Wka

Hur kan man hantera nyfikna familjemedlemmar frågar när du börjar en familj

Ofta nygifta eller unga monogama par måste ta itu med nyfikna frågor familjemedlem om när de planerar att skaffa barn. Och om du väljer att vänta med barn (eller inte har dem alls), eftersom åren går, vissa familjemedlemmar börja se det som sitt korståg för att du "inte har glömt" denna del av ditt liv! Eftersom det bör inte vara en verksamhet utan din, måste du hantera situationen med finess och kanske till och med lite humor.

Observera att denna artikel är inriktad på par som har inte avvisat ha barn ännu, i så fall, se Hur försvara ditt val att vara barnlös.

Steg

Hur kan man hantera nyfikna familjemedlemmar frågar när du börjar en familj. Räkna med åtminstone någon i familjen att vara och otålig nog att börja fråga dig som ett nygift eller som en partner på lång sikt par, när du planerar att ha barn.
Hur kan man hantera nyfikna familjemedlemmar frågar när du börjar en familj. Räkna med åtminstone någon i familjen att vara och otålig nog att börja fråga dig som ett nygift eller som en partner på lång sikt par, när du planerar att ha barn.
 1. 1
  Räkna med åtminstone någon i familjen att vara och otålig nog att börja fråga dig som ett nygift eller som en partner på lång sikt par, när du planerar att ha barn. Förväntar sig det i förväg innebär att du kan vara redo för möjligheten och har några lämpliga svar förberedd. Tänk på att även om mycket av detta badgering är av god vilja, för vissa människor har kommit på grund av familjär narcissism eller familj "imperiebyggande". Oavsett motivation, behöver du inte göra som de säger.
 2. 2
  Visa upp en enad front. Din make eller partner och du bör veta hur ni båda planen att besvara denna fråga, även om du ännu inte kontaktats med det som ett par. Ha ett privat samtal med din partner om hur du vill svara. I vissa fall kanske du vill berätta för din familj bara för att tänka på sin egen verksamhet. Däremot kan många par säger att de planerar att starta en familj efter vissa händelser inträffar (t.ex. främjas på jobbet, efter att ha köpt ett hus, etc.). Hursomhelst, har ett hjärta till hjärta med honung och göra några planer så att du vet när du vill starta en familj.
 3. 3
  Öva exakt vad du kommer att säga. Så att du inte säger en sak och din make eller partner säger något annat, förbereda hur ni kommer att ta upp frågan. Bestäm hur mycket information du ger och hur du ska svara. Till exempel kanske du accepterar att du bara ska hålla det väldigt allmänt, såsom att säga efter att du uppnått några mål, i stället för att lista varje mål (nytt jobb, befordran, flyttning, etc.).
 4. 4
  Svara med en lättsam och kanske till och med dumt svar. Tala om för folk att du planerar att starta en familj när du träffar på lotteri eller när homosexuella äktenskap är lagligt i alla 50 stater kan sprida spänningen i rummet och låta familjemedlemmar vet att du inte på allvar överväger barn ännu.
  • Vara svårfångade. Ha kul med din nyfikna familjen och vara hemlighetsfull genom att säga, "Vem vet... kanske jag är gravid, kanske min man är gravid. Är du gravid?"
  • Starta i en diskussion om gupp kändis bebis. Fråga din moster Jenny om hon verkligen tror att Jennifer Anniston är gravid eller bara gå upp i vikt. Vänd tabellerna med något roligt och lätt att ta fokus från dig.
  • Börja skratta. Agera som de har just frågat dig en löjlig fråga och att det finns inget sätt du kan även roa det eftersom du är för upptagen busting en gut.
  • Använd en retsam svar, såsom: ". Wow, vilken bra idé Vi skulle älska en pissa utan bara hur du får en Kan du rita oss en bild av vad vi behöver göra?"
 5. 5
  Vara söt men final. Ett annat tillvägagångssätt är att göra klart att det är ditt företag, men genom att göra så med absolut charm. Till exempel kan du svara med något i stil med: "Det är verkligen väldigt snällt av dig att bry dig med vårt välbefinnande och framtidsplaner Just nu har vi inte planerar att skaffa barn, men du kan försäkras att du kommer att bli en av. den allra första att veta när vi gör. " Det finns inte mycket annat att badgering person kan säga att det, som ni har just berättat för dem att ditt beslut är att inte ha barn just nu, men du har också smickrad personen genom att säga att de kommer att veta när det händer något dag.
