och..."
  • När du gör den sortens uttalande, berätta sanningen. Ljug inte. Börja inte katten kring het gröt. Bara berätta för honom. Till exempel, "Du är en av mina närmaste vänner, och jag vill hålla det så. Jag är inte redo för ett förhållande ännu." eller "Jag tycker att du är en bra kille, men jag gillar inte dig som något mer än en vän."
  • Han kommer att bli riktigt besviken, även om han kommer att försöka att inte visa det. Detta är den del där du ska försöka att åter öka sitt självförtroende. "Det är en fantastisk tjej där ute för dig, jag är bara inte det." eller "Förresten, jag hörde att Judy tycker att du är verkligen söt..."

Tips

 • Aldrig berätta en kille som du "tar en paus från killar just nu" eller du "inte gillar någon" om du är intresserad av någon annan. Om du gör slut med någon en kort tid senare, eller han får veta vem du är kär i, kommer han att vara mer skada än om du bara hade sagt nej från början.
 • Även om killen inte kommer att lämna dig ensam när du har berättat honom "Nej, jag är inte intresserad", dra honom åt sidan igen och prata med honom om det. Det är okej att vara mer fast den andra gången. Till exempel, "Bob, förklarade jag redan att jag inte gillar dig. Kan du sluta följa mig runt? Det är verkligen ett slöseri med din tid, eftersom du kan lära känna andra tjejer."
 • Pojkar får sällan subtila antydningar, så bli inte arg på killen om han inte är att få din "Känslorna är inte ömsesidigt" tips.

Varningar

 • Ljug inte. Lögner är fel, och det kommer att orsaka att pojken att misstro dig. Word också kan sprida att du är en lögnare, och snart andra pojkar kommer inte lita på dig, antingen.
 • Att vara arg, oförskämd, eller fientliga kommer att ge dig ett dåligt rykte.
 • Saker kan vara lite besvärligt när du sa "Jag tycker inte om dig" eller "Jag vill inte ha en relation med dig." Men försök att ignorera tafatthet och behandla honom precis som du gjorde innan du berättade för honom att känslan var inte ömsesidig.