Wka

Hur kan man vara mogen

Är du trött på alla de barnsliga samtal och slåss omkring dig? Vill du att folk ska ha mer respekt för dig? Önskar du dina föräldrar såg dig annorlunda? Att vara mogen är inte alltid lätt, men det känns mycket bättre om dig själv. Oavsett vilken ålder du är, när du agerar mogna, kommer du alltid att vara vuxen i rummet.

Steg

Hur kan man vara mogen. Använd hyfs när du interagerar med människor.
Hur kan man vara mogen. Använd hyfs när du interagerar med människor.

Del ett: att vara artig

 1. 1
  Använd hyfs när du interagerar med människor. Skaka hand med ett fast grepp, och se folk i ögonen. När du träffar någon ny, gör en bra insats för att komma ihåg personens namn.
  • Alltigenom alla samtal, lyssna noga och hålla ögonkontakt. Undvik fidgeting eller mixtra med slumpmässiga föremål. Sitt inte där och tänkte på platser du hellre vara. Också, inte prata i din mobiltelefon eller människor text medan du bör vara uppmärksamma på den personen framför dig.
  • Ibland kan du finna dig i en obekant situation, och du kanske inte vet hur de ska agera.
  • När du anger en ny situation eller ny gemenskap, hålla tyst ett tag och märker hur andra människor agerar. Det är inte ditt jobb att berätta för andra människor vad de bör eller inte bör göra. Istället, titta på och vara respektfull.
 2. 2
  Iaktta god nätet etikett.
  • Stäng av caps lock-tangenten. Kapitalisera egennamn och början av meningar istället för att skriva i alla gemener.
  • Korrekturläsa innan du skickar ett e-postmeddelande eller göra en sociala medier inlägg. Använd fullständiga meningar.
  • Gå lätt på förkortningar, slang och emoticons. Det är okej att använda dessa i en avslappnad text till en vän, men inte använda dem i ett e-postmeddelande till din lärare eller i en situation där du vill titta mogna.
  • Undvik att tala 1337 när den inte behövs. Med andra ord, inte skicka texter såsom: 1 h4v3 l0t5 0f fr13nd5. Dina inlägg kommer att bli svårt att läsa, och du kommer inte att se mogna.
 3. 3
  Vara till hjälp. Håll dörrar, hjälpa plocka upp saker, och erbjuda hjälp till någon som behöver det.
 4. 4
  Undvik att försöka vara i centrum för uppmärksamheten hela tiden. Omogna människor tenderar att vara osäkra människor. När du ständigt ta över samtal och prata om dig själv hela tiden i stället för att ge andra människor en chans att glänsa, kommer folk blir irriterade med dig ganska snabbt.
 5. 5
  Acceptera både komplimanger och kritik med förfall. Om någon berömmer dig, säga "tack" och stannar vid detta. Om någon kritiserar dig, säg, "Okej, jag tror definitivt att det över." Kanske kritiken inte är giltigt, men hanterar det artigt gör att du ser mogna i ögonblicket.

Del två: Kommunicera som en vuxen

 1. 1
  Kontrollera ditt humör. Inte överreagera till mindre saker som inte spelar någon roll. När du överreagera på varje liten sak, kommer folk tro att du är en drama queen (eller kung). Välj de saker som är värt att kämpa om.
  • Om du måste säga något, använd en lugn röst och ge några rimliga argument för att rättfärdiga hur du känner. Om personen bara vill argumentera och inte vill lyssna, gå bort. Det är inte värt det.
  • Ta djupa andetag och räkna till 10. Du kanske tycker det är lamt, men det fungerar.
  • Om du har ett temperament, kan människor njuta provocerar dig. När du kontrollera ditt humör, kommer de att förlora intresset för att göra dig arg och börjar lämna dig ensam.
 2. 2
  Undvik konstant svärande. Förbanna hela tiden gör att du ser barnslig. Istället, utöka ditt ordförråd. Plocka några mer beskrivande ord för att kommunicera vad du vill säga.
 3. 3
  Var artig att säga, kom ihåg att inte skrika.
 4. 4
  Snacka om mogna frågor till människor. Snacka om skolan, nyheter, upplevelser och lärdomar liv du har lärt dig. Naturligtvis bör du ta dig tid för att vara fånig med dina vänner. Däremot kan du inte vara fånig hela tiden, eller du ser ytlig och omogen.
 5. 5
  Säg något artig. Om du inte kan säga något positivt, säg då ingenting. Omogna människor kritiserar ständigt varje liten sak om andra människor, och de tvekar inte att säga sårande saker. Ibland, de motiverar grymhet genom att säga att de är bara "vara ärlig." Äldre människor väljer sina ord med omsorg, och att de inte skadar människors känslor i sin strävan att vara "ärlig."
 6. 6
  Lär dig att ber om ursäkt för dina misstag. Oavsett hur samvetsgranna du är, du kommer att säga fel sak eller oavsiktligt skada människor från tid till annan. Lär dig att svälja din stolthet och säga, "Jag är ledsen." En genuin ursäkt när du har gjort något fel visar sann mognad.
 7. 7
  Säg sanningen, men att vara medkännande. Om din kompis säger, "Är denna outfit få mig att se fet?" sedan lära sig att ge ett ärligt svar utan att skada din väns känslor. Säg inte "Nej, du ser bra ut" när det inte är sant, och inte säga "Det gör att du ser typ av stora." Istället säger, "Ja, verkar hur klänningen är skuren inte att fungera med din figur." Då föreslår något annat som din vän kan bära.
 8. 8
  Sluta gnälla. Om du har förlorat ett argument, då den större personen och erkänna det. Om du har rätt, kommer andra människor att inse det så småningom utan att du ständigt påminna dem.
 9. 9
  Gör inte skvaller och säga sårande saker om andra människor när de inte är i närheten. Äldre människor bash inte andra bara för att göra sig må bättre. När en mogen person är upprörd med någon, har han eller hon modet att prata med personen som en vuxen i stället för att sprida rykten och klaga bakom personens rygg.

