Wka

Hur bli av med en stalker

Om du har sådana problem som någon ständigt efter dig, vänder upp oväntat på flera ställen, skicka kopiösa e-post eller sms, skicka kränkande eller oroande objekt snigelpost, lämnar hotfulla och / eller kränkande telefonmeddelanden, etc, så kan du väl har ett problem med en person som förföljer dig, oavsett orsak. Här är några faktorer att tänka på för att hålla dig säker och att befria er från den felande stalking beteende.

Steg

Hur bli av med en stalker. "Använd avstånd för att skydda dig själv" Om du misstänker att du kan vara förföljd, håll ett betydande avstånd mellan dig och den misstänkta Stalker.
Hur bli av med en stalker. "Använd avstånd för att skydda dig själv" Om du misstänker att du kan vara förföljd, håll ett betydande avstånd mellan dig och den misstänkta Stalker.
 1. 1
  "Använd avstånd för att skydda dig själv" Om du misstänker att du kan vara förföljd, håll ett betydande avstånd mellan dig och den misstänkta Stalker. Observera att du inte behöver ha bevis att någon är en stalker att skydda dig själv på detta sätt, bara en misstanke. Bära rimlig fot slitage gör att du kan flytta bort från en misstänkt förföljare mest snabbt och kommer att minska sannolikheten för att snubbla eller falla. Försök att vara minst 25 yards eller meter bort från den misstänkte. Även tio meter kan skydda dig från att bli bortförd eller attackeras om detta avstånd upprätthålls.
 2. 2
  Håll reda på incidenter. Detta kan inkludera brev, telefonmeddelanden, e-post, "lurar", eller någon kontakt stalker har försökt att göra. Anteckna datum då varje kontakt uppstod, och hålla detta register på ett säkert ställe. Om möjligt, göra kopior och ge dem till en betrodd släkting eller vän, eller placera dem i ett bankfack. Detta kan användas som bevis om du behöver kontakta polisen.
 3. 3
  Uppge alltid romantiskt eller sociala avslag tydligt. Reagera med kommentarer som: "Jag är inte intresserad av en relation / bli vän med dig just nu," eller "Jag träffar någon annan," kan leda en person att tro att du skulle dagen eller vara vän med dem Om tidpunkten var rätt eller om de fortsätter du att trycka på frågan.
 4. 4
  Varna gärningsmannen tydligt. Berätta stalker i så få ord som möjligt att de inte är välkomna att kontakta dig. "Inte kontakta mig igen." Delta inte i långa dialog med misstänkt förföljare. Svara aldrig på någon av de misstänkta förföljare kontakter igen. Ditt mål är att informera stalker att deras åtgärder är trakasserier och varna dem aldrig att ta kontakt med dig från den punkten. Vad du säger måste vara trovärdigt. Det kan finnas en chans att gärningsmannen kan upphöra och avstå. Senare registrera hur och när du gav varningen tillsammans med eventuella framtida incidenter.
 5. 5
  Ignorera och inte svarar på ytterligare försök interaktioner. Din Stalker får försöka att medvetet rile dig genom att göra provocerande kommentarer om han eller hon får tillräckligt nära dig eller använder meddelanden att göra så. Något svar, matar även en negativ endast i stalker tro att han håller på att "'till dig. Var stark och hålla promenader eller vägra att trycka denna återkallelse knappen. Tryck inte svar. Bara ignorera kommentarerna - annars är du lägga bränsle på elden. Om stalker är ett ex, kan det hjälpa att läsa Hur man avslutar en kontrollerande och manipulativ relation.
 6. 6
  Försök aldrig att resonera med eller blidka en stalker. Detta förstärker bara hans / hennes tro att hans / hennes taktik fungerar.
 7. 7
  Ha alltid en mobiltelefon på dig, om det är möjligt. En telefon som kan spela in bilder och samtal är ett plus.
 8. 8
  Håll nödnummer på din mobiltelefon och i olika delar av din bostad, samt ditt fordon.
 9. 9
  Ändra din kontaktinformation, inklusive e-postadresser och telefonnummer. Detta kommer att göra det mycket svårare för din förföljare att lämna meddelanden till dig.
 10. 10
