Wka

Hur får man en man att be om riktningar

Medan något av en stereotyp, i vissa fall alla kan vara resistenta mot be om riktningar. Medan en liten subtil messaging och lite ego-strök kan fungera, har du fortfarande att vara beredd på motstånd eftersom det för vissa är det kan anses ego skada att be om hjälp med navigering

Steg

Hur får man en man att be om riktningar. Överklagande till hans sida.
Hur får man en man att be om riktningar. Överklagande till hans sida.
 1. 1
  Inse att ett stort antal män och kvinnor känner att de aldrig försvinner. Om du försöker avråda honom eller henne från denna tro, får du oftast ingenstans. Försök att acceptera att i hans sinne, är han fortfarande få varhelst det är man ska gå och att han har en stark tilltro till sin förmåga att äntligen komma dit.
 2. 2
  Överklagande till hans sida. När du kör runt och runt i cirklar eller du har inte kommit på Motellet tillräckligt tidigt för att få den billigare rum, du perfekt i dina rättigheter att peka ut de kostnader som denna behöver vara så rätt. Påpeka att stanna efter vägen sparar gas, pengar, krångel och även innebär mindre utsläpp. I själva verket är det uppskattas att köra förlorade kostar 2240€ 0,00 i en livstid. Det är pengar som skulle kunna gå mot en semester för livet istället.
 3. 3
  Påminn honom om att komma till den plats eller händelse innebär mer tid att njuta av upplevelsen istället för att spendera tid fastnat i en bil eller vandra runt i cirklar. Tiden kan inte bytas ut och att blossa är svåra att återställa, så att få vägbeskrivning kan spara både tid och spänning. Om han insisterar på att tiden inte slösas bort, informera honom om att över en fjärdedel av män tillfrågade om att be om riktningar vänta minst en halvtimme innan de slutligen erkänna att de behöver göra detta medan cirka 75% av män stanna och fråga innan dess. Så om han är i att 25% minoritet som är en halvtimme mindre öl dricker på festen. Män älskar en bit av melodram och kommer att älska dig just det lite mer för det!
 4. 4
  Låt honom veta vad som hände när Stephen ödmjuka vägrade att be om riktningar. Anställts för att leda den första vagnen tåget längs Oregon trail år 1845, denna pionjär är ovana med området och ihärdighet i att låtsas att han visste vart han skulle orsakat förlusten av över 20 liv. Även mannen som inte tar riktningar i ditt liv förmodligen inte kommer att vara orsaken till något så drastiskt, kan du påminna honom om att hans ovilja att tillmötesgå din önskan för honom att be om riktningar metaforiskt är "döda dig" och denna upptrappning av melodram kan väl ha honom känsla som gör just detta!
 5. 5
  Berätta för honom precis hur han är till dig när han ber om riktningar. Om du har något moraliskt problem med denna typ av manipulation varför inte ge det ett försök? Han förmodligen inte kommer att falla för denna vita lögn, men hey, om han är dum nog att du vet aldrig vad som kan fungera! Orerar lyriskt om hur sexig du hittar en man som har tillräckligt med mod för att äga upp till när han bara inte vet vart han ska. Tala om hur mycket det betyder för dig att veta att han är den typen som kan återställa sin kurs genom att lyssna på andra. Lycka till med det, men om han faller för det - sorry, svara på det - då kan du lägga till det till din arsenal av människans manipulation, och man vet aldrig när det kan komma till hands!
  • Tänk på att många en man ser ber om riktningar som besläktad med att säga "Jag är en idiot". Moron och sexig bara inte får yttras i samma mening.
 6. 6
  Ge honom några inte-så-subtila signaler om hur länge detta är allt tar utan att nämna att han har förlorat. Börja leta trött. Gäspning och blanda runt och sa att du bara tänker tupplur lite. Gör en stor sak att försöka få bekväm. Några minuter senare, säger något i stil med "Tja, gjorde det inte fungerar, alltför ojämn" och få ut en bok eller din iPod eller något annat att pilla med. Sedan föreslår att du spelar resor spel, "gillar på de riktigt långa bilresor som vi hade som barn" eller sjunga sånger till "få tiden att gå". Fråga honom om han är hungrig eftersom den sista måltiden var "så länge sedan" och erbjuda honom ett mellanmål. Eller helt enkelt börja käka något själv, påstår "OMG! Jag är sååå hungrig!" Män svarar anmärkningsvärt väl till passiva aggressiva spel som detta och han kommer att älska dig mer än någonsin för det!
 7. 7
  Fråga dig själv. Om han inte kommer, måste du. Var beredd, lägga undan de passiva aggressiva suckar och bara fråga. Visst, du rädda sin stolthet, men du är också att underlätta en snabbare ankomst till där du hellre vara.
  • Om du är i en bil och han kommer inte att sluta att låta dig fråga efter vägen, börja klaga högljutt om ett behov av att kissa, just nu! Det finns en god anledning till att lokalisera bekvämligheter i bensinstationer där kartor och lokalbefolkningen redo med riktningar är lätt att hitta. Och om du är riktigt smart, bo i badrummet för en stund. Tillräckligt länge för honom att komma ut, fråga efter vägen och få tillbaka i att tänka att du inte har märkt en sak. Du kan även - chock skräck - fråga efter dessa riktningar själv! Ännu bättre kissa i bilen - något som en våt fläck på bilsätet för att få honom att sluta att bilen pronto!
 8. 8
  Undvik att ha för att få honom att be genom att ha en karta klar. Om du inte redan har eller Sat Nav i bilen eller på din person, har bra kartor till hands. Om han inte kan se bra, få kartor som är väldigt lätt att läsa i stor stil. Och vara beredd i förväg - Titta på kartan ut själv och börja leta efter vägar, skyltar, landmärken och andra markörer signalsystem där du ska ledas och varna honom till dessa platser väldigt tidigt, oavsett om du kör, promenader, vandring eller båtliv. Detta är ett radikalt begrepp som kallas dra din vikt, bidrar på ett positivt sätt och arbeta tillsammans som ett team. Ganska främmande begrepp för många kvinnor, men det verkligen fungerar, kanske bättre än någon annan förslag på denna sida!
  • Om du hatar att läsa kartor, håll den upp och ner väldigt uppenbart. Hans behov av att visa dig hur en karta läses kommer att orsaka honom att hitta vägen. Hur subtilt du är, och låt oss inse det - han är en man - han ska vara alldeles för tjock för att inse att du manipulera honom!
 9. 9
  Ta ansvar. Du kör eller vägen istället. På det sättet, när man vägrar att stanna och fråga efter vägen, så kan han använda alla taktik i den här artikeln på dig. Du kommer nu att ha bördan av att komma dit i tid på dina axlar medan han sitter tillbaka klaga på hur hungrig han är och tyder på att du kanske kunde stanna och fråga någon om vägen dit själv!
 10. 10
  Res separat. Förutsatt att du tar dig tid att studera kartan och lyckas få någon att ge dig bra vägbeskrivning som du kan följa om du går vilse så ska du få det i tid, och han kan få det desto gladare för att ha rest utan du tjat honom hela vägen dit. En allround win win situation!

