Wka

Hur dreadlock alla hårtyper utan produkter

Snabbguide till dreadlock alla hårtyper, kaukasiskt eller Afro, utan att använda några produkter.

Steg

Hur dreadlock alla hårtyper utan produkter. Se till att håret är 3 gånger så länge du vill ha det.
Hur dreadlock alla hårtyper utan produkter. Se till att håret är 3 gånger så länge du vill ha det.
 1. 1
  Se till att håret är 3 gånger så länge du vill ha det. Under ditt första år eller två för att ha dreadlocks, kommer de att krympa avsevärt. Det är olika för alla. Det kan sluta göra håret halva sin längd, så har viss längd i reserv.:)
 2. 2
  Fläta håret som du vill dreadlock mycket tätt i stora flätor, var och en av de tre delarna som används i flätan ska vara ungefär den storlek du vill att dina dreadlocks vara så, till exempel, om du vill ha 1-tum i diameter dreadlocks, flätor tillsammans tre 1-tums strängar. Lämna den i 1-2 veckor.
 3. 3
  Under denna tvåveckorsperiod, tvätta håret ofta, men inte skick det. Hur ofta du tvättar beror på din hudtyp. Om du har en fet hårbotten, tvätta håret varannan dag eller så. Skölj det så ofta du vill. Bara inte över torrt hårbotten genom överdriven tvättning, som är ohälsosamt för ditt hår.
 4. 4
  Efter två veckors träning håret genom att tvätta den och tvingar den till snäva lockar, bör flätorna tas bort.
 5. 5
  Med hjälp av en metall kam, "back-comb" varje sträng mot hårbotten tills det blir retad upp i en fluffig boll, dra sedan håret från hårbotten med fingrarna och back-kamma det igen. Du bör sluta med en komprimerad, tät dreadlock med lite "undreaded" hår vid spetsen.
 6. 6
  Gör detta till varje fläta strängen tills allt hår du vill ha dreadlocked.
 7. 7
  Efter detta måste någon ge dig en huvudmassage, eftersom dina hårsäckar kommer definitivt att skada efter alla back-kamning.
 8. 8
  Efter detta kan du använda en nål eller en virknål för att ta lösa hår sticker ut ur dina dreadlocks och sy / virka den i back-kammade delen. Du kan alternativt (och utan huvudvärk av att lära denna teknik) bara lämna ditt tips vara och avskurna dem när dina dreadlocks har mognat.
 9. 9
  När du har bestämt vad du ska göra med dina tips, dina dreadlocks gjort. Det är det enda säkra nyckeln till att ha snabbt förfallande dreadlocks, städning av ens hårbotten. Tänk på att dreadlocks regelbundet bör hållas isär från varandra och palm-rullade. Inte göra detta kommer att resultera i en stor massa av hår och platta dreads.

Tips

 • Vax är inte alls nödvändigt och inte hjälpa till med låsning processen. Om du måste använda vax, använd kvalitet vax och använder den mycket sparsamt. Vilket vax kommer att göra är att göra dina dreadlocks ser snyggare genom att hålla ned burrigt hår, men hindrar det processen för dreadlocks mognad och förblir INSIDE dina dreads. Det finns ingen effektiv metod för att få den vaxet ur dina dreads när du har det där (även blötläggning dina dreads i mycket varmt vatten kan hjälpa smälta vaxet ut).
 • Var inte rädd! Spela med dina dreadlocks ofta genom att rulla dem mellan dina handflator och fingrar. Detta kommer texturize hår på utsidan så att det lättare blir "sugas in" som håret växer. Det är också något att göra på tråkiga dagar. Har dock inte överdrivet gnugga håret mot hårbotten, eftersom det bara kommer att bryta hårsäckar och irritera hårbotten.
 • Tvätta inte håret för mycket. Din hårbotten behöver naturliga oljor för att förbli skyddad så ju mer du tvättar håret, desto mer olja det kommer att generera. När dread-låst, tvätta håret en gång i veckan är en bra väg att gå, om det blir fet uppe. Annars kan du bara skölja håret när du känner för det.
 • Medan back-kamning kan du lägga till mer textur till håret genom att klämma citronsaft på sektionen och låta det torka. Citrus avfettar håret och skadar det mycket lätt på utsidan, vilket kommer att göra det mer strukturerat.
 • Överdriven användning av produkter på låst hår kan orsaka ansamling av rester och detta, samt miljöfaktorer kan orsaka låsningar att lukta. Det bästa sättet att minska uppbyggnad och rena mogna lås är att tvätta med varmt vatten. Vattenlösa rengöringsmedel rekommenderas för nyare lås som ett sätt att minska uppbyggnad och lukt.
 • Använd en rest-fritt schampo. Några "normala" schampon har kemikalier som kommer att förbli på din hårbotten hindrar dreading processen. Gå online för att hitta speciella schampon för dreadlocks. De kan vara till hjälp vid start eller underhålla dreadlocks.

Varningar

 • Folk kommer att döma dig för ditt hår, var beredd på att det påverkar att vara en del av ditt liv om det inte var innan (Människor tenderar att associera dreadlocks med hippies, smörja, laid-back, och annan kultur som anses onormalt att vissa kulturer idag. Människor kommer att döma baseras på missförstånd av dreads och andra antaganden).
 • Denna metod är inte för Afro-texturerat hår. Tvätta håret varje dag torkar ut. Backcombing kommer slita ditt hår. Här hittar du en trovärdig vägledning om du är svart. Om du inte är svart, gärna använda denna metod. Titeln är missvisande!
 • Dreadlocks stam din hårbotten när de åldras och blir tyngre. Små barn eller personer med känslig hårbotten bör undvika dreadlocks, såvida de är coola med smärta.
 • Dreadlocks kräver engagemang. Efter en viss tid, kommer det att vara nästan omöjligt att dreadlocks kamma ut, men det tar ungefär ett och ett halvt år för de flesta människor. Som sagt, det finns produkter tillgängliga på nätet som garanterar att avlägsna eventuella dreadlocks i alla åldrar.