Wka

Hur man gör en 1960 bikupafrisyr

De försökte få henne att förlora bikupa och hon sa nej, nej, nej. Okej så hon gjorde lite av en förmögenhet av ett egendomligt själfull twist på vad som i huvudsak handlar om melodisk gnäll, men låt inte en rebellisk kedjerökande anorektisk ha allt det roliga.

Den ikoniska bikupa är faktiskt mod avkomma av den populära brittiska page (tror Beatles "skål-cut lugg circa 1962) och Jackie O evigt elegant bouffant. Denna va-va-voom frisyr, som blev känd genom klassiska stjärnor som Dusty Springfield, och Audrey Hepburn (och ökända av ett visst vertikalt utmanade verklighet tv-stjärna som bor på Jersey shore), upplever nu en comeback med populära perioden dramer som AMC: s Mad Män och senaste röda mattan updo trender-google Eva Mendes för en spot-on återgivande av Raquel Welch uppblåst hästsvans.

För resten av er som inte har professionella frisörer på din konstant vink, läs vidare för tips om hur man uppnår den retro glamour 60-look med detta sätt-lättare-än-det-ser steg-för-steg tutorial! Du kommer att vara rockin 'bikupan snabbare än du kan hålla din knytnäve upp och ramsa, "Power to the People."

Åh, och det revolutionära hur-till lektionen verkligen är tv i slutet av denna artikel så håll ögonen öppna för Hollywood makeup artist Carson Labella s lätt att följa handledning video.

Steg

Hur man gör en 1960 bikupafrisyr. Först av allt, tvätta håret.
Hur man gör en 1960 bikupafrisyr. Först av allt, tvätta håret.
 1. 1
  Först av allt, tvätta håret. Du vill inte ha fett hår! Du kan antingen handduk torkar den, eller använda en hårtork, men handduk torkar håret rekommenderas.
 2. 2
  En sida del är en retro del. En kam med en spetsig ände kommer väl till hands här för en helt exakt del. Om du har lugg, se de flesta av dem också skildes åt sidan. Om din lugg är rent skär och samma längd hela vägen över (a la indie stjärnan Zooey Deschanel), kommer den sida delen gör din lugg ojämn gå över men frukta inte, bikupa neophyte: helt enkelt stoppa de längre stycken under vinkel sida-svep. Om du inte har lugg, bara kamma håret bakåt och vara redo att reta upp en storm i fronten. Om Mrs Jay-Z kan klippa en bang-mindre bouffant när hon sjöng om att vara singel, varför kan inte du?
 3. 3
  Pumpa upp volymen. I grunden är detta den poof som gör Bouff. Voluming hårspray är ett måste, som är en plast bristled retas kam och massiv underarm styrka. Aquanet är en klassisk retas spray, men L'Oreal gör också en fantastisk man som heter "Elnett". Med delar av håret (ca 1-1,5 tum bred), spraya frikostigt under det översta lagret av håret för att komma åt rötterna undertill (detta är för att uppnå den "falska" volym effekt så tunt coiffed damer jublar) och lyft bit av håret rakt upp mot taket. Håll den del av håret upp i detta läge (om du har medellång till lång hår, dina biceps förmodligen skrika i högan rätt om nu), som det finns någon morgondag TUPERA. Till TUPERA är att vertikalt borsta med den retas kam och tillbaka utan att lyfta penseln från håret (att verkligen trassla upp din flätor) och börjar vid mitten (eller 2-3 inches från roten) i strängen, snarare än på roten - därav uttrycket "back'-kam. Se till toppen av en stor bit av håret förblir mjuk, och att du bara backcombing under översta lagret av hår. Försiktigt jämna ut det översta lagret av hår med en vanlig fintandad kam så att det översta lagret vilar smidigt på alla tovor.
 4. 4
  Vrid upp värmen. En locktång är det bästa sättet för en del, ett slag-torrare och cylindriska vildsvin borst verk borste för andra. Så länge du kan få den inåt böjda flick i ändarna av din flätor, du är bra att gå. Järn-wielders: Kläm ändarna på 1-1,5 tum avsnitt av hår och rulla upp järnet nästan hela vägen, nära rötterna. Håll i ca 8-10 sekunder, och sedan försiktigt klämman och låt håret falla loss av sig själv. Curl luggen inåt även att stanna i linje med resten av håret. Hårfön brandishers: Använd ena handen för att borsta ut den del av håret med den cylindriska borsten samtidigt hålla värmen nära till håret (nästan vidrör borsten) och blåsa och borsta samtidigt. Fokus värmen vid rötterna och ändarna, för volym och curl. För ambidextrously utmanas, rekommenderar jag att använda en blow-torrare borste.
 5. 5
  Den bobby stift är din vän. Nu för bikupa delen. Luta huvudet bakåt och separera den övre tredjedelen av ditt hår (minus luggen om du har dem), och göra lite extra backcombing innan försiktigt sätter tillbaka dem, hålla den översta slät, och volymen så intakt som möjligt. Detta bör se ut som en volumized halv-up, halv-down frisyr. (Beroende på vilken look du går för, kan du sluta även här och bara jämna ut bikupa med lite mer hårspray och göras med det. Men om du vägrar att gå runt i vad som nu tyvärr känd som "Snookie", hålla behandlingen.) Sidan strängarna ovanför öronen som faller löst kan nålas separat när denna överdel är fäst, men dessa bör vara mer tätt nålas, och närmare huvudet. Tryck hårnålar i uppåt, och ungefär i 45 graders vinkel (så diagonalt som möjligt) för maximal grepp. Samla upp de återstående delarna som är kvar och sprayar lite retas sprej tillbaka dit för att fånga alla baby hår och stripor vid nacken på nacken. Lyft upp dem, och tvinna ihop dem (som om du vrider en handduk över ditt hår efter en dusch). När du börjar få slut på håret att vrida, vika resten åt sidan och nedåt, lite som en provisorisk mini fransk twist. Stoppa tipsen på undersidan av twist och säkra med hårnålar. Vid denna punkt, kan du använda ett klipp för att dölja hårnålar eller så kan du bara shellaq baksidan med lite mer hårspray. Se till att du ger hela din "gör en sista spruta och använda en kam för att jämna ner flyaways och lösa trådar för att uppnå jämnt (och alltför) sprutas stiliserad look av gånger.

Tips

 • Hår som inte har tvättats i 24 timmar eller mer kommer stilen enklare. Det är äckligt, men det är sant. Fråga någon professionell frisör.
 • Korsa hårnålar i ett 'X' form kommer mer säkert hålla stilen om du har särskilt ostyrigt hår.
 • Retas sprayer kan hittas på lokala apotek, mer obskyra, designmärken (som Nioxin och Aquanet) kan hittas i butiker skönhet leverans, eller vid större skala skönhet butiker som Ulta.
 • Att ha två olika typer av hårnålar kan komma till hands. Den vanliga typen fungerar bra för att säkra bikupan. Den U-formade slag fungerar bättre för säkra vändningar.
 • Bråkade kammar kan hittas på någon skönhet leverans butik.

Varningar

 • Alltid hålla ögonen stängda medan spritzing hårspray.