Wka

Hur att växa ut håret

Du har precis fått en frisyr, och allt du vill göra är att få det att växa tillbaka. Det finns inte någon magisk schampo som snabbar på processen, men det finns sätt att göra det växande-ut-processen mindre smärtsam. Här är hur man kan uppmuntra ditt hår att växa i långt och friskt.

Steg

Hur att växa ut håret. Bestäm vad ser du går för.
Hur att växa ut håret. Bestäm vad ser du går för.

Att hålla håret i form medan det växer

 1. 1
  Bestäm vad ser du går för. När håret växer ut, är det en bra idé att ha en viss sista titt i åtanke. På det sättet, när du får underhåll trimmar du kan ha stylist formen håret så att det växer ett visst sätt.
  • Om du tänker för långa lager, kan du börja tidigt genom att ha din stylist trimma vissa delar av håret kortare än andra.
  • Ta in en bild på någon som har det utseende du vill ha när du går in för att få ditt hår klippa. Detta sätt kan du vara säker på att du och din stylist är på samma sida.
 2. 2
  Få underhåll trimmar medan håret är fortfarande kort. Om ditt hår är för närvarande ovanför axelhöjd, är det en bra idé att få underhåll trimmar varannan månad för att hålla det ser snyggt. Kort hår behöver mer uppmärksamhet än hår som är förbi axlarna.
  • Var noga med att informera din stylist att du är i färd med att växa ut håret. Om hon inte vet, hon kanske skära av för mycket och ställa dig tillbaka.
  • Sluta få trim när håret har vuxit förbi dina axlar. På denna punkt ditt hår bör ha tillräcklig tyngd för att falla fint runt axlarna utan att formas. Nu är det bara att vänta på att det ska växa.
 3. 3
  Gör det mesta av din nuvarande frisyr. Oavsett om du är fortfarande på pixie cut scenen eller om du bara har några fler inches kvar till din längd mål håret, göra det mesta av din väntande spelet genom styling och accessorizing håret i smickrande sätt.
  • Spela upp det. Är ditt hår i en besvärlig i-mellan stadium växer ut? Låtsas som om det är så att du har alltid velat att det ska se. Blås ut, böjer det, eller bär det naturligt - eget hår på huvudet, oavsett hur det ser ut. Om du bär den med tillförsikt, kommer folk tycker att det är avsiktligt.
  • Experimentera med pannband, hårnålar och andra roliga tillbehör hår för att hålla tillbaka de kortare bitar av hår som du försöker att växa ut medan du tittar chic på samma gång.
  • Bär en hatt. För de dagar då du vaknar och ditt hår känns helt fel, sätta på en söt hatt för att täcka upp det. Välj en säsongsbetonad hatt - en söt kälke under vintern, eller en stråhatt på sommaren.

Starta en rutin för att hjälpa ditt hår att växa snabbare

 1. 1
  Ändra ditt sätt att tvätta håret. Tvättar du håret varje dag? Detta kan torka ut, eftersom du tvättar bort skyddande naturliga oljor som hjälper ditt hår förbli starkt och friskt. Tvätta dem ut orsakar håret att vara mottaglig för skador och kluvna toppar, vilket betyder att du behöver mer underhåll trimmar och det tar mycket längre tid att växa ditt hår till den längd du önskar. För att hålla ditt hår friskt, följ denna rutin:
  • Tvätta håret ungefär tre eller fyra gånger i veckan. Först håret kan tyckas fet, men snart din hårbotten kommer att producera precis tillräckligt med olja för att återfukta håret utan att överdriva.
  • Tvätta håret med den kallaste vatten du kan hantera. Tvättning med hett vatten leder till kluvna toppar och frizz, medan kallt vatten håller hårstrået smidig och frisk.
 2. 2
  Torka håret med omsorg. Det sätt du torka håret kan också ha en stor inverkan på hur snabbt det växer ut. Brukar du ungefär handduk torkar håret, borsta ut tovor, sedan blåsa den torr? Detta ställer upp håret för större brott. När du växer det ut, dike som rutin och prova detta:
  • När du kommer ut ur duschen, försiktigt pressa överflödigt vatten ur håret, sedan klappa den torr med en mjuk handduk. Gnugga eller massera det, bara klappa den.
  • Kamma håret med en bred tandad kam, vilket är lättare på håret än en borste. Arbeta igenom tovor försiktigt, så du inte bryter håret när du drar igenom.
  • Låt håret lufttorka flesta dagar. Det är det mest hälsosamma sättet att torka håret.
 3. 3
  Style håret försiktigt. Vissa dagar låta din torrt hår luft bara inte kommer att göra - speciellt om du ska till en speciell händelse och du vill att det ska se bra utformade. På de dagar då du vill att ditt hår att se snygg och stylade, prova dessa alternativ:
  • Blåsa håret med kall inställning. Detta är en mycket mindre hårda på håret, men det kan fortfarande göra ditt hår ser mjukare än blåsa torkning.
  • Curl håret utan värme. Använd t-shirt metoden, strumpan bulle metoden, eller annan cool-curling metod för att locka håret istället för att använda en locktång eller hot rollers.

Göra livsstilsval som leder till friskt hår

 1. 1
  Använd inte en massa kemikalier i håret. Nu kan vara ett bra tillfälle att undersöka de ingredienserna på dina flaskor hår produkt. Kommersiella schampo, balsam och stylingprodukter innehåller en massa kemikalier som gör håret ser bra ut på kort sikt, men torka ut och skada den på lång sikt. Att välja hälsosammare produkter kommer att hindra håret från att bli tråkig och torr medan den växer ut.
  • Använd inte schampo som har sulfater. Dessa industriella rengöringsmedel är samma kemikalier som används i diskmedel, och de gör ett nummer på ditt hår. Få schampo som är märkt "sulfat-fri" eller gör din egen schampo.
  • Använd inte balsam och stylingprodukter som har silikoner. Dessa bygger upp i ditt hår, börja lägga glans men så småningom gör det ser tråkigt. De kan endast tvättas ut med sulfat-innehållande schampo, så det är bäst att undvika dem också.
  • Får inte en Brazilian Blowout eller använda andra permanenta kemiska-baserade behandlingar.
  • Gör inte färgämne eller bleker håret samtidigt som du försöker att växa ut.
 2. 2
  Ät gott och få massor av vatten. Att äta en hälsosam kost och vistas hydratiserade kan hjälpa ditt hår att växa i tjockare och glansigare, vilket är ett plus när du försöker att växa ut.
  • Drick 8 glas vatten om dagen. Undvik att dricka vätska som gör dig uttorkad.
  • Få massor av vitamin B. finns i frukt, grönsaker och nötter, hjälper detta vitamin hålla håret tjockt och starkt.
  • Ät massor av protein. Detta är den byggsten för hår, så du behöver en hel del av det. Ät kött, fisk, baljväxter och gröna bladgrönsaker.
  • Få din omega-3s. Dessa "bra" fett hålla håret glansigt. Ät lax, olivolja, nötter och avokado.

Tips

 • Spara locktänger och strykjärn för efter ditt hår växer ut.
 • Varm olja behandlingar istället för permanenter fungerar bra oljan faktiskt näring åt din hårbotten och hår.
 • Växande hår tar tid. Bli inte orolig. Ha tålamod.