 6. 6
  Använd en taktik som tyder på att de är invaderar ditt privatliv. I vissa fall kan det vara lämpligt att låta personen veta att de är att kliva där änglar fruktar att beträda och gör det svårare, inte lättare, för dig att fatta detta beslut. Till exempel kan du säga något i stil med:. "Vi är medvetna om att du vill ha ett barnbarn snart För oss är dock detta ett riktigt stort beslut och vi behöver utrymme för att kunna göra det obehindrat genom andras idéer eller preferenser. Vi skulle verkligen uppskatta din förståelse för import av att göra detta beslut själva. "
 7. 7
  Använd oengagerade svar. Hellre än att gå in i någon förklaring, när frågade, bara le och byta ämne. Inget mer sagt om ämnet!
 8. 8
  Vrid tjat till en möjlighet att värva din familjs stöd i god tid för när du faktiskt har en familj. Du kan också se hur mycket din familj är beredd att hjälpa till när du faktiskt starta en familj - om de frågar när du börjar, fråga hur de kommer att hjälpa. När din familj tror att de kommer att kastas in i skyttegravarna med dig, kan de ompröva sina frågor.
  • Begär en lista med barnvakter och fråga om deras kompetens. Fråga om HLR, erfarenhet barnpassning och om de är villiga att göra plikt natt sjuksköterska.
  • Ett snabbt sätt att få diskussionen att dö är att berätta för farbror John att du kommer att räkna på honom för poopy blöja plikt.
  • Förhandla i förväg. Påminn familjemedlemmar som du gillar att semester på Marthas Vineyard varje sommar, så du kommer att ta namnen på folks redo att hålla barnet under minst en vecka och eventuellt för en månad eller två.
 9. 9
  Försök att inte bli alltför irriterad. Även nyfikna, tjat familjemedlemmar kan få under huden, tänk på att familjemedlemmar bara är glada att se dig som förälder en dag. Kom ihåg att de älskar dig och att det huvudsakliga skälet anhöriga kan petade och frågar är för att de vill se mer glädje kommer in i ditt liv. Att bli föräldrar kan vara en av livets mest underbara gåvor, och många är angelägna om att upplysa dig till dess underverk. Föräldrar och farföräldrar vet speciellt den magiska inblandade i att ha en familj. Påminn dig själv om att de bara vill ha den skönhet de var tvungna att bli din också.
 10. 10
  Bestäm vad du ska göra om du väntar eller har startat processen för antagande, men vill inte avslöja något ännu. Många par vill inte avslöja graviditeten fram till 12 veckor har tidigare (den tid under vilken graviditeten är mer lönsamt), så du kanske vill hålla tyst till vecka 13. I händelse av en adoption, kan du inte avslöja att du har loggat pappersarbete eller är på väg att antas eftersom vissa adoptioner inte räkna ut om den biologiska modern ändrar sig, etc. I vilket fall, tillsammans besluta hur du planerar att meddela din kommande familj och låt inte anhöriga driva din nyhet ur dig. Varje förbittring kände för att inte höra tidigare snabbt kommer att blåsa bort i spänningen i kommande barnet.

Tips

 • I vissa fall kan du vända på familjemedlemmarna. När de "när ni två kommer att starta en familj" kan man säga, "Varför vill du veta?" eller man kan säga, "När folk sluta fråga." Undvik leverera din kommentar på ett oförskämt sätt, men detta svar kan stänga folk ner snabbt.
 • Om dina egna föräldrar eller föräldrar-in-law är fortfarande i sin tidiga 40-årsåldern, vara fräck och fråga dem om de funderar på att gå med i trenden och har en sen-liv baby. Föreslå det skulle göra underverk för att återställa sömnlöshet, utfodring regimer och blöja oreda i deras liv.
 • Lämna rummet och återfå fattningen om badgering är verkligen stör dig. Om du känner dig överväldigad och börjar förlora din coola, ursäkta dig från släktträff och ta dig samman.

Varningar

 • Om du verkligen inte planerar att skaffa barn, överväga att berätta familj om slutgiltighet ditt beslut. Dock vara redo för trycka tillbaka, speciellt från nära medlemmarna, som besvikna föräldrar.