Wka

Hur får man en frisyr som passar din personlighet

Det är svårt att uttrycka dig på någon skola, speciellt uniformerad eller religiöst orienterade kära-men din frisyr kan förmedla något om dig, från anarkister till konststuderande. Lär dig att forma håret för varje dag, snabbt, och du är halvvägs där.

Steg

Hur får man en frisyr som passar din personlighet. Bestäm vad din hårfärg är (bara kolla i en spegel) och vad komplimanger det.
Hur får man en frisyr som passar din personlighet. Bestäm vad din hårfärg är (bara kolla i en spegel) och vad komplimanger det.
 1. 1
  Bestäm vad din hårfärg är (bara kolla i en spegel) och vad komplimanger det. Prova på en enhetlig eller casual outfit av den typ som du skulle bära, och täcka krage med en handduk om du använder en pomada, strimmor färgämne eller gel.
 2. 2
  Brainstorm vad du vill förmedla. Hår kan vara en bra duk uncut men om du vill ha det kortare eller längre kanske du vill prova en klippa ett par månader innan själva skolan öppningsdatum för att se hur du gillar det.
 3. 3
  Samla dina leveranser. Rengör håret (men inte alltför ren, kanske tvättade igår kväll är bra) är en uppenbar nödvändighet, och andra basprodukter styling (gel, mousse, hår lotion eller balsam) är bra, plus alla tillbehör du kan välja att bära.
 4. 4
  Sitt ner framför en spegel, och en del håret. Dra tillbaka långt hår om du vill ha det byggt som, eller fukta en borste och kör det genom ditt hår för att tämja frizzes. En rak del är bra för klar hud men det drar uppmärksamhet till din näsa och läppar, vilket inte kan vara bra på en dag där du har en massiv finne, till exempel. Välj din del efter din ansiktsform, och du kan hitta mer om det på annat håll.
 5. 5
  Prata med en stylist eller familjemedlem om hur man väljer information om din frisyr. Lång, kan rakt hår behöver extra underhåll eller flera dusch tid, och kort hår är, men mindre arbete, ofta jobbigt om du vill klä upp.
 6. 6
  Style håret hur du gillar det, men inte alltför extrem. Dye jobb bör göras på en salong, och locktänger bör användas med försiktighet-om alls.
 7. 7
  Prata med någon erfaren på strimmor håret. Ditt hår säger mycket om dig, på gott och på ont. Lång, kan rakt svart hår på en normalt blek, rättvis personen ge folk intrycket att du Goth eller deprimerad, men flaska blonda vågor på en liten, normal-snygg tjej ser helt falska. Afrikansk-europeiska flickor kan styla sitt hår på samma sätt, utan problem, men mycket ljusa, rakt hår kan skicka ett meddelande som du försöker att titta alltför preppy. Korta frisyrer som en bob ofta uppfattas som lite-girly, men kortare, kanske mer maskulina snitt få folk att tänka på dig som en pojkflicka, och att du inte gillar att kamma hela håret!
 8. 8
  Gör det inte alltför utstuderad. Kom ihåg-10 minuter eller mindre är bra för hårstyling, om du tar mer-du kommer för sent till skolan, jobbet eller var du är på väg.

Tips

 • Pannband är söt-inte tala om de tämja långa flätor.
 • Försök att gå till en frisör istället för att klippa det hemma. De är mer professionell och du kanske inte gillar den frisyr som du fick hemma.
 • När du sätter upp håret i en bulle eller en hästsvans, slips tillbaka med en båge eller en halsduk i stället för en vanlig gammal hår slips så att det ser sötare.
 • Nätt stift är söt och billig. Du kan dekorera gamla stift från köpcentret eller från loppisar med färg, pärlor eller blommor.
 • Lite tonade spiking gel lägger sass till vanlig lugg. Var noga med att kontrollera med din enhetliga regler först!

Varningar

 • Uttryck dig-men inte gå överbord med clips, nål eller ränder, vilket kan avskräcka från en mer komplicerad stil.
 • Inte bleka håret ensam-få hjälp!
 • Om du vill räta ut håret med en plattång, se till att du använder en värme-skydd gel eller hårspray innan uträtning det, eftersom värmen torkar upp håret och gör det faller ut om du inte är försiktig.