  Ett annat alternativ är att få ett nytt telefonnummer och e-post, bara ge det till betrodda individer, och låta din nuvarande telefon och e-postkonto för att spela in meddelanden från din förföljare. För en icke våldsam stalker, får möjlighet att lämna meddelanden gör dem innehåll inte försöka några verkliga interaktioner. Du kan använda dessa meddelanden som bevis, om du väljer att vidta rättsliga åtgärder. Om du känner dig obekväm att lyssna på eller läsa meddelanden, har en pålitlig vän eller familjemedlem skärmen och spela in dem.
 11. 11
  Meddela alla om din situation och identitet din stalker, om den är känd. Stalkers trivs på sekretess och integritet. Meddela din familj, vänner, grannar och arbetsgivare att inte ge ut din personliga information, oavsett ofarlighet av begäran eller identitet frågeställaren. Meddela alla att vara försiktiga om någon enskild sölig runt kvarteret eller plats eller anställning eller försöka få tillgång till din arbetsplats.
 12. 12
  På din arbetsplats, har ditt samtal screening, och inte öppna kuvert som returadress du inte känner igen. Öppna inte oväntade paket. Aldrig öppna anonyma mail.
 13. 13
  Tänk att ha ett konto och ett värdeskåp i en bank som du inte regelbundet nedlåtande, som innehåller kopior av alla handlingar som hör till stalking beteende, viktiga personliga och finansiella papper, pass, social trygghet och försäkring information, och annan viktig information som du kan komma i händelse av en nödsituation.
 14. 14
  Håll din mail privat. Få en postbox om du är orolig för att någon lätt kan få tillgång till din privata information.
 15. 15
  Ställa in ett lösenord eller foto-ID-system på alla dina konton (bankkort, verktyg, osv.)
 16. 16
  Följ stegen i hur man undviker att bli förföljd på sociala medier. Detta kommer att förhindra förföljare från spionerar på dig och räkna ut var du är och vad du gör. Var noga med att ställa in alla dina sociala nätverk webbplats information till "privat" och gör alla försök att blockera stalker från att komma åt din information.
 17. 17
  Gör hemmet säkerhet prioriteras. Installera säkrare dörrlås. Gör dina fönster och dörrar inbrottstjuv bevis. Installera säkerhet lampor och ett säkerhetssystem. Sätt dina inomhusbelysning på en timer-system. En hund (eller ens en "akta oss för hund tecken") är ett avskräckande för hem invasioner. Be polisen att göra regelbundna kontroller av din bostad.
 18. 18
  Om du bor i en lägenhet eller villa, har en bostad på andra våningen eller högre, om möjligt.
 19. 19
  Flytta ut tillfälligt. Om du känner att ditt hem är bevakad, bo någon annanstans, till exempel dina föräldrars hem, hemma hos andra släktingar eller vänner. Om du bor borta från familj och har ännu inte gjort solida vänskap i din nya stad, söka råd från en campus kurator eller från den lokala polisen att vissa andrum alternativ eller att begära ytterligare några hälsokontroller på din fastighet.
 20. 20
  Om du måste flytta, försöker vara så under radarn som möjligt. Hyr ett flyttlass som inte har företagslogotyper, som en stalker skulle kunna kontakta företaget för att få information om dig. Du kan också flytta dina ägodelar i en lagringsanläggning som är under en boxadress eller namnet på en tredje part, tills du känner dig säker att hävda dem.
 21. 21
  Försök att undvika att vara ensam, om du kan. En stalker är mer benägna att tappa intresset om de ser att du alltid har sällskap.
 22. 22
  Undvik att följa en allmän schema så mycket som möjligt. Gå inte till samma bensinstation, restaurang eller livsmedelsbutik och inte gå på samma tider. Om du tränar, gör det vid olika tidpunkter och på olika vägar, eller gå med i ett medlemmar endast gym. Ta din säkerhet på allvar och vara ansvarig om dina säkerhetsbehov. Tänk framåt och vara medveten om allt omkring dig hela tiden. Det kan också hjälpa att läsa Hur omintetgöra ett bortförande försök.
 23. 23
