Wka

Hur man kasta en examensfest

Är din son eller dotter examen från high school eller college? Är du examen? Tja, grattis då! Din nästa steg är att räkna ut hur du ska fira en sådan viktig händelse...

Steg

Hur man kasta en examensfest. Bestäm ett datum och tid.
Hur man kasta en examensfest. Bestäm ett datum och tid.
 1. 1
  Bestäm ett datum och tid. Detta är ofta den svåraste uppgiften i hela examensfest. Om du har gäster flyger in från andra delar av landet, överväga att ha din fest natten eller dagen efter examen. På så sätt alla dina gäster kan fira med dig när de är i stan. Ett annat alternativ är att vänta tills alla kommer att vara i stan i alla fall-är det en familj i mitten av juni? Kanske har din fest några dagar innan bröllopet. Är din födelsedag några veckor efter examen? Kanske du kan ha en enorm födelsedag / examen blowout. Oavsett vad du väljer, vara hänsynsfull av dina gäster och din familj-de har planer också.
 2. 2
  Räkna ut din budget. Parterna är dyra, så räkna ut din budget är nyckeln. Storleken på din budget motsvarar vanligen storleken på din fest. Broke? Överväg att kasta din fest med några vänner, kommer du minska kostnaderna för varor och hyror i hälften eller i tredje. Du kanske till och med kunna ge ett trevligt mottagande hall och hyra en och en matleverantör, något som du normalt inte skulle ha råd. Fick massor att spendera? Då himlen är din gräns!
 3. 3
  Välj en plats. Nu kommer det roliga! är ett trevligt alternativ]] Det finns så många fiffiga alternativ för platser:. din bakgård, en lokal park, en restaurang, en campingplats, ett fint hotell, en nöjespark, eller stranden. Vem sa att en examensfest måste vara en täppt affär i mormors dammiga vardagsrum? Du kan även göra en halv-och halv party: låt dina föräldrar har sina ideal fest för dig och, om det inte är vad du vill, tillbringa resten av kvällen med dina vänner. Ta en båt ut på sjön eller gå camping över helgen. Fira!
 4. 4
  Har din lokala zoo donera några vänliga djur för att mingla med gästerna. Tro mig jag har provat detta, det är en hit!
 5. 5
  Gör din gästlista. Vanligtvis dina föräldrar kommer att hantera denna del, men se till att bidra med din del. Skolkamrater, lärare och professorer ska vara med på listan också. När du gör den här listan, men vara helt säker på att alla som är tänkt att ta examen det året faktiskt examen. Detta kommer att spara dig en mycket besvärlig ögonblick när du försöker bjuda in någon som, som det visar sig, inte alltför många klasser att passera.
 6. 6
  Köp och skicka inbjudningar. Dina gäster behöver grundläggande information skriftligen, förstås. Många skolor erbjuder paket för inbjudan, men ofta till en hög kostnad. Men eleverna väljer alltmer andra vägar, beställa från foto center eller göra egna. Många människor använder enkla, handskrivna inbjudningar och dela ut dem i skolan eller arbetet.
 7. 7
  Skapa en. Så illa som det kan låta, träffa många människor upp studentfester bara för maten. Inte svika! Gör din meny återspegla temat för din fest. Att ha det i din trädgård? vissa hamburgare, och fastställs några kalla sallader. Överväg mobilisera din släkt till att föra vissa rätter, som tant Annas berömda potatissallad. Eller så kan du alltid ha ett företag tillgodose ditt evenemang. Även detta alternativ kan bli ganska dyrt, får du professionell service och du kan spendera din tid att mingla med gästerna i stället för att släpa över mat.
 8. 8
  Köp dekorationer och dekorera! Du har massor av alternativ: kräppapper, ballonger, dukar, centerpieces, affischer, etc. De flesta människor bara dekorera med hjälp av skolans färger. De har också lagt ut roliga baby bilder, skolprojekt och sportprylar att anpassa utrymmet. Du kanske vill ha en slags gästbok eller t-skjorta för folk att underteckna dem.

Tips

 • Glöm inte att sätta ett kort om du besöker någons examensfest. Med eller utan pengar inuti, låter det som om personen vet att du var där och att du bryr dig.
 • Att ha en fest själv? Glöm inte att plocka upp några tackkort och skriv "tack" är inom en månad av din fest. Om en lärare ingår en scratch-off lotten på ditt kort, även skriva dem en snabb anteckning och låt dem veta hur du gjorde. Tack alla som varit delaktiga i planeringen, betala för, och kommer till din fest.
 • Du kan oftast hitta billiga avläggande dekorationer på dollarn butiker eller lager rabatt. Ett annat alternativ, för dem som planerar tidigt, är att besöka butiker och garage försäljning strax efter slutar examen säsongen. Du hittar fantastiska rabatter som du bara inte kan missa.

Varningar

 • Om du är myndig dricka ålder, och med dina professorer på din fest, undvika att bli berusad och agerar dåraktigt. Om du dricker, sedan spara det roliga tills efter mörkrets inbrott eller nära slutet av partiet.
 • Tänk mycket noga om att ha alkohol tillgänglig, särskilt om det kommer att finnas minderåriga individer på festen. Lokala lagar varierar, men skulden till festen värd är extrem om någon är skadad eller hamnar i en olycka efter att ha druckit på en fest. För de flesta vuxna, är det inte en fest utan alkohol, men värden måste kunna kontrollera vem som dricker det och hur mycket. Människor har förlorat sina hem i rättegångar när domstolen beslöt att de var försumliga värdar.
 • Förvänta dig det oväntade! Det kan regna, så har en annan plan för din bakgård grill. Eller den plats du hyrt kanske av misstag har bokat två partier samtidigt. Sensmoralen i historien? Alltid ha en backup plan!
 • Aldrig dricka och köra. Gradering helgen är en av de dödligaste helger i Europa. Om du går ut, ta ansvar och antingen välja en nykter chaufför, ta en taxi, eller övernatta på någons hus. Ring dina föräldrar eller en kompis föräldrar, om det behövs. Döende på graderingen natten är inte någon idé om en bra tid. Det är en fruktansvärd tragedi.
 • Gör ett gott sista intryck. Hur du agerar på detta parti är hur dessa människor kommer att minnas dig för evigt!