Wka

Hur får man en date med en fruktdryck som är din bästa vän

Ibland kan en stor romantisk relation börjar som en vänskap. Du vet redan den personen väl och sannolikt har många gemensamma intressen. Men att ta de första stegen från vänskap till romantisk relation kan vara knepigt, främst eftersom du riskerar att förlora den person som en vän helt och hållet. Här är några sätt att testa vatten för potentiella romans.

Steg

Hur får man en date med en fruktdryck som är din bästa vän. Avskilda från gruppen.
Hur får man en date med en fruktdryck som är din bästa vän. Avskilda från gruppen.

Tillbringa kvalitetstid tillsammans

Tänk på att målet här är "Hur att börja dejta en vän." Antagandet är att du, av någon anledning, inte bara kan be dem om ett datum. Ett sätt är att bjuda in dem till en viss regelbunden, planerad aktivitet som är mer personlig och intim med möjlighet att leda till romantik.

 1. 1
  Avskilda från gruppen. Om du och din romantiska intresse alltid umgås med en stor grupp av vänner, kan det vara svårt att bedöma sina känslor för dig eller har någon tid ensam tillsammans. Spendera tid en på en bidrar till att skapa en mer intim bindning.
 2. 2
  Välj en aktivitet du både njuta. Vill ni båda älskar utländska filmer? Föreslå se en tillsammans. Omvänt är de ett utmärkt kastare men du är hemskt? Be dem att lära dig. Kom ihåg att detta är din vän. Du vet redan sin kalender och tidsbrist. Tänk noga igenom alla detaljer.
 3. 3
  Öka fysisk kontakt. Försök aktiviteter som innebär direkt kontakt med varandra, såsom dans eller stjärnorna där du delar en filt. Fysisk kontakt anspelar på intimitet och kommer att låta dig veta om de är bekväma att vara nära dig.
  • Varning: Tvinga inte fysisk kontakt eller rusa in intima aktiviteter som att kyssa. Du riskerar att göra din vän rädd eller obekväm. Ta saker långsamt och försöka följa deras signaler.
 4. 4
  Ta initiativ. Har din vän nämner de älskar att dansa? Hemlighet ta en danslektion och sedan imponera på dem med dina slick drag. Det kommer att visa dig dela sina intressen.

Prata och lyssna

Lära sig mer om varandras liv kommer både hjälpa dig att bli närmare med din vän och ge dig en bättre idé om du kommer att vara kompatibla.

 1. 1
  Berätta för dem information om ditt liv som dina andra vänner kanske inte vet. Prata om din barndom och din familj. Det kommer att visa att du litar på dem och vill att de ska dela också.
 2. 2
  Lyssna när de talar. Inte bara blicka längtansfullt på dem att tänka på hur vackra dina barn skulle vara. Kom ihåg de små detaljerna som de nämner. Det kommer att visa dem att de är viktiga för dig. Det kommer också att hjälpa till med din sly uppvaktning. De är bundna att bli imponerad när du köper dem en kopia av en bok som de nämnde var deras barndom favorit.
 3. 3
  Komplimang dem. Berätta för din vän att du älskar deras nuvarande frisyr, hur smickrande deras outfit är eller att de har ett stort leende. Det visar att du märker hur de ser ut och hitta dem attraktiva.

Var ärlig

Om din vän har visat något intresse för att tillbringa tid ensam med dig, eller undviker fysisk kontakt, då de kommer troligtvis inte intresserade av en romantisk relation. Berätta om dina känslor skulle bara göra dem obekväma och kanske förstöra vänskapen. Men om din kompis verkar njuta av din tid tillsammans så mycket som du är, kan de dela dina romantiska känslor. Vid denna punkt, är det dags att vara ärlig.

 1. 1
  Förklara dina känslor tydligt. Låt din vän veta att du verkligen värdesätter vänskap men att du också har romantiska känslor för dem och vill vara mer än vänner.
 2. 2
  Ge dem tid och utrymme. Pressa dem till att ge dig ett svar eller starta en relation direkt kan göra dem obekväma. Visa att du respekterar dem som en vän genom att ge dem tid att tänka.
 3. 3
  Respektera deras beslut. Om din vän inte vill föra en romantisk relation, respektera deras val och inte pressa dem ytterligare. Om du vill förbli vänner, låt dem veta hur viktigt det är för dig att upprätthålla en platonisk vänskap.

Tips

 • Inte plötsligt slänga ur sig ut att du gillar dem eftersom det kan vara besvärligt. Istället, ge dem tips. Det är okej att vara tystlåten och flirtiga. Vem vet, kanske de tycker det är gulligt!
 • Alltid tänka på timing. Om din vän har just avslutat ett seriöst förhållande, kanske de inte är redo att starta en ny med dig.
 • Ha tålamod. Fokusera först på äventyret. När allt är denna person din vän eftersom du spenderar tid med dem.
 • Om två av er väljer att starta ett förhållande, se till att du är på samma sida när det gäller takten i relationen. Om de måste ta det lugnt, ta det lugnt.

Varningar

 • Försök inte att tvinga det på dem eller pressa dem genom skuld. Det kommer inte att ändra sina känslor och kommer sannolikt förstöra vänskapen.

Källor

 • Ibland bekänna dina känslor till en vän kan tolkas som ett svek av förtroende. Alltid utforska gemensamma intressen först för att se om det finns någon möjlighet för en romantisk relation.