Wka

Hur organisera din väska, bindemedel, och skåp

Som en tonåring, är skolan en av de viktigaste sakerna du någonsin kommer att göra. Organisationen är stor del av att vara framgångsrik. Även om vissa säger prydlighet är ett tecken på ett sjukt sinne, lite ordning aldrig skadat någon. Dessa steg kommer att hjälpa dig att nå din fulla potential.

Steg

Hur organisera din väska, bindemedel, och skåp. Väskan är en viktig del av tillbaka till skolan.
Hur organisera din väska, bindemedel, och skåp. Väskan är en viktig del av tillbaka till skolan.

Väska

 1. 1
  Väskan är en viktig del av tillbaka till skolan. Skaffa en som är tillräckligt stor kan vara en utmaning.
 2. 2
  Din bindemedel (er) ska gå i den största delen, den som ligger närmast din rygg. Detta är oftast det bästa alternativet, eftersom denna del är i allmänhet störst och ger dig plats för alla dina pärmar, även när de har fyllts med papper.
 3. 3
  Den näst största fickan är där dina böcker ska gå. Du kanske också vill placera din miniräknare i detta avsnitt. När du börjar året, dina romaner och mindre läroböcker kommer också passar mycket snyggt.
 4. 4
  Den sista och minsta delen ska vara på framsidan av väskan. Beroende på vad du är intresserad av, kanske du vill sätta en liten roman, smink, mobiltelefon, iPod, etc. Det är främst upp till din skola.
 5. 5
  För många väskor, detta är bara ett minimum. De flesta väskor har sidofickor, fickor med fickor, "nettas" fickor. Det finns många varianter, och denna guide är bara något att gå efter.
 6. 6
  Lägg den tyngsta sakerna närmast ryggen och de ljusaste längst saker, vikten kommer att lösa sig i och du kommer inte att falla baklänges halva tiden.

Bindemedel

 1. 1
  Ett bra system att gå efter är att få en 2 i. Pärm för alla dina frågor. Du kan separera delarna av papper och anteckningar från fliken avdelare. Detta är nättare och mer praktiskt sätt. Den bästa formen av fliken delare är plast som med mappar eftersom du kan lita på dem mer.
 2. 2
  Om alternativet är tillgängligt, ta reda på dina kurser förväg. De flesta bindemedel har ett papper slip på ryggraden som du kan glida ut, skriv ditt motiv på, och skjut igen göra detta i förväg kommer att spara dig tid senare. Om inte, så är det bara använda en 2 tum bindemedel och bara sätta på sidan, alla klasser borde det fungera.
 3. 3
  Sätt en rimlig mängd papper i varje. Vissa kurser kräver mer anteckningshjälp än andra, men det är en bra idé att vara förberedd ändå.
 4. 4
  Om du verkligen känner för att vara organiserad, separera dina bindemedel i olika sektioner, som tester, inlämningsuppgifter och anteckningar. Vissa lärare kommer att berätta de särskilda avsnitt för att sätta i dina pärmar. Jag skulle inte rekommendera namnge dina flikar i förväg, eftersom det kan göra lärarna olycklig och du väldigt frustrerad. Detta kan vara ett slöseri med tid om du är i en lägre lönegrad. Jag skulle bara göra det om du är i mitten eller gymnasiet men vissa högstadieskolor är specifika så bäst att vänta om start i högstadiet. (Eller om du byter klasser i grundskolan, vilket de flesta inte.
 5. 5
  Dekorera din pärm som du önskar. Gör den till din med klistermärken, sångtexter, eller din favorit kändis. Allt du vill egentligen.

Kassaskåp

 1. 1
  Förvaringsskåp är lite komplicerat. Du bara besöka dem för sammanlagt ett par minuter varje dag, det är svårt att hålla det snyggt och rent.
 2. 2
  Som inspiration för att hålla det snyggt, dekorera det från allra första dagen. Även om du kanske inte har massor av tid, ta några minuter under första veckan för att sätta upp några bilder, prydliga magneter, eller en funky hylla.
 3. 3
  Med hänvisning till hyllan, är det en bra idé att köpa en, eller ens två. De kommer ganska billigt (04:57 på de flesta varuhus), och de kan staplas på varandra. Detta frigör lite utrymme. De flesta skåp har en hylla i dem redan, eller om du har en halv skåp, det är ett måste för att hålla ditt skåp organiserad. # Lyckligtvis viss skola har Prep dagar, orientering eller Öppet hus där de kan du gå till ditt skåp för att sätta upp hyllor och speglar, så att den första dagen i skolan, du bara lägga undan ryggsäcken och pärmar och gå försöka hitta din första klass. Om de inte kommer till skolan tidigt eller stanna efter skolan. (Om din skola gör det, vill du inte att råka illa ut.)

Single bindemedel

 1. 1
  Om du kan bara arbeta med en pärm du behöver massor av fickor.
 2. 2
  Lägg alla dina papper i dessa fickor.
 3. 3
  Separera dem med avdelare från färdiga läxor, ofullständig läxor, extra papper, och så vidare.
 4. 4
  Ha en speciell plats att sätta dina arbetsböcker och läroböcker.

Även om du skulle vilja få ett bindemedel hållare. Ett stativ som passar i din pärm. där du kan sätta dina pärmar och läroböcker, och anteckningsböcker.

Tips

 • Se till att ryggsäcken och alla dina böcker passar i ditt skåp.
 • Om du är osäker på vilken storlek väska för att få, få en lite större än vad du tror du behöver. Det är bättre att ha lite extra utrymme, än inte tillräckligt.

Varningar

 • Köp inte billiga pärmar! De kommer att falla sönder inom några veckor och du måste köpa nya.
 • Klistra aldrig etiketter på insidan av ditt skåp. I slutet av din skolår, kommer vaktmästarna att behöva skrapa bort dem. Fäst dina bilder med magneter. Du kan använda tejp, men vissa typer kan vara riktigt kladdig.