Wka

Hur man har kul ensam

Är du inför en eftermiddag med lite tid att döda? Dina vänner och familj är inte runt, och du letar efter något att göra? Det finns en miljon sätt att ha roligt själv, oavsett om du är på humör för ett äventyr eller djup avslappning. Läs vidare för uppfinningsrika idéer om hur man kan dra nytta av den dyrbara "mig" tid.

Steg

Hur man har kul ensam. Gör en målning eller en teckning.
Hur man har kul ensam. Gör en målning eller en teckning.

Skapa något

 1. 1
  Starta en blogg. Det kan handla om dina favoritfilmer, spel, band, böcker, datorer, kändisar... himlen är gränsen! Gör en sökning på "gratis bloggar plattformar," välja en design som passar till temat för din blogg, och komma med en kreativ titel.
  • Om din blogg har innehåll som är kul att samla in och skriva, är chansen att det kommer att bli kul för andra att läsa. Sätt en länk till din första inlägget på Facebook så att dina vänner kan lämna kommentarer.
  • Det fina med att starta en blogg är att det kan ge oändliga mängder av underhållning. Uppdatera den med nya inlägg varje gång du befinner dig med lite tid över.
 2. 2
  Experiment i köket. Det finns ingen press att göra något perfekt, eftersom du bara laga mat för en dag. Gör ett recept du har alltid velat prova, skapa en maträtt utan att använda ett recept alls. Prova att göra en enda chocolate chip cookie, allt för dig.
 3. 3
  Gör en målning eller en teckning. Gå till ett hantverk butik och köpa några leveranser eller bara använda penna och papper du har runt huset.
  • Om du inte är konstnärligt lagd, få en färg-by-nummer set. De är roligt och tillfredsställande att slutföra, och när du är klar har du en ny dekoration för ditt rum.
  • Varför inte göra en tecknad serie? Använd dig själv, kändisar, familj och dina vänner som karaktärerna. Rita detaljerade människor med perfekt landskap eller göra röriga streckgubbar. Sätta dem i roliga och löjliga situationer, och sedan visa dem för dina vänner nästa gång du ser dem.
 4. 4
  Gör en klippbok. Om du har lådor med fotografier, stubbar biljett, restaurangmenyer och andra slumpmässiga krimskrams, ta lite tid att göra det klippbok du har tänkt att sätta ihop.
  • Köp en tom klippbok från en konst butik eller ett apotek.
  • Lägg ut de objekt du vill spara efter datum och kategori.
  • Ordna objekten listig och sedan klistra in dem i klippbok.
  • Överväg att lägga kvicka eller sentimental bildtexter.
 5. 5
  Skriv en bok. Tiden kan aldrig komma igen när du har en sådan perfekt ensamhet - så gör det bästa av det. Tystnaden kanske kan hjälpa dig att koncentrera dig. Om du skriver en bok är för stor strävan för en eftermiddag av fri tid, prova något lite mer lågmäld:
  • Skriv en dagboksanteckning, eller starta en ny tidskrift.
  • Skriv ett brev till någon som du inte har sett på länge.
  • Gör en lista över dina mål för nästa månad eller år.

Skäm bort dig själv

 1. 1
  Ta dig ut till lunch. Gå till en av dina favorit restauranger och beställa måltiden du har varit svältfödda. Ta med en bok tillsammans om du vill, eller njuta av din måltid medan människor tittar på. Gör din favorit måltid hemma om du inte vill gå ut.
 2. 2
  Ta ett långt bad eller dusch. Om ditt hus är oftast full av människor som väntar på att använda badrummet, ta tid att spendera så länge du vill ha i badkaret. Häll i lite bubbelbad eller din favorit eterisk olja. Tända ljus, sätta på musik, och tillåt dig att slappna av.
 3. 3
  Få dina naglar gjort. Gör en utse en salong eller gå in på stundens ingivelse. Om du inte vill spendera pengar på en manikyr, ge dig själv en hemma. Inte bara måla naglarna, ge dig själv verk: fila naglarna, blöta dem, och använda flera lager av polish. Om du fortfarande har tid överblivna, ge dig själv en pedikyr också.
 4. 4
  Gå att sova. Du har förmodligen någon sömn du behöver för att fånga upp. Unna dig en middagslur, eller gå till sängs så tidigt som du vill. Om du är ensam på morgonen, sova i.

