Wka

Hur för hårfärgning

Dying håret är ofta en rörig uppgift, men det är väl värt resultatet. Alla de olika poster i butiker skönhet utbudet kan göra processen tyckas svårt, men det är faktiskt ganska enkelt, även om det är en tidsödande och noggrann process.

Steg

Hur för hårfärgning. Räkna ut vilken nivå din egen färg är.
Hur för hårfärgning. Räkna ut vilken nivå din egen färg är.
 1. 1
  Räkna ut vilken nivå din egen färg är. Du kan göra detta genom att jämföra din hårfärg till ett diagram, med nivå 1 är den mörkaste svart och nivå 10 är den vitaste blond. Dessa sjökort är tillgängliga i butiker skönhet leverans och online. Notera också vilken nivå färgämnet är. Till exempel kan ditt hår vara en nivå sex naturligt men du lättar på en nivå åtta. Detta skulle betyda att du "lyfta" två nivåer.
 2. 2
  Bestäm vilken styrka utvecklare du ska köpa. Utvecklare öppnar hårstrået så färgen kan sjunka in men det kan också lätta håret på samma gång. Om du bara applicera färg och inte lätta ditt hår, eller om du tänker mörkare, den mest milda utvecklare, som kallas "10 volym," kommer att fungera. Om den nya färgen är något ljusare än din naturliga färg med en eller två nyanser, är 20 volym desto bättre val. Trettio volym kan användas för att lyfta håret till två eller tre nyanser ljusare. Proffs använder också 40 och 50 volym utvecklare, men amatörer bör använda dessa endast på egen risk eftersom dessa är de starkaste och kommer att skada håret om du inte är försiktig.
 3. 3
  Pin up håret med dina hårspännen. Dela upp den i sektioner som är lätta att arbeta med. Ditt hår bör vara torr.
 4. 4
  Blanda hårfärg med byggherren i din skål. Följ instruktionerna på färgen, de brukar kalla för att blanda en del färg med en eller två delar av utvecklare.
 5. 5
  Använd din applikator borste för att börja måla på färg blandning. Starta om en tum under din hårbotten och applicera färgen ner håret, stoppa om två eller tre inches innan du når ändarna. Arbetet i de avsnitt du nålas upp, släppa dem en i taget. Försök att arbeta snabbt men se till att du inte lämnar ut något.
 6. 6
  Återgå till hårbotten och använd handskar på att arbeta färgen blandningen i håret nära huvudet. Du vill alltid att göra denna del sist eftersom värmen från din hårbotten gör att färgen processen snabbare.
 7. 7
  Kamma håret att se färgen appliceras jämnt. Detta kommer också att hjälpa det sprids till tips på ditt hår. Ändarna av ditt hår är det mest skadade och porösa så du behöver inte direkt använda färg på dem.
 8. 8
  Låt hårfärg att sitta i ca 20 minuter. Schamponera håret och skölj tills vattnet är rent. Applicera ett balsam för att omedelbart börja laga eventuella skador du orsakat på hårstrået med byggherren.

Tips

 • Utvecklare är tillverkad av väteperoxid och när den har blandats med färgen, det stannar endast aktiv under ca 30 minuter. Om du har mycket långt hår, blanda färgen i två omgångar så att du alltid har färsk färg som ska användas.
 • Applicera en ljusare agent om du lättar håret mer än ett par nyanser. Dessa finns i pulver och flytande form. Du måste tillämpa blekning, låt den bearbeta och skölj den helt ur håret innan du startar färg processen.

Saker du behöver

 • Diagram av färgnivåerna
 • Rör eller flaska färg
 • Flaska utvecklare
 • Hårklämmor
 • Färg skål
 • Applikator borste
 • Handskar
 • Kam
 • Schampo
 • Hårbalsam