Wka

Hur kan man vara sympatisk

Trots att alla har rätt till sin egen personlighet och personligt uttryck, det finns grundläggande steg som alla kan vidta för att förbättra relationerna med dem omkring dig. Göra ett bättre intryck på dem omkring dig och utveckla ett starkare rykte kan gå långt i nätverkande, karriärutveckling och socialisation.

Steg

Hur kan man vara sympatisk. Initiera slumpmässiga handlingar av vänlighet.
Hur kan man vara sympatisk. Initiera slumpmässiga handlingar av vänlighet.
 1. 1
  Var respektfull för alla du möter, och viktigast av allt,! Om du agerar dömande eller med en avvisande attityd mot andra människor, kommer de troligen tillbaka samma negativa känslor gentemot dig. Göra andra känner sig välkomna och uppskattade kommer att gå en lång väg mot din framgång i att göra vänner.
  • Folk gillar att vara runt andra som är säkra på sig själva utan att vara arrogant. Var säker på vem du är utan att ständigt trampa på andras tår. Om du alltid kritiserar dig själv och verkar vara missnöjd med sig själv, riskerar du att stöta bort människor och låta dem se alla dina brister. Trots allt, om du inte är nöjd med dig själv, varför ska andra vara?
 2. 2
  Var artig till. Detta är en grundläggande form av respekt som är ganska lätt att visa mot alla. Interagera med främlingar snyggt och lugnt, gynnar begäran tålmodigt svarar på andra snabbt och minns din snälla s och tack är.
  • Kom ihåg att alla du interagerar med är människa också. Bara för att du betalar någon för att vänta på ditt bord inte ger dig rätt att vara oförskämd, behandla dem som du skulle vilja bli behandlad om du var i deras position. (Det är lättare att se vad någon verkligen gillar med hur de behandlar sina underordnade, inte jämlikar -. JK Rowling)
 3. 3
  Initiera slumpmässiga handlingar av vänlighet. Gör saker för andra människor, även om du inte känner dem. Håll en dörr när man går in eller ut ur en byggnad, plocka upp något för en främling när de släpper det, och erbjuder sig att ta en bild för en grupp som ser ut som de försöker att ta en. Denna typ av osjälviskt givande inspirerar andra att göra detsamma i gengäld - inte bara för dig, men för andra i deras liv också.
 4. 4
  Var ärlig, men gör det försiktigt. Det är särskilt viktigt att vara ärlig mot dina vänner och folk som värva dig för råd. Vanligtvis kan människor berätta när någon ljuger, och falska, falsk människor är inte omtyckt.
  • När någon frågar, "Gör detta gör mig att se fet?" (Ja, det är en klyscha, men det är ett klassiskt exempel) säger "ja" om det gör, men ge några råd! Och se till att alltid vara respektfull och göra dina kommentarer försiktigt, utformas på ett sätt som är osannolikt att störa dem. Om du vet att din mode, berätta varför. De är noga med att lita på att du vet att du var ärlig och uppskattar att du hjälper dem.
  • Om du är osäker på huruvida en sanningsenlig kommentar kommer att skada någon som frågar dig om råd, kan du inleda din kommentar genom att fråga om de faktiskt vill höra din fulla ta på sanningen. Vanligtvis svaret blir ja, men detta ger personen tid att känslomässigt förbereda för ditt svar. Negativa reaktioner är ofta den instinktiva biprodukt av chock - om du kan spänna dem att förvänta sig ett potentiellt sårande sanning, då du gör utbytet mycket mer framgångsrika.
  • Det är en svårare idé att vara brutalt ärlig med någon som inte värva dina råd. Att uppfostra en kommentar sånt kan antingen generera uppskattande respons eller kränkt utseende, beroende på personens personlighet, så bedöma situationen på egen risk. Du bör nog undvika att initiera negativa kommentarer, oavsett hur sanningsenlig, med människor som du inte är nära bekanta eller goda vänner med.
 5. 5
  Håll dina löften. Kontrollera att du kan följa upp alla dina åtaganden. De kallas "åtaganden" eftersom du har åtagit sig att göra ansträngningar för att uppgiften eller händelsen, inte tillbaka ut i sista minuten. Om att bryta ett åtagande är oundvikligt, låt alla andra inblandade känner så snart du vet att du inte kan göra det. Det kan fortfarande vara irriterande för de andra partierna, men åtminstone de anar det och kan anpassa sitt schema så behövs.
  • Oavsett om det är att göra det till middag eller avsluta ett projekt, är det viktigt att hålla dina vänner och medarbetare i slingan om dina framsteg. Oavsett om det är en snabb e-post att säga att allt är på rätt spår eller en anteckning adjö för oväntade förseningar, folk uppskattar kommunikation. Att inte veta vad som händer kan vara mycket frustrerande, även om projektet är ytterst klart i tid och inom top-notch kvalitet.
 6. 6
  Tänk på dina unika styrkor och utforska möjligheterna att visa upp dem. Vilken talang eller egenskap beundrar vänner i dig?
  • Till exempel, om du är bra på matte, kanske du kan volontär på en klinik hjälpa låginkomsttagare balansera sina budgetar eller lämna sina skatter. Om du är en bra sångare, gå upp på karaoke kväll och roa rummet.
 7. 7
  Kom ihåg att! Du utgår en bra vibe med denna enkla gest, och du kan förbättra stämningen i alla runt omkring dig. Även om du inte känner sig särskilt glad eller har fastnat i en stämning lågkonjunktur, kan det frivilliga insatser för dina muskler att vända upp i ett leende utlösa ibland känslor av sorglöshet och lycka.
  • Tänk glada tankar eller tidigare ögonblick som fick plats du grin hjälpa utlösa ett äkta leende.
  • Det tar mer ansiktsmuskler att rynka pannan än att le - och av goda skäl! Alla borde le oftare än rynkar.
 8. 8
  Viktigast, kom ihåg att vara dig själv i termer av att låta centrala aspekter av din personlighet lysa. Det är omöjligt att få alla att gilla dig - olika personligheter oundvikligen kommer att resultera i någon konflikt någon gång i ditt liv - men du kommer att tjäna beundran av dem som är kompatibla med dig och dem som betyder.
  • Folk gillar andra som kommer ut som uppriktig och äkta, så undvik att ta steg för att ändra så långt att du är obekväm med dina handlingar.

