Wka

Hur man förstå platonisk kärlek och vänskap

Är det svårt att förstå dina känslor mot människor? Förvirrande din vänskap för något mer? Denna artikel kommer att hjälpa dig att uppskatta vad platonisk kärlek är och uppnå starkare vänskapsband utan onödig förvirring av känslor.

Steg

Hur man förstå platonisk kärlek och vänskap. Förstå vad själva kärleken är.
Hur man förstå platonisk kärlek och vänskap. Förstå vad själva kärleken är.
 1. 1
  Förstå vad själva kärleken är. Kärlek är en djup känsla uttrycks genom tillgivenhet och skapar och fastsättning eller bindning mellan människor. Olika typer av kärlek finns för olika relationer. Till exempel, en mor och dotter har familjär kärlek, partners har romantisk kärlek. Kärleken mellan vänner är platonisk kärlek.
 2. 2
  Tänk på dina tankar om personen. Tror du på dem romantiskt eller erotiskt? Tankar som dessa föreslår att du kanske har en annan kärlek för denna person. Om dina tankar är oskyldig, då du troligtvis har en platonisk kärlek till dem.
 3. 3
  Förväxla inte din kärlek för något mer. En av de vanligaste förvirring uppstå när människor förväxlar sin tillgivenhet mot sina vänner som något djupare. Medvetet eller omedvetet, är det lätt att missförstå känslor av kärlek.
 4. 4
  Förstå hur starka platonisk kärlek kan vara. Det är helt normalt för människor att uppleva intensiva känslor för dem de bryr sig om utan kärlek är av en romantisk karaktär. Mycket liknar verkliga kärlek, skapar platonisk kärlek en kraftig infästning mellan människor.
 5. 5
  Tänk på vad din idé om vänskap är. Anser du bekanta som vänner eller behöver du ha en djup kunskap om den personen innan du klassificera dem som en vän? För att identifiera den typ av kärlek, måste du först ha en jämförelse med vad din norm för platonisk kärlek är.

Tips

 • Ytterligare forskning om olika typer av kärlek kan hjälpa din förståelse av vad platonisk kärlek är.
 • Tänk på din egen personliga definition av vänskap och kärlek. Beroende på hur du uppfattar dem, kan dina relationer med andra varierar kraftigt.
 • Var ärlig och glöm inte att kommunicera. Kontrollera alltid att saker ok så inte är att korsa den linjen!

Varningar

 • Sammanblandning av känslor kan leda till onödig smärta och förlust. Tänk innan du gör några åtaganden som ett resultat av dina känslor.
 • Platoniska relationer blir djupare och bättre med tiden, om båda parter respekterar gränserna.
 • Var försiktig med att berätta den andra parten om du känner dina känslor har förändrats. Ge det tid och räkna ut om du verkligen känner annorlunda innan du riskerar förstöra din vänskap.