Wka

Hur berätta om någon ljuger om att använda droger

Om du är orolig för att en son, dotter eller bara en vän är på droger så läs här. Denna artikel kommer att hjälpa dig att få en inblick i vad man ska leta efter i ditt barn eller någon du känner.

Steg

Hur berätta om någon ljuger om att använda droger. Kallelse deras förmåga att hålla pengar.
Hur berätta om någon ljuger om att använda droger. Kallelse deras förmåga att hålla pengar.
 1. 1
  Notera deras humör. Beroende på vilka droger de tar de kommer att vara mycket sömnig hela tiden (downers) eller irriterad och vaken hela tiden (överdelar)
 2. 2
  Kallelse deras förmåga att hålla pengar. De kommer alltid att vara brist på medel och vilja att låna pengar. Du kanske också märker att vissa av deras grejer kan saknas! De har förmodligen sålt det.
 3. 3
  Titta på deras ansikte. Påsar under ögonen från antingen vara vaken under långa perioder eller vara sömnig från de läkemedel som de har vidtagit.
 4. 4
  Notera eventuella förändringar i deras temperament. Förändring av personlighet, kommer människorna själva märker inte detta men andra omkring dem kommer.
  • Förändringar i humör, ofta aggressiv eller lynnig, inte deltar i konversationen så mycket som de brukade.
 5. 5
  Var uppmärksam på deras utseende. De kanske tar mindre stolthet i hur de ser ut, t.ex. ingen makeup eller ojämn hy, otvättade kläder, dålig lukt och missfärgade tänder.
 6. 6
  Se om deras psykiska tillstånd förändras. Vissa narkotikamissbrukare kan bli paranoid, och vissa läkemedel kan orsaka latenta psykiska problem till ytan.
 7. 7
  Titta om sina vänner förändras. Vänner, kan de ha en annan uppsättning vänner än vanligt eller de kanske vill vara ensam och bo i deras rum hela tiden.
 8. 8
  Se om deras aptit förändras avsevärt. Cannabis kan öka aptiten, men de flesta andra droger kommer att ta bort din aptit.
 9. 9
  Se dem i ögonen.
  • Cannabis kan orsaka rodnad i ögonen.
  • Ecstasy, LSD och amfetamin kan vidga eleverna (de svarta i deras ögon kommer att visas större).
  • Heroin och andra opiater kan orsaka eleverna till kontraktet, (det svarta i deras ögon ser mindre ut än vanligt).

Tips

 • Om du tror att någon du känner kanske använder droger inte tvinga inte in dem i att erkänna det. Ta din tid, berätta för dem att du kommer att vara där för dem varje steg på vägen, vara deras vän inte deras fiende, vara beredd att de kan vända det tillbaka på dig och väljer drogerna över dig.
 • En läkare, drog kurator eller socialarbetare kan hänvisa dig till ett rehabiliteringscenter och det är hjälp på internet.
 • Låt dem veta att du vill hjälpa dem, och de har någon att prata med. De flesta missbrukare vet att det de gör är fel och farligt för deras hälsa. Vid tiden de flesta människor har märkt förändringar i dem att de har förmodligen använt under en tid och det kan vara svårare för dem att sluta använda.