Wka

Hur man skär en mans hår

Det finns många variationer på detta tips, men för dem som inte föredrar den "skål" klippa eller att raka honom helt skallig, är här ett bra alternativ.

Steg

Hur man skär en mans hår. Blöt håret generöst före styckning och den torra handduken.
Hur man skär en mans hår. Blöt håret generöst före styckning och den torra handduken.
 1. 1
  Blöt håret generöst före styckning och den torra handduken.
 2. 2
  Kamma håret för att ta bort eventuella tovor och att få en uppfattning om hur och var man kan skära.
 3. 3
  Trimma bakhuvudet först och få det trevligt skarpa linje med en liten klippmaskin. Använd även runt öronen. Konsultera killen om hur kort han vill att det ska vara.
 4. 4
  Kamma håret framåt och göra en tänkt linje längs mitten av huvudet, som om det var i mellan ögonen som skiljer höger från vänster.
 5. 5
  Dra upp håret mellan fingrarna där din tänkta linjen är, och kapas till önskad längd (vanligen lika lång som ditt finger är mot hans huvud).
 6. 6
  Efter kapning hela linjen, kamma håret framåt igen och börja på själva framsidan av huvudet. Du bör märka längden skillnaden där du bara klippa.
 7. 7
  Använda den som din guide, gör en annan "linje" till antingen höger eller vänster om din ursprungliga och börjar såga igen enligt beskrivningen i ovanstående steg.
 8. 8
  Kamma en sista gång efter det att hela huvudet har trimmats. Titta över till att inga fläckar missades eller att röra upp några områden lite mer.
 9. 9
  Grattis! Du har just avslutat din första män Cut!

Tips

 • Det är alltid bäst att ha din man dusch efter ett snitt, och innan du går ut, för att få alla dessa små hårstrån utanför hans hals, öron, etc.
 • Nästa gång när du går till salongen, ta lite tid att observera, och kanske ta anteckningar på, en frisör klippa en mans hår. Detta är det bästa sättet att lära sig.
 • Få tips från din favorit frisyr tidningen.

Varningar

 • Oavsett om det är 1: a gången eller 100 tid klippa håret, är du skyldig att skära dig förr eller senare. Var försiktig så att där fingrarna är i förhållande till saxen (se upp för den personens öron liksom).

Saker du behöver

 • Bra kvalitet (skarp) saxar
 • Kamma (böter och / eller bred tandad)
 • Clippers med bilagor
 • Plåster för eventuella "klippning" olyckor, bara i fallet.