  Om du har barn, se till att de alltid åtföljs till och från skolan och aktiviteter. Meddela dina barns skola (s) att inte ge ut någon av din information, och ge dem en lista över de personer som medges att plocka upp dina barn. Be personalen att begära att vem som helst på den listan ger foto-ID för att verifiera sin identitet. Om du inte kan plocka upp dina barn, kontakta skolan för att låta dem veta exakt vem som kommer att plocka upp dem. Om det behövs, se till att dina barn och alla du litar på att plocka upp dem känner en "hemliga ordet." Om den person som kommer för barnen inte vet det hemliga ordet när bad (med barnen), då de inte går med honom / henne.
 24. 24
  Säkra och skydda ditt husdjur (s). Vissa stalkers, om de inte kan få tillgång till dig, kommer rikta dina djur. Lämna inte husdjur utanför obevakad (även i en inhägnad på gården), och inte har husdjur dörrar. Har kontaktuppgifter till bostäder djur ombordstigning och no-kill skyddsrum i händelse av en nödsituation, om du inte kan ta väl hand om ditt husdjur (s).
 25. 25
  Undvik kontakt med familj, vänner och andra medarbetare i Stalker tyvärr kan dessa individer villigt eller omedvetet ge information om dig till stalker, såsom nya adresser eller kontaktuppgifter.
 26. 26
  Var självsäker. Detta innebär att upprätthålla en air av självförtroende, hålla huvudet högt och gå lång och med ändamålet. Stalkers är mer sannolikt att fortsätta när de ser rädslan återspeglas i ditt kroppsspråk - så titta på detta noga och hålla kroppen reaktioner långsam, mätt och lugn.
 27. 27
  Sök hjälp. Forskning på nätet eller kontakta din lokala polismyndighet för hänvisningar till stalking direktlinjer / rådgivare. Om du är i skolan, gå och se en lärare, en kurator eller huvudmannen omedelbart och förklara situationen. Om du är vid universitet eller högskola, söka hjälp från campus säkerhet eller en kurator. Du kanske också vill överväga att gå direkt till polisen och rapportera händelsen (er) och som har en rapport utarbetats. Det kommer åtminstone att du kan utforska dina lagliga alternativ och få några råd om hur man ska agera nästa.
 28. 28
  Förbered en beredskapsplan, som du enkelt kan använda i händelse av ett avbrott i eller en attack. Du måste ha en plan på plats som gör att du kan skydda dig själv så mycket som möjligt. Ha en säker plats där alla familjemedlemmar kan möta i händelse av en nödsituation (platsen endast är kända för en mycket betrodd släkting eller vän). Vid denna säker plats, har nödvändiga förnödenheter i en "Flight Kit" (pengar, kläder, medicin etc.), liksom nödnummer för polisen, rättshjälp, och missbruk / stalking assistans.
 29. 29
  Om du tidigare var inhemskt involverad med din stalker, försöka undvika följande: juridisk medling, gemensam terapi, delad vårdnad av barn, ansikte mot ansikte börser barn. Om du är skyldig att komma ansikte mot ansikte med stalker (vid en domstolsförhandling) skydda dig själv så mycket som möjligt. I dagarna före och särskilt efter en förpliktad offentligt möte, vara extra vaksam på din omgivning och säkerhet.
 30. 30
  Överväg bära pepparspray. Bär den på ett korrekt sätt och bekanta dig med hur det används. Endast överväga bär ett skjutvapen om du har lämplig utbildning i användning och är i överensstämmelse med din statens skjutvapen lagar. Tänk på att alla vapen som du bär kan användas mot dig under en attack. Detta är ett ämne som du bör diskutera med brottsbekämpning och ett missbruk / stalking kurator.
 31. 31
  Diskutera med polis och missbruk / stalking rådgivare möjligheten att erhålla ett tillfälligt besöksförbud (TRO) eller skyddande beställning. Tänk på att en TRO eller en Order eller skydd är att initiera och stödja den rättsliga processen - det kan inte fysiskt skydda dig från en stalker som är benägen för våld. Du måste vara ansvarig för din säkerhet även med en TRO eller OP på plats. Icke våldsamma och våldsamma stalkers reagerar olika på Tros och operativa, som gör dessa stalkers som har haft romantisk / sexuell engagemang med sina offer. Baserat på din historia med stalker och beteendemönster han / hon har demonstrerat mot dig, forskning Tros att avgöra om det kommer att hjälpa dig i din situation eller inte. Missbruk / stalking kurator eller offrets advokat kan bättre hjälpa dig att avgöra vad de bästa alternativen för din situation är.

