Wka

Hur får man en frisyr du kommer att gilla

Om det är det dags igen... när du behöver för att få håret klippt, varför inte se till att få precis den frisyr som du vill ha?

Steg

Hur får man en frisyr du kommer att gilla. Samla bilder av frisyrer från tidningar, internet osv.
Hur får man en frisyr du kommer att gilla. Samla bilder av frisyrer från tidningar, internet osv.
 1. 1
  Samla bilder av frisyrer från tidningar, internet osv. Om du hittar någon med en söt frisyr som du tror att du kommer att gilla, frågar om de fick det. Namnet på spelet är att få många olika alternativ.
 2. 2
  Ha en frisör du har åtagit sig. Detta innebär att veta att den person som klipper ditt hår kan ta riktning, kopiera din ideala stil, vet du, och kan ge dig ärliga råd om snittet.
 3. 3
  Begränsa alternativen ner. Detta innebär att rensa bort alternativ som inte är rätt längd, hårtyp, eller de som inte är det rätta ansikte typ. När du har minskat ner det till 2 eller 3 alternativ, gå till en salong och fråga vad de skulle tro.
 4. 4
  Förklara tydligt vad du vill: "Jag vill ha denna bit av håret ungefär en halv tum kortare än denna bit av hår" istället för, "Jag vill ha denna bit av håret kortare än denna bit av håret." Be dem att klippa lite i taget så det inte är för kort att du inte kan stå ut med det.
 5. 5
  Älska ditt hår! När du får din nya "göra, visa det!
 6. 6
  Se till att snittet du får är rätt för din typ av hår. Till exempel, om du ser en nedskärning du älskar i en tidning och det är på en tjej med tunt, rakt, kort hår med ett runt ansikte och du har tjockt lockigt hår med en hjärtformad ansikte, kommer det inte se ut som du vill det till. Du kanske kan skapa det om du forma håret, men det kräver timmar av arbete för att återskapa utseendet på morgonen. Tänk på att det orsakar en hel del skador och det är ett slöseri med tid och pengar, inte försöka göra håret något inte är det.
 7. 7
  Om du är ute för att göra något drastiskt, försöka hitta ett sätt att ge det en testkörning för att kontrollera att det är vad du vill. Hår växer tillbaka, men du inte vill ha för att täcka huvudet för tillfället, eller hur? Det är bättre att vara säker än ledsen.

Tips

 • Var inte rädd för att spendera lite extra pengar. Det är bättre att få en bra, smickrande snitt för lite mer än en föga smickrande-mediokra en för några tior.
 • Var noga med att få alternativ som matchar din hårtyp. Om du har brunt, tjockt, rakt hår, bör du inte samla frisyrer för någon med blont, fint, lockigt hår. Detta bör hjälpa dig att få rätt snitt.
 • Försök att få frisyr som passar dig istället den du älskade och sedan visar sig dåligt så att du inte behöver spendera tid på morgonen justera håret
 • Om du gör ett misstag och det visar sig hemskt, kom ihåg att håret växer tillbaka. Under tiden, dra tillbaka eller bära en hatt.

Varningar

 • Lägg inte i mer än tillräckligt med hårspray, om du gör det kommer att skada ditt hår dåligt.
 • Försök inte att klippa ditt eget hår om du inte har gjort det förut och vet vad du gör.