Tips

 • Ett mycket enkelt tips för att få en viss person att gilla dig - be om deras hjälp på något. Försök att hitta en begäran som innehåller deras kunskaper och intressen. Det kommer att visa inte bara att man är uppmärksam på dem, men att du respekterar deras auktoritet i ämnet som intresserar dem.
 • Var öppen. Om du ser ledsen eller arg, kommer människor uppfattar det på en viss nivå och inte vill prata med dig. Även om du är ledsen eller arg, tänka på alla de skäl du ska vara lycklig i en offentlig situation, och försöka rädda dessa tunga känslor för en mer privat tid med nära vänner och familj.
 • Sympatisk människor är människor som gillar människor. Folk kommer att känna om du gillar dem. Om du vill att någon ska tycka om dig, fokusera på något som du tycker om dem. Om du verkligen inte gillar dem... kanske är det inte viktigt att de gillar dig.

Varningar

 • Var inte en social klättrare, eller gör det uppenbart att du är desperat att bli vän med människor. Andra kan berätta och det är en stor turn-off.
 • Kom ihåg att det är varken möjligt eller önskvärt att få alla att gilla dig! Det finns alltid människor som du kommer att rubba och som kommer att störa dig, med rätt eller orätt. Veta när man ska låta saker gå och vara respektfull och mogen om konflikten. Piska inte upp dig över dessa händelser, och bo trygg i dig själv.
 • Försök inte att uttryckligen övertyga andra att gilla dig. Lista dina positiva egenskaper kommer att göra dig komma ut som arrogant. Låt andra se din storhet i sin egen tid.
 • Var inte fejka. Folk kommer att se brister i ditt sätt och förstå att du sätter på en handling. Du måste tro på vad du gör, annars reflekterar ännu värre på dig. Första intrycket är viktigt, dock, och det kan kännas "falska" att agera som om du bryr dig om det här nya, random person i ditt liv när du inte gör det. Bra tumregel: Precis behandla dem som du skulle vilja bli behandlad.
 • Även om du märker saker som du bör ändra om dig själv, glöm inte att fortfarande vara stolt över dig själv. Din kärna personlighet är fantastiskt och något att vara oblyg om att visa, och det finns små saker som alla kan förbättra den.