Wka

Hur ta hand om ditt ansikte (hanar)

En guide för killar att rengöra och ta hand om deras ansikte och ser sitt bästa featuring tips och förslag produkt.

Steg

Hur ta hand om ditt ansikte (hanar). Exfolierar.
Hur ta hand om ditt ansikte (hanar). Exfolierar.
 1. 1
  Exfolierar: En ansiktsscrub är viktigt att rengöra och ta bort smuts, olja och död hud. Detta lämnar huden ljusare och friskare, inte tråkig och trött. Det hjälper också när du rakar, även mjukar upp hårstråna och huden vilket leder till en jämnare, närmare rakning med färre skärsår och mindre irritation.
 2. 2
  Tvätt: Ett bra rengöringsmedel hjälper djupt rengöra och ta bort skräp i porerna som leder till blemmor, finnar etc. Detta kommer att bidra till att undanröja allt peeling kvar.
 3. 3
  Raka: En skarp kvalitet rakkniv parat sig till en väl glidande rakkräm kommer att resultera i bästa rakning.
 4. 4
  Skölj: Se till att tvätta bort allt överflödigt raklödder och klappa torka ansiktet.
 5. 5
  Återfukta / skick: Exfoliating, tvättning och rakning är alla tuffa på ditt ansikte, du behöver för att lugna och skydda den efteråt. Använd en lätt fuktkräm avsedd för ansiktet för att fylla på naturliga lipid balansen.
 6. 6
  Håll rent: tvätta ansiktet varje gång du kommer tillbaka från någonstans... även tvätta händerna... och försöker undvika att röra ansiktet med händerna.

Tips

 • Var särskilt uppmärksam på pannan och ögonbrynen eftersom det tenderar att få sweatier än andra delar av ansiktet
 • Varmt vatten öppnar porerna och gör för en bättre rengöring för de första två stegen
 • Produkt rekommendationer: King Of Rakar gör helt enkelt de bästa rakprodukter. Deras geler är mycket låg lödder så att du kan se exakt var du rakar och de smörjer bättre än något annat jag har använt. De har också en rad av strikt hudvårdsprodukter kallade "XCD". Dessa är de bästa du kan få utan att gå till flotta salonger och finns på de flesta apotek. Bland produkterna finns en fuktkräm, under ögat serum, en self tan fuktighetskräm för successiv naturlig färg, en tonad fuktkräm för omedelbar färg och ett serum för att gå över din fuktighetskräm för att ge en frisk ton och matt finish. Nivea for Män gör också utmärkta produkter och jag rekommenderar deras ansikte tvätta, skrubba, Q10 vitaliserande lotion och aftershave balm. St Ives gör en annan utmärkt ansiktsscrub, alltför. För fläck benägen hud Biore och andra fungerar bra. För rakhyveln, Mach 3 turbo fungerar mycket bra.
 • Skölj med kallt vatten för att lugna och stänga porerna efter rakning
 • Om så önskas använda en mild rengörings under sköljningen för att rengöra all rakning produkten från huden. En känslig hud formel fri från färgämnen och parfymer rekommenderas efter rakning

Varningar

 • Styra klart på alkoholbaserade rakvatten eftersom de endast torra huden och bränna den.
 • Medan peeling har sina fördelar, bör de bara användas en gång eller två gånger i veckan. Produkter med mikropärlorna kan "slipa bort" frisk hud och främjar tidigt åldrande och rynkor om de används för ofta! Prova peeling endast på lördagar och använder en skummande ansiktsrengöring eller mentol grädde resten av veckan.
 • Billiga produkter innebär att du får vad du betalar för. Om du använder disponibel BIC med 99 cent Colgate shave cream räkna med att få en hel del nedskärningar, och har ditt ansikte ser ut och känns som läder med fula inåtväxande hårstrån. Inte ens tänka på det billiga aftershave heller. Dess gilla Listerine för ditt ansikte. Varför bränna ansiktet efter rakning? Lugna den ordentligt och att det ser friskt inte torr och fjällig.