Tips

 • Vara förstående. Tydligen tiotusentals har spenderats på studier för att bevisa att män inte frågar efter vägen eftersom att stanna upp och fråga vad som helst skulle ha orsakat förfader grottan bostaden för att ha ätits av en sabel tandad tiger. Och han kommer inte att skratta när du berättar för honom här, han ska berätta att bilkapning är den moderna motsvarigheten till sabertandtiger fordom. Eller kan det vara bara att hanar hos många arter tenderar att ströva över större avstånd än honor och behöver en medfödd känsla för vart de ska för att inte synas sårbara och att kunna komma hem till varje pris. Oavsett den verkliga orsaken, satsa din sista dollar han hittar en vetenskaplig studie för att bevisa saken.
 • Försök att acceptera att de flesta män har en medfödd känsla av riktning. Anledningen till att de inte frågar riktningar är inte alla sociala, även när han hopplöst förlorat det är bara att han inte är medveten om att den väg hans hjärna berättar för honom är det bästa man råkar vara en återvändsgränd. Män och kvinnor navigerar annorlunda. Han är sannolikt att titta på solen, orientera sig i den riktning av målet och ungefärlig det så bra som möjligt med tanke på vägarna.

Varningar

 • Naturligtvis kan du finna allt detta en grov generalisering. Du är väldigt lycklig. Du spenderar tid med en man som frågar efter vägen. Inte någonsin, aldrig släppa honom ur sikte. Eller kanske du faktiskt umgås med en människa som vet vart han ska och inte behöver be om riktningar, inte att vi någonsin skulle kunna erkänna det!

Saker du behöver

 • Karta, atlas, GPS / Sat Nav
 • Ursäkta att stanna för att fråga efter vägen