Wka

Hur man har kul om du är ensam hemma

Oavsett orsak kan vara, ibland kan du hitta dig själv kvar hemma på egen hand med något att hålla dig sysselsatt. Här är några steg du kan följa om du befinner dig i den situationen.

Steg

Hur man har kul om du är ensam hemma. Lås dörrarna till ditt hem.
Hur man har kul om du är ensam hemma. Lås dörrarna till ditt hem.
 1. 1
  Lås dörrarna till ditt hem. Om du är ensam hemma, kan du ses som ganska sårbar så se till att du låser dörrarna för att hålla dig säker. Detta gäller även eventuella fönster eller entréer som kan ge vem som helst in i huset!
 2. 2
  Samla lite mat. Äta kan hjälpa till att hålla dig sysselsatt, speciellt om du gör något enkelt som att titta på TV.
  • Några idéer för snacks inkluderar pretzels, chips, kex, marshmallows, mini pizzor eller smörgåsar.
 3. 3
  Planera in några bra tv-serier eller filmer att titta på. Surfa några kanaler att hitta bra spelningar eller planera ut filmer i förväg att du kan titta på hemma.
 4. 4
  Förbered en "comfy zon". Samla kuddar och täcken i en hög och bara slappna av och chill out. Också ta med din dator, mobiltelefon eller något annat som du kanske vill göra detta bekväma zon Supreme. Du kan också kombinera detta med andra åtgärder som att läsa en bok eller titta på TV.
 5. 5
  Ställ upp middagsbordet! Gör det allt trevligt och snyggt. Så ha en trevlig middag! Bjud in vänner och familjemedlemmar också!
 6. 6
  Lyssna på lite musik. Detta är en bra tid att vända den upp högt och verkligen njuta av det. Bara vänd inte upp så högt att grannarna kan höra det eftersom de kommer nästan definitivt klagar om de måste stå ut med det för mycket.
 7. 7
  Gå på internet och spela några roliga dataspel.
 8. 8
  Läs något nytt. Greppa den där boken du har varit döende att läsa i månader och få det överstökat.
 9. 9
  Få dina läxor. Det kanske inte är intressant eller engagerande, men om du får det överstökat nu, kommer du att ha gott om tid att göra mer intressanta saker senare. Plus, om du slår i början, kan du få lite extra kredit!
 10. 10
  Använd datorn. Ta dig tid att surfa på nätet och titta på webbplatser du är intresserad Prova att titta på YouTube eller ens Google för några intressanta saker att göra.
 11. 11
  Bestäm dig för att vara till hjälp. Tänk på vad som behöver göras runt huset, och överraska din familj med din hjälpsamhet. Sopa garderoben, sortera handdukar, städa ur katten rutan, sätta leksaker bort, eller kanske till och med organisera din låda.
 12. 12
  Bli inte uttråkad. Det bästa med att vara ensam är att ha kul. Gör ett hantverk, förbereda lunch eller middag, ring en kompis. Slösa inte denna lediga tid du har just nu!
 13. 13
  Vad skulle hända om du inte har en säkerhets-kit i händelse av brand eller jordbävning? Gör en! Pack livsmedel, men sedan ändra dem varje gång och ett tag, eftersom de kommer att gå dåligt. Även plåster, våtservetter, kläder, strumpor, filt eller liknande
 14. 14
  Shoppa. Ta reda på vilka butiker eller attraktioner ligger inom gångavstånd. Om du inte känner dig trygg att lämna ditt hem själv, ha en vän med dig. Men se till att dina föräldrar är bra med dig går utanför. Om inte, titta bara igenom din garderob och se vilka kläder du kan mixa och matcha för att skapa nya outfits!
 15. 15
  Medan du har ingenting annat att göra, kan du söka efter den produkt du förlorat i veckor! Du har massor av tid i dina händer!
 16. 16
  Gör en lista över saker du vill när du har en miljon dollar.
 17. 17
  Flickor, kanske öva din make-up eller dansa till din favoritlåt!
 18. 18
  Gå på facebook och spamma dina vänner
 19. 19
  Sök upp Ursinnekomikerna.
 20. 20
  Titta på ett objekt så länge du kan - gör det kommer att ge dig tid att tänka ut några saker att göra.
 21. 21
  Betygsätt förbipasserande Det är roligt att titta ut genom fönstret och ränta människor som vandrar förbi ditt hus med deras hår, kläder, skor och andra tillbehör. Se till att mannen med den stora svarta hatt och trenchcoat? 5 stjärnor! Hur är det med kvinnor i klänning med make-up? Eh... 3 stjärnor.
 22. 22
  Sjung karaoke! Du kan sjunga riktigt högt om du vill!
 23. 23
  Visa dina föräldrar att du kan vara ansvarig på egen hand och de kan låta dig stanna hemma ensam oftare! Ju mer trovärdig du är, desto fler privilegier de kommer skänka dig!

Tips

 • Ibland datorn / TV är tråkigt, så försök att besöka nya platser och titta på en film istället.
 • När du är uttråkad, kan du lätt över-äta eftersom du känner att du inte har något bättre att göra än snack. Om du börjar känna dig själv rör sig mot skafferiet igen, häll upp ett glas vatten. Om du fortfarande är hungrig efter, ta en liten, hälsosamt mellanmål (granola bar, äpple, yoghurt) istället för chips eller candy.Give själv minst en halvtimme. Om du fortfarande är hungrig, fixa själv en liten måltid som makaroner och ost, eller att kvarvarande pizza från i går kväll.
 • Få upp och träna! Om i sängen eller sitter i en stol hela dagen är extremt tråkigt. Gå ut i din trädgård och springa runt, hoppa rep, eller simma i poolen (om du har en och det är fint väder). Eller stanna inne och, med massor av utrymme runt omkring dig, göra lite cardio, pilates eller yoga. Forskning några nya danssteg för att prova, eller hitta ett träningspass rutin.
 • Du kan gå till en väns hus i närheten, men ringa dina föräldrar och se till att de är bra med det!
 • Se till att de vet vart du ska eller vad du gör. Alltid ge dem din väns nummer ifall du mobiltelefon dör, har du inte tjänsten, eller det går sönder. Alltid hålla föräldrarna informerade.
 • Använd inte ugnen utan att få dina föräldrars tillåtelse.
 • En fest kan vara rörigt. Gör ingenting utan dina föräldrars tillåtelse eller en enhet för att hålla hemmet rent.

Varningar

 • Ät inte så mycket mat du blir sjuk!
 • Svara inte dörren för främlingar.
 • Bränn inte ner huset.
 • Gör ingenting utan dina föräldrars tillåtelse.
 • Gör ingenting som du inte skulle göra om dina föräldrar var där. Detta kan inkludera en massiv fest, leka med eld etc.
 • Håll ett fönster öppet i huset för att höra eller se främlingar innan de kommer till din dörr.
 • Har du inte killar komma över.

Saker du behöver

 • Täcken, kuddar, något som gör dig bekväm.
 • Skräpmat, choklad, glass, läsk, popcorn.... etc. Don "t äter för mycket dock!
 • En dator.
 • En skål för alla dina mellanmål.
 • Tidningar.
 • En TV / dator att titta på film på.
 • Spel.
 • Filmer.
 • Mat.
 • Telefon (Ringa eller för nödsituationer).