Wka

Hur man organiserar en tonåring garderob

Organisera en garderob kan vara svårt, speciellt när det är en tonåring. Att ha en organiserad garderob kan spara dig tid och ge dig mer utrymme, eftersom, medan din garderob kan växa, din garderob kommer inte. Om du vill veta hur man rengör din garderob, läs vidare.

Steg

Hur man organiserar en tonåring garderob. Köp arrangörerna att sätta saker som och skor i.
Hur man organiserar en tonåring garderob. Köp arrangörerna att sätta saker som och skor i.
 1. 1
  Bedöm kläderna. Gör tre högar: behålla, donera och papperskorgen. Sätta kläder som är för små i donerar högen, och kasta malätna tröjor som bortom är reparera ut. Om du diskuterar om något skulle gå in i behålla eller skänka högen, fundera på vad du skulle behöva göra för att göra den bärbar. Till exempel, om en regnkappa saknas en knapp, och du har förlorat den matchande knappen, gå till ett hantverk butik och ersätta alla knappar.
 2. 2
  Köp arrangörerna att sätta saker som och skor i Clear plastlådor fungerar bra för skor,. Eller, om din dotter är den typen som har skor och handväskor som "går ihop," investera i en uppsättning av hängande tröja hyllor och sätta matchande plånböcker / skor tillsammans på varje hylla. Det handlar om att vara organiserad.
 3. 3
  Sätt i ett för personliga minnen eller föremål. Genom att sätta in ett par saker som gör dig att le, kommer hela din dag och stämningen bli ljusare! Dessutom kan en liten memento ge inspiration till din outfit!
 4. 4
  Stick en tvättkorg i garderoben. Om hindrar är i badrummet ner i korridoren, är de smutsiga kläderna kommer bara att samlas på golvet sovrum. Om du har en stor familj, det är en bra idé att få din egen korg, och helt enkelt tömma dina kläder i familjen korg när din korg är full.
 5. 5
  Häng upp dina kläder. Om du verkligen vill vara organiserad, färgkod dem. Gör gröna skjortor i en sektion, lila i en annan etc. För kjolar, det finns speciella hängare som kan fästa på toppen som är tillgängliga på apotek. Organisera kläder från jeans, t-shirts, Långärmade T-shirts, kjolar och klänningar. Om du bor i ett område där klimatet förändras dramatiskt med årstiderna, ordna kläder efter årstid, och lagra lågsäsong kläder i Space påsar under sängen eller i garaget. En stor pösig parkas i sommar tar bara upp utrymme.
 6. 6
  Sätt en sko arrangör på baksidan av dörren för att hålla skorna på golvet. Du kan köpa dessa på en lokal Wal-Mart, Target, etc. Om du har garderob dörrar på skenor och kan inte göra detta, är en multi-level skohylla på golvet användbara för att organisera skor som bärs ofta. Sätt de oftast bärs på den översta nivån. Med skon arrangör på baksidan av dörren, bör du sätta skorna du bär oftast i ögonhöjd så att de är det första du ser.
 7. 7
  Håll din garderob organiserad! Det kan vara frustrerande och störande mentalt för att se en hög med kläder på golvet i din garderob. Tro mig, när du börjar vikta eller hänga upp dem, kommer du att känna dig som om du åstadkommit något, du kommer att må bra! Även om du är en av de lata typerna, funderar på att ha en regel när man måste vika kläder. Till exempel, om 5 bitar av kläder är på marken du måste lägga upp dem. Samtidigt blir du mer ansvar!

Tips

 • När det är organiserat, hålla den organiserade!
 • Om du känner någon som är yngre eller mindre än du, kan du ge dem dina gamla kläder.
 • Om du har kläder som du inte bära förnya dem. Ta en sax eller pärlor eller andra tyger att göra dem nya skapelser! Och det är ett bra sätt att göra kläder ser ut som de är helt nya.
 • Om du har färgglada kläder försöker hänga den i garderoben det gör att det ser fylligare svalare och mer färgglad inte tråkig.
 • Om du är den sortens person som inte gillar att städa mycket, tackla en annan del av garderoben varje dag. Till exempel, Dag 1:. Bli av med kläder som är oönskade och alltför liten Dag 2: Få arrangörerna Dag 3: Sortera kläder, osv.
 • Sätt en luftfräschare i garderoben för att hålla det luktar gott.
 • De flesta människor rekommenderar kasta kläder eller föremål borta att du inte har använt på ett år. Dock bör tonåringar vara mer hård i det avseendet, eftersom många inte kan passa in i samma kläder år efter år. Därför, om du inte har slitna objektet, eller kan inte minnas ha varan i de senaste månaderna, donera den.

Varningar

 • Alltid rensa ut en garderob efter att rummet är ren. Annars garderoben kommer att göra ditt rum ännu stökigare, och det kommer att bli överväldigande.
 • Billiga skoförvaring gör hösten och paus. Investera i bra arrangörer kvalitet sko, men göra en del efterforskningar så att du kan se vilken butik är att ha en försäljning eller har den billigaste paret.
 • Om du är en mamma eller pappa tänker att du ska överraska din tonåring med en trevlig snygg organiserad garderob, slösa inte din tid! De kommer sannolikt att säga "Varför gick du i mitt rum?! Allt var under kontroll! Jag visste var alla mina kläder och skor var! Var är mina skor! Ut ur mitt rum!" För att en tonåring att bli organiserad och hålla ordning, hjälper det om de har några synpunkter i organisationen strategi. (Det hjälper också om de faktiskt vill bo> för att få sin garderob organiserad, men låt oss inte hoppas på månen, ska vi?)

Saker du behöver

 • Luftfräschare
 • Sko arrangör
 • Affischer, bilder och momentos
 • Hyllor
 • Hamper
 • Tyg, sax, pärlor, andra Syvaror
 • Eventuella arrangörer som behövs
 • Bra hjälpande hand som en vän eller en förälder
 • Fri dag att ägna åt städning
 • Energi (eftersom vissa garderober kan bli ganska överväldigande att rengöra)