Wka

Hur att sträcka ut jeans

Denim jeans säljs ofta som "torr denim," vilket betyder att personen som köper jeans kommer att bryta ner den grova, stela karaktär tjock denim genom normalt slitage. Om du nyligen har fått något i vikt, har du haft en tillväxt spurt eller du har märkt att dina jeans krymper i torktumlaren, finns det några metoder som du kan använda för att sträcka jeans omkring en tum (2,54 cm) till en bekväm bredd eller längd. Det är inte nödvändigt att prova både platsen och bad metoder, men du kanske vill prova båda för att se vilket som fungerar bättre på dina jeans. Denna artikel kommer att berätta hur man kan tänja ut jeans.

Steg

Hur att sträcka ut jeans. Använd ett måttband för att mäta längden eller bredden på jeansen innan du börjar.
Hur att sträcka ut jeans. Använd ett måttband för att mäta längden eller bredden på jeansen innan du börjar.

Spot metod

 1. 1
  Använd ett måttband för att mäta längden eller bredden på jeansen innan du börjar. På så sätt vet du om dina jeans har verkligen sträckt innan du lägger dem på, eller om du behöver fortsätta sträcker ut dem.
 2. 2
  Identifiera det område som behöver att sträckas.
  • Om du vill sträcka midjan eller höfterna, kommer du vill välja de punkter som behöver mest utrymme.
  • Om du vill sträcka innersöm, sedan välja områden antingen nära toppen av byxorna eller botten som har minst slitage. Stretching områden som redan är mycket tunna kan resultera i tårar. Vanligtvis de områden nära kalvar eller vrister är ett bra ställe att sträcka innersöm.
 3. 3
  Fyll en sprayflaska med ljummet vatten.
 4. 4
  Spraya de områden som du har identifierat med vattnet. Se till att vattnet sipprar in för att täcka både utsidan och insidan av denim.
 5. 5
  Placera dina jeans på golvet och steg på en ände av benen eller midjan band, strax nedanför den våta delen.
 6. 6
  Ta tag i motsatta sidan av linningen eller jean benet och dra hårt. Upprepa detta 10 gånger. Inte knäpper dina jeans innan du drar på linningen, eftersom detta kan leda till på knappen för att rippa.
 7. 7
  Upprepa på motsatta benet, eller den motsatta sidan av linningen.
 8. 8
  Mät dina jeans att se om de har sträckt minst en tum (2.54 cm) för att göra dem mer bekväma. Om inte, prova en annan metod.

Bath metod

 1. 1
  Sätt dina jeans på.
 2. 2
  Kör ett bad med varmt vatten.
 3. 3
  Komma in i vattnet och låt vattnet lossa alla jean tyg. Efter ca 15 minuter, bör du känna det slappna av.
 4. 4
  Bogserbåt på områden som du skulle vilja lossna medan du är i badet, såsom linningen eller innersöm.
 5. 5
  Töm karet och tillåt dig att dropptorka lite.
 6. 6
  Lägg en handduk på golvet och göra några stretchövningar, såsom knäböj, utfall och framåt böjar för att lossa stolen av byxorna.
 7. 7
  Låt jeansen torka på kroppen i minst 30 minuter. Detta kommer mögel jeansen till din kropp.
 8. 8
  Ta bort jeansen och låt dem lufttorka. Placera inte dina jeans i torktumlare, eller kommer de att krympa igen.
 9. 9
  Sätt jeans igen när de är torra. Upprepa dina knäböj, utfall och rörelser i minst 5 minuter efter att sätta dem på, och de bör vara ännu lösare.
  • Du kommer att behöva upprepa detta förfarande de första gångerna du bär jeans. Över tiden, jeans tenderar att sträcka ut och överensstämmer med din kropp.

Tips

 • Om du inte har tillräckligt med tid för våt jean stretching, sedan göra utfall och knäböj i minst 5 minuter innan du går ut för att koppla av sätet för byxorna.
 • Om du inte kan dra upp byxorna förbi låren, kommer du inte att kunna sträcka ut jeansen ut tillräckligt för att göra dem bekväma. Jean stretching görs bäst när du behöver ungefär en tum (2,54 cm) med extra utrymme.

Varningar

 • Aldrig förstå hällor i dina jeans. De kommer att slita ut när du drar.
 • Var noga med att inte ställa blöta jeans på några lätt färgad matta eller handdukar. Den indigofärgen i denim kan lätt sippra ur jeansen och färga andra material.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Jeans
 • Måttband
 • Bath
 • Spray flaska
 • Handduk