Wka

Hur man berättar en kille du inte gillar honom tillbaka

Detta är en av de svåraste saker att göra, speciellt om du inte är den typ av tjej som gillar att bryta en relation eller känner smärtan han kan gå igenom. Säger någon du inte gillar dem tillbaka är något du kommer att gå igenom minst en gång i ditt liv! För att undvika att ge honom fel budskap, vilket orsakar ett argument eller göra konversationen obekväma. Förhoppningsvis efter att du tar råd från den här artikeln bör du kunna vara vänner och inget mer.

Steg

Hur man berättar en kille du inte gillar honom tillbaka. Först måste du bedöma situationen.
Hur man berättar en kille du inte gillar honom tillbaka. Först måste du bedöma situationen.
 1. 1
  Först måste du bedöma situationen. Sitt ner, ensam, och tänka på följande things.Don 't lyssna på din friends.This är om dig, inte dem, och du vill inte att någon ska skjuta dig till något du inte vill göra.
  • Vet du att han gillar dig? Eller vill du bara tror att han gör? Om det är det förstnämnda då du behöver för att göra något åt ​​det, men om inte så är du bäst att lämna situationen och bara undvika leder honom vidare.
  • Är du säker på att du inte vill att något ska hända mellan er. Du kommer att ångra om du undan honom och sedan inser att du vill vara med honom. När du är säker på att saker och ting aldrig skulle fungera mellan er två, då är det dags att prata med honom
 2. 2
  Bestäm vad du vill säga, undvik saker som kommer att såra hans känslor när han kommer att bli upprörd utan några medföljande förolämpningar. Skriv ner de frågor du har med att vara i ett förhållande med honom och räkna ut vilka saker du tycker är värt att ta upp i syfte för honom att bättre förstå vad som gick fel. Det är inte rättvist att låta honom gå utan en aning om vad som hände. Tycker också om problem med sig själv snarare än bara saker han gjort fel, till exempel är du redo för ett förhållande? Är du över ditt ex? Gör inte saker upp, kommer du bara fastna ut och då kommer han att känna svek, att vara ärlig.
 3. 3
  Välj rätt plats. När du är säker på att du inte vill vara med honom så måste du reda ut en tid då två av er kommer att kunna prata privat. Prova att fråga honom att träffa dig för en kopp kaffe, eller åka över till hans hus. Gå inte för en måltid eller något som skulle kunna misstas som romantisk som du behöver för att undvika att bli missvisande.
  • Du måste prata med honom ensam. Om det finns någon i hans eller dina vänner runt då han kommer att lämna känsla förnedrad. Också, kanske om det finns andra öron runt omkring dig inte få chansen att prata om situationen och dina verkliga känslor om det.
 4. 4
  Starta konversationen försiktigt. Prova något som, "Jag har tänkt en hel del, och jag tror inte det är en bra idé för oss att vara något mer än vänner", snarare än "jag inte gillar dig". Detta gör att du kan övertala honom att det är det bästa stället för honom lämnar med sårade känslor. Genom att övertala honom runt till samma uppfattning som du, kan du nå en ömsesidig överenskommelse snarare än du bara berättar för honom hur det är. Också, inte slå runt busken, gå rakt på det: nej, "uhm... ja... uhm... Jag tror inte...." Det drar bara ut situationen.
 5. 5
  Nämn de frågor som du tänkt tidigare. Berätta för honom varför du inte vill vara med honom. Be honom att inte avbryta förrän du är klar så att du får säga allt som du behöver utan att bli sidospår. Var varsam men bestämd med vad du säger. Nämn några brister om dig själv också så att han inte känner sig alltför illa om sig själv, trots allt är det antagligen ett problem med dig själv som också påverkar saker.
  • Var konsekvent. Ingen backa, utan omprövning. Vara fast. Om du inte gillar honom så det är bara hur det är. Om han försöker att ändra dig då du behöver bara hålla ställningarna och berätta för honom att han inte kommer att ändra dig eftersom du vet att du inte skulle fungera som ett par. Om du börjar tänka på de saker han säger att övertala honom, då är man bara leder honom och bara bygga upp honom för att bryta ner honom. Psykologi visar att det bästa sättet att vara övertygande är att vara konsekvent med dina argument.
 6. 6
  Lyssna på hans sida. När han talat kanske du inser att han har tagit det dåligt och kan behöva prata med honom ytterligare. För att lugna ner honom berätta de goda punkterna om sig själv, "Du är en snygg kille, kan du få vilken tjej du vill, du behöver inte mig" eller "Du har en fantastisk personlighet, och en förfärlig massa går för du, jag är bara inte redo för det här ". Detta kommer att hjälpa honom från att förlora hans förtroende eller kritisera sig själv för hårt.
 7. 7
  Om du vill försöka bli vänner med honom: Nämn det samtidigt som berättar för honom att du inte gillar honom, genom att säga något som "Jag sak du är en fantastisk kille att vara vän med, men vi skulle inte ' t vara ett bra par ", men inte driva det på honom. Lämna det ett par dagar upp till en vecka och sedan skicka honom en text eller IM frågar hur han är i en avslappnad ton. Om han blir roligt om det och vill veta varför du fortfarande pratar med honom, bara berätta för honom att du vill vara vänner eftersom du får den väl. Det tar tid, och du måste vara försiktig och inte leda honom, men ibland dina bästa vänner kan vara ex pojkvänner eller någon som används till fancy dig, efter allt du måste ha fått på bra för honom att gilla dig i första hand.
 8. 8
  Lär känna honom innan ni säga till honom: Du kanske bestämmer dig som honom, eller om du inte du vet hans personlighet så att du vet vad du ska säga (och det kommer inte låta hårda).

Tips

 • Inte leda honom på (om du vill att han ska veta att du inte gillar honom inte flirta eller göra det verka som din bara spelar svårfångad...) *-Öva dina linjer dagen innan.
 • -På den dagen du berätta den här killen du har inget intresse av honom, vara säker.
 • Du vill inte ha fastnat i mellan ord, så det är bäst att se på vad du vill säga. Undvik, "jag gillar inte dig, sorry. Just go away,". Det kommer att göra killen känner sig hatade, och han kanske tror att du är oförskämd och han kunde sprida ordet. En lugnande "Jag är ledsen, jag känner inte på samma sätt om dig" är ett bra exempel på vad man ska säga.
 • Ha inte bråttom. Det kommer att sudda alla ord, måste du börja om med en mer ängslig känsla.
 • Lägg lite av leende och tillgivenhet, men inte för mycket eftersom han kommer att få blandade signaler från dig.
 • Detta är det dags att vara spontan. Förklara varför du inte gillar honom, rakt från hjärtat. Om du ser att han blir lite sårad, säga att du skulle föredra att vara vänner (om du verkligen skulle). Det kommer att minska spänningen.
 • Rätt plats är nyckeln.
 • Killen kommer tro att du har inget hat mot honom. Det ger honom en bra känsla att veta att flickan han gillar är trevligt och att han kunde hitta någon som du och förhoppningsvis hänga på henne, men på ett sätt som han gillar henne för att hon påminner honom om dig.

Varningar

 • Du kommer att såra hans känslor, det finns inget du kan göra åt det annat än att försöka göra det lite mer försiktig.
 • Om du har lett honom på, förväntar honom att vara arg.
 • Att göra det offentligt är säkrare eftersom han är mindre benägna att bli våldsamma.