Tips

 • Om du blir hotad, bär ett vapen, såsom pepparspray, med dig, hela tiden.
 • Vet stalker läge, och var de gömmer sig, så att du vet att nästa gång, träffa dig med dem, eller se dem.
 • Om dina barn kommer hem från skolan, hålla dem borta från förföljare, och meddela polisen om vad stalker, gör.
 • Överväg registrera trakasserande telefonmeddelanden och spela upp dem som en del av ditt utgående meddelande med kommentarer så stalker vet att meddelanden som lämnas på din privata systemet går ut på offentliga register
 • Se till att berätta för de lokala myndigheterna eller polisen och de vet vad de ska göra.
 • Gör samma sak med textmeddelanden, fwd dem till så många som möjligt med en lämplig förklaring, och för e-post, så att stalker vet att alla deras kommentarer kommer att delas i stor utsträckning.
 • Alltid packa en pepparspray och en tjock metall pinne i händelse av attack.
 • Kom inte ansikte mot ansikte med en stalker eller så kan du sluta döda.
 • Se till att du vet, vad stalker gör. Övervaka deras verksamhet, på en dator om du kan, så att du vet vad de gör.
 • Flytta ut ur staten.

Varningar

 • Lita aldrig på en stalker som kommer att göra något dåligt till dina barn. Annars, titta över axeln och berätta för dem allt kommer att bli okej.
 • Alltid bära en pepparspray med dig hela tiden så det är lättare att inte överrumplas.
 • Kom inte ansikte mot ansikte med en stalker eller så kan du sluta att bli dödad.
 • Inte gå någonstans där en stalker kommer att bli, kan detta göra det svårt för dig och det kan vara farligt för dig.
 • Om du har bevis eller information om stalker var inte rädd för att berätta för polisen. De kommer att lita på dig och hitta stalker.
 • Gå inte in på natten och möter en stalker som är bakom dig. Kom ihåg, är att överrumplas av någon som går bakom dig och göra rörelser tillräckligt för någon att ringa polisen.
 • Det finns ingen anledning till oro om en stalker inte följer dig, men tänk bara bära både pepparspray och tårgas och stanna borta från angriparen.
 • Om du blir attackerad eller hotad meddela polisen.
 • Låt dig inte luras om stalker är bakom dig, istället tveka inte att få ett vapen och slog honom eller henne eller attackera honom eller henne med det.
 • Om han eller hon skickar dig ett röstmeddelande ignorera det och inte trycker på knappen i ett försök att visa honom vem som bestämmer.
 • Ljug inte för någon om den situation du fick dig in i annars ytterligare åtgärder som kan vidtas och du kan vara i trubbel.
 • Om detta Stalker är att vara rent ut sagt konstigt och läskigt, hota honom / henne tillbaka. Låt dem veta att de inte är den enda som kan hota.