Wka

Hur ta hand om din hud som en kille

Kvinnor är inte de enda som bryr sig om hur de ser ut. Killar: bra hud är ett direkt resultat av tre saker: din diet, det genetiska lotteriet, och personlig hygien. Du kan påverka två av dessa tre!

Steg

Hur ta hand om din hud som en kille. Ät gröna bladgrönsaker, och ta vitaminer.
Hur ta hand om din hud som en kille. Ät gröna bladgrönsaker, och ta vitaminer.
 1. 1
  Ät gröna bladgrönsaker, och ta vitaminer. Nog sagt här: Vitamin C, B, A, D och K är alla nödvändiga för att bibehålla frisk hud och hår.
 2. 2
  Tvätta ansiktet. Använd allergifri, oljefri ansikte tvätt. Men titta på etiketterna - alkohol torkar ut huden, vilket föranledde produktion av ännu mer olja!
 3. 3
  Motion. Ingenting ger samma typ av effekt som ett ångbad som en lång varm dusch, eller träna och bygga upp en svett. Tips: träna, sedan dusch, med särskild uppmärksamhet att tvätta ansiktet med en face-wash.
 4. 4
  Gnugga inte huden rå. Avstå från att peta, petade, popping, eller alltför skrubba ansiktet. Detta irriterar huden, orsakar rodnad, smärta, och akne, och driver smuts och sot längre in ditt ansikte. Gnugga skinnet av dina kinder eller panna är också oerhört smärtsamt. Försök inte det.
 5. 5
  Använd spot-treaters. Fick en otäck finne? Använd en salicylsyra-syra-spot-treater. De finns i små tuber i de flesta livsmedelsbutiker. Applicera endast på acne i omnämnande, inte hela ansiktet.
 6. 6
  Var trygg i dig själv. Även om du har en dålig hy dag, oroa dig inte. Medan vissa kan vara mer ytlig än andra, är huden inte den enda som en potentiell partner tittar på. Massor av människor har dejtat män med acne, kysste män med acne, bat inte öga om sin akne. Om du gör ett försök att kontrollera det, det är bara din kropp beter sig, och din personlighet överglänser din hud, kommer du att fina.

Tips

 • Alltid återfukta. Det hjälper.
 • Gnid hälften skurna tomater för en fläck fri hud.
 • Ta en multivitamin är bra idé!
 • Prata med hudläkare ändå. Han / hon kan alltid peka dig i rätt riktning mer än en online-artikeln kan.
 • Om akne är långsiktigt och ärrbildning, prata med en hudläkare. Det finns sätt att behandla svår eller ärrad akne.
 • Du behöver inte spendera mycket på krämer, men bär ett solskydd på dagen. Det hindrar huden från solskador, vilket leder till åldrande. Du kan också leta efter en som har fuktgivande egenskaper.

Varningar

 • Forskning allergier och innehåll produkt. Riskera inte en senkommen uppenbarelse att "jag är allergisk mot detta?".