Fokus på självförbättring

 1. 1
  Fånga upp på ansvar. Det bästa med "mig tid" är att du inte kommer att ha några avbrott. Fånga upp på den engelska papper, studera för att historien testa nästa vecka, städa ditt rum. Använd denna tid till din fördel.
  • Omorganisering ett rum kan vara mycket roligt. När allt är rent, möblera om för att ge rummet ett nytt utseende. Sätt upp nya dekorationer att fräscha upp saker.
  • Skapa ett nytt färgkodade arkiveringssystem för att organisera dina papper, eller göra en kalender och fyll i med alla dina planer för de närmaste månaderna.
 2. 2
  Lär dig en ny färdighet. Finns det en gitarr som ligger runt huset, eller ett piano som sällan blir spelat? Om du gör tid att träna en färdighet varje gång du är ensam, kan du i slutändan får ganska bra på det.
 3. 3
  Ring någon du inte pratat med på ett tag. Fånga upp på telefonsamtal till dina släktingar och vänner som bor på andra ställen. Du kan maila dem eller text dem om du inte vill ringa ett samtal. Att ha tid för sig själv är en stor möjlighet att rätta obalanser.
 4. 4
  Meditera, eller helt enkelt ta lite tid att tänka. När var sista gången du lägger på din säng och tillåts tankar att skölja över dig, utan avbrott?
  • Tänk igenom beslut som har en vikt på dig på sistone. Vilka är fördelarna och nackdelarna med de alternativ för dig? Skriv ner dem om det hjälper dig att sortera igenom dina tankar.
  • Använd din fantasi. Gå till en annan plats i ditt huvud och föreställa sig en annan värld. Tillåt dig själv att dagdrömma. Du kan även komma med en bra ny idé för en berättelse eller ett blogginlägg.

Var aktiv

 1. 1
  Gå ut och njuta av naturen. Ett solo vandring kan du observera naturen utan distraktioner av vänner. Du kommer bli förvånad över hur roligt och avkopplande att titta på molnen gå genom kan vara.
 2. 2
  Motion. Jogga runt kvarteret, eller träna inne på löpbandet.
  • Leta på nätet för motion video, som yoga eller pilates, och följa med instruktören.
  • Slå på lite musik och dans framför spegeln. Ännu bättre, gör upp en dans, och lär det till dina vänner och familj senare.
  • Ta upp en sport du aldrig spelat förut. Forskning utrustning du behöver, och hitta lokala klubbar eller grupper du kan gå.
 3. 3
  Har ett äventyr. Köra till stranden och tillbringa dagen med att få en solbränna eller simning. Kör till en stad du aldrig sett, eller besöka en park du aldrig varit på. Ta bilder så att du kan visa folk senare.

Roa dig

 1. 1
  Lyssna på musik. Det finns mer musik i världen än du någonsin skulle kunna lyssna på. Hitta artister du aldrig hört förut, eller tar sig tid att lyssna på hela album rakt igenom. Lyssna på texterna och försöker tolka dem. Lär dig att spela instrument från en låt på gitarr, bas eller trummor eller sjunga med.
 2. 2
  Spela ett spel. Registrera dig för att spela en av dina favorit spel online med människor runt om i världen. Om online-spel är inte ett alternativ, prova att spela dina favoritspel på en högre svårighetsgrad.
 3. 3
  Gör din egen rolig video och placera den på internet. Ta video av dig själv sjunga, dansa, eller berätta skämt. Använd redigeringsprogram på datorn för att ge den polska. Gör en andra nästa gång du är ensam - ganska snart kommer du att ha en hel serie.
 4. 4
  Konsumera massor av dina favorit media. Ha en filmkväll med alla dina favoritfilmer, läsa en trave böcker och tidskrifter rygg mot rygg, eller koppla av med din favorit tv-show maraton.

Tips

 • Slappna av! du kan inte ha kul när man är spänd och orolig.
 • Utnyttja och göra något du aldrig skulle göra med andra runt-Så länge det inte är illa. Bara låta dig gå!
 • Att kunna tåla tid ensam är viktigt. Det är en färdighet värt att utveckla.
 • Prova något du aldrig, inte en enda gång i ditt liv har gjort.

Varningar

 • Gå inte på internet och berätta för folk att du är hemma själv. I själva verket, inte berätta för någon att du är ensam hemma.
 • Gå inte ut utan förälder tillåtelse. Vara säker och ta med en vän eller mobiltelefon tillsammans i fall du stöter på ett problem.
 • Alltid vara extra medveten när ut själv.