Wka

Hur man startar ett företag som tonåring

Starta ett litet företag är en enorm företag som kräver mod, beslutsamhet, uppfinning, och motivation. Många tonåringar har bra idéer och motivation, men helt enkelt inte vet var man ska börja när de vill starta ett företag. Följande steg ger en start guide för tonåringar intresserade av att starta ett litet företag.

Steg

Hur man startar ett företag som tonåring. Tjäna en större summa pengar för att börja med.
Hur man startar ett företag som tonåring. Tjäna en större summa pengar för att börja med.
 1. 1
  Tjäna en större summa pengar för att börja med. Skaffa ett jobb och sätta dina inkomster på ett sparkonto. Detta kommer inte bara hjälpa dig att tjäna pengar, men du kommer att lära dig innebörden av hårt arbete, och du kommer att veta hur det är att arbeta under någon annan. Om du ärva några pengar, sätta detta mot verksamheten.
 2. 2
  Välj vad din produkt eller tjänst kommer att vara. Välj något som intresserar dig, något du kan vara entusiastisk över. När du är intresserad av det, kommer dina kunder att vara intresserad av det. Försök att hitta en nisch på marknaden - en outforskad aspekt av ditt valda område av verksamheten. Försök att på något sätt ställa in din produkt (er) från konkurrenterna genom att erbjuda något rivaliserande företag inte gör. Ett bra exempel på detta är en Dyson dammsugare - den patenterade cyklon sug systemet fortfarande efter 20 eller 30 år är det bästa sättet att dammsuga din matta och folk är villiga att betala extra pengar för att få bästa prestanda.
 3. 3
  Bestäm din målgrupp. Följ dina konkurrenter och undersöka sina målgrupper. Justera sin publik och gör den din. Genomföra undersökningar och fråga folk vad de tycker om din affärsidé. Var inte rädd för att låta ditt koncept utvecklas, finns det några förändringar som kan göra din idé bättre och mer lönsamma.
 4. 4
  Skriv upp en affärsplan. Be någon att hjälpa dig med detta, en mentor, lärare eller förälder skulle gärna hjälpa dig. Även för lite inspiration, gå till lokala företag med produkter eller tjänster som liknar din och be att få tala med ägaren. Fråga dem vad som inspirerade dem att börja sin verksamhet och vad de tycker om vad de gör. Detta kan tjäna som inspiration för din uppdragsbeskrivning.
 5. 5
  Har de verktyg och förnödenheter som behövs för att starta ditt företag. Med egna medel och eventuellt lån från andra källor (igen, föräldrar och mentorer är bra människor att be om ett lån. Kontrollera att du utarbeta ett formellt förslag för att visa dem att du menar). Med de pengar du har att du kan köpa de grundläggande förnödenheter som behövs för att få ditt företag igång.
 6. 6
  Kör din affärsplan. Fråga vänner om de vill hjälpa till, eller om de skulle vilja arbeta för dig. Bygg din verksamhet från grunden, och aldrig vara rädd för att be om hjälp.

Tips

 • Se alltid till att du inte spenderar mer än du kan tjäna i ett företag. Om det kostar fem dollar att göra saft och genom att sälja lemonad du gör fyra dollar och femtio cent, du tappade bara pengar! Överväg laddning mer eller använder billigare ingredienser i din lemonad.
 • Var inte rädd att be om hjälp innan du börjar och när du gör det, även om detta inte innebär att dela pengar med en vän om de hjälpa till.
 • Skapa en webbsida. Detta kommer att hjälpa när du försöker bli erkänd av dina kamrater som en självständig företagare. Gör din webbplats så professionell och formell som möjligt (prova med ett paket webbdesign {t ex. Microsoft Frontpage}). detta kommer att göra dina kunder och dina konkurrenter tar dig på större allvar. Du kan använda din webbplats som en inkomstkälla genom att vara värd bannerannonser från större företag, är detta ett bra sätt att få extra kapital.
 • Låt inte människor arbetar under dig tills dina fötter stadigt på marken.
 • Försök alltid att göra en vinst, men gör vänlig service och kvalitetsprodukter din högsta prioritet först.
 • Här är en idé: köpa tuggummi för billigt på din lokala butik, sedan sälja till ett något högre pris till vänner / andra på skolan. Du kan oftast plocka upp ett pack för runt 5€ och sälja varje förpackning till andra för ca 5€ 0,00 eller så, vilket resulterar i en stor vinst. Detsamma kan göras med läskedrycker. Ett 12-pack burkar kör ca 5€ -5€ och kan säljas för $ 0,50-0,75 en bit. (Varning! När du gör detta, se till att det inte är olagligt att omfördela utan tillstånd. Federala lagar skyddar många objekt, och kan bära en stor straff.)

Varningar

 • Det är mycket möjligt att du förlorar varje cent som du lägger i din verksamhet, så se till att börja i liten skala, och inte bryta din spargris.
 • Kontrollera att det inte finns några konkurrerande företag i området, om det är ändrar ditt företag något, lägga till objekt, objekt förändring, sälja till bättre priser eller göra det bättre kvalitet men samtidigt gör så se till att du fortfarande göra en vinst.