Del tre: har en mogen inställning

 1. 1
  Lär dig att tänka positivt om alla. Äldre människor tror det bästa om andra tills någon bevisar att de har fel. Även när människor sviker, bestäm dig för att behandla dem bättre än de förtjänar.
 2. 2
  Var den större personen om någon är ovänlig mot dig. Om du kan låta det gå, inte svara, din tystnad kommer att meddela att vad personen sade var inte okej. Om du inte kan släppa det, helt enkelt tala om för personen att deras kommentar var oförskämd. Om personen ber om ursäkt, sedan acceptera ursäkt. Om det finns ingen ursäkt, bara gå därifrån.
 3. 3
  Har förtroende för dig själv. Ber inte om ursäkt för eventuella egenheter, konstigheter eller weirdness som du kan ha. Så länge dina beteenden är inte asocial, så ska du känna dig fri att uttrycka din personlighet. Äldre människor inte andra gissa själva eller försöker vara något som de inte är.
 4. 4
  Ha ett öppet sinne. Äldre människor är inte trångsynt. Bara för att du aldrig har hört talas om eller försökte något betyder inte att du bör stänga det ute eller avvisa möjligheten. Istället, se det som en möjlighet för dig att lära sig om något (eller någon) ny och annorlunda.
 5. 5
  Plocka mogna vänner. Dina vänner kommer att påverka ditt beteende, så se till att du umgås med människor som gör dig till en bättre person i stället för att umgås med människor som bara dra ner dig.

Tips

 • När man står inför en konflikt med andra, undvika att argumentera och istället försöka lösa det på ett lugnt rationellt sätt. Om det inte eskalera till argumentera, avsluta det så snabbt som möjligt.
 • Vet hur man ska se ut i olika miljöer. Orange preparerade hår kan kommunicera din personlighet, men om du har ett jobb i en formell inställning, kan ditt utseende gör människor antar att du är omogen, även om det inte är sant.
 • Kontrollera att du har bra inställning för det mesta. Om du klagar hela tiden de kommer tro att du är omogen.
 • Skriv ut dina mål för att bli mer mogen och planera hur du ska uppnå dem. Till exempel kan du bestämma att du ska börja med att vara tyst istället för att prata om dig själv hela tiden. Arbetet med det i en vecka och sedan se hur du gjorde. Även om du inte är helt perfekta första gången, fortsätta att försöka.
 • Förfall är svårt att förvärva. Däremot ändras inte vem du är för att bli mer mogen. Istället, sträva efter att vara den man är och vara så bra. Det är inte längre en fråga om vem som är äldre och som är yngre, om du vill bli tagen på allvar av människor runt omkring dig, tänka och agera på hur du vill att höras bara se till att när du tar steget, vara fast om det, gör ett stativ på ditt val och om något gick fel - gör ditt bästa för att hålla ditt lugn och tänka på nästa steg, inte skylla på andra, tog du åtgärden och du är ansvarig för det. Vara mognat, vara ansvarig.
 • När du är i ett rum med en grupp människor, låt inte fokus ligga på dig hela tiden. Ge andra människor en chans att säga sin åsikt.
 • Om du vill visa en tjej att du är mogen, eller åtminstone inte omoget, vara artig mot henne, gör inte dumma skämt eller skratta hårt för privata skämt att hon inte är medveten om. Sammantaget visar henne att du är en vuxen man.
 • Alltid vara den större personen att få saker gjorda.

Varningar

 • Undvik att vara alltför mogna hela tiden. Se till att du inte glömmer att ha roligt och vara sig själv i rätt miljö.