Wka

Hur bli organiserad i gymnasiet

I gymnasiet, förväntningarna ökar. Senfärdighet, sen läxor, och lättja är inte längre tillåtna. Lärarna förväntar sig mycket mer från studenter än tidigare, som gör dina föräldrar och. Saker och ting blir ganska hektiskt ganska snabbt. Hemligheten till att stanna på toppen av det hela är att bli organiserad.

Steg

Hur bli organiserad i gymnasiet. Ha en plats att sätta papper för varje klass.
Hur bli organiserad i gymnasiet. Ha en plats att sätta papper för varje klass.
 1. 1
  Skaffa och använda en planerare. En planner är ett oumbärligt verktyg för high school. Dess sidor rymmer uppdrag, läkarbesök, klubbmöten, sport praxis, fester och mycket mer.
  • Den ideala planerare är snyggt och organiserat, och ger dig ett snabbt och enkelt sätt att se ditt schema och uppdrag för dagen, veckan och månaden. Vissa skolor ger ut eller sälja planerare (dessa innehåller ofta nyttig skola information), och en hel del kräver att du har en. Även om din skola inte, gå och köpa en egen, det är ett värdefullt verktyg för varje elev. Leta efter en som kommer i en vecka format med en fullständig bild av varje månad också, eftersom det är det bästa för att ha en bild av din vecka eller månad i förväg. Titta även för en som är liten nog att ha i väskan och ta med dig och som har tillräckligt med utrymme för att spela uppdrag och datum.
  • ner saker så att du inte gör dem.]] Nu när du har din planerare, använd den! En planerare är ett verktyg - den måste användas för att vara effektiva. Varje gång något kommer upp, eller när du har läxor att göra, skriv ner det i din planerare. Rådfråga din planerare varje kväll för att se om du har att förbereda för eventuella kommande evenemang och visa vad läxor du har att göra, liksom varje morgon för att se vad dagen har och om det finns uppdrag beror som måste vändas in eller åstadkommit för den dagen. När du blir van vid att använda din planerare, ser du hur oumbärlig det är och förmodligen börja hört det ännu oftare.
 2. 2
  Ha en plats att sätta papper för varje klass. Inte bara saker dem i din lärobok. Du måste hålla koll på saker och ting så att du kan kontrollera betyg med lärare och ACE de kommande frågesporter och tester. bärbara brukar leta efter en med 3 föremål slots att ha mer utrymme och bättre organisation. Alternativ inkluderar, men är inte begränsade till:
  • En plast-fil arrangör: I grunden är allt detta är en plast fil hållare som expanderar i ett dragspel stil att avslöja flera fickor med flikar på varje avsnitt och som fungerar som enskilda filer för alla dina papper. Dessa arrangörer är lätt och kompakt, och genom att sätta namnet på var och en av dina klasser på varje flik, de håller papper för varje klass separat och samtidigt tillåta dig att hålla dem alla på ett ställe. Detta sätt, om du kommer ihåg att du hade ett kalkylblad för läxor eller är i en klass och har tid att döda, kommer du inser inte att de papper du behöver är begravda i en separat mapp för den klassen i ditt skåp.
  • Separat eller bindemedel för varje klass: Detta alternativ möjliggör den mest lagringsutrymme, men det kan vara jobbigt att ha så många mappar. Få en annan, distinkt design eller färg för varje en och märka dem tydligt. Undvik fyllning papper i fickorna på ett bindemedel, utan bära runt en enkel tre hålslag.
  • Debatt fickor: För klasser med en massa anteckningar och inte så många allmosor detta är ett ganska bra system. Om du har en spiral-bunden anteckningsbok du kan hålla papper från klasser i fickorna. Att ha en extra mapp för allt är också en bra idé eftersom chansen att du kommer växa ur fickorna.
 3. 3
  Få en separat anteckningsbok för varje enskild klass. Yeah, det verkar som en bra idé att ha en enorm fem ämne anteckningsbok för alla dina klasser eftersom det blir mindre att glömma, men ärligt talat, vill du verkligen ta tre klasser värda av sedlar och läxor hem om du bara behöver saker från en? Och vill du ha att berätta för din lärare att du förlorat dina läxor när du har tappat bort det i din gigantiska anteckningsboken. Nej! Det är den överlägset bästa alternativet att ha en separat anteckningsbok för varje klass. Om du inte vill få olika anteckningsböcker, åtminstone få två eller tre föremål och kära.
 4. 4
  det.]] Få och ryggsäck / tote i god form. Det är omöjligt att vara organiserad om ditt skåp har fastnat med lösa stenciler, gamla mappar och trasiga pennor eller när ryggsäcken är fylld med tuggummi omslag och skrotar av pappers-. Rensa ut allt! Kasta ut alla saker som är uppenbart skräp, och sedan sortera genom resten. Leta efter en bok väska som är rymlig och har flera fickor. Använd ett skåp hylla för att göra det mesta av det minimala rummet. Släng skräp snabbt och lämna gamla uppdrag hemma. Ta för vana att sätta saker tillbaka prydligt där de hör hemma, och ditt skåp och bok väska kommer att tacka dig.
 5. 5
  Inrätta ett område hem studie. Ingen vill spendera längre tid än nödvändigt på läxor, men utan att inse det, du tar längre bara letar efter material. Hitta en plats i ditt hem där du är bekväm och det finns inga yttre distraktioner från familjen. Att få ett skrivbord och sätta den i ditt rum är en bra idé, så länge du känner att du inte kommer att bli distraherad av dess innehåll. Du kan också få en lap skrivbord och jobbar du på din säng - se bara till att du inte somnar! Se till att det finns hyllor och lådor för alla nödvändiga skolmaterial. Håll det rent och snyggt så att det är en inbjudande plats att arbeta i, eller lite rörigt om det blir den kreativa safter flödar för dig.
 6. 6
  Utveckla goda vanor. Upprätta rutiner för att behålla din set-up system. Kom upp med en inställd tid att göra dina läxor varje dag, och lägger tillbaka den i ryggsäcken när du är klar. Lägg allt du behöver för nästa dag i ryggsäcken natten innan, och ställa ut din kläder och något extra och saker du behöver. Rådfråga din planerare ofta, och kolla på, underhålla och förändra din organisation systemet när det behövs. Organiserade människor är ständigt tweaking sina system för att anpassa sig till nya situationer, och du bör göra detsamma. Kom i tid till klassen och se till att ta dig tid att sätta de rätta böckerna i väskan. Vara effektiv och punktlig, och försöka att inte slösa tid och sedan betala för det senare. Med lite övning kommer du vara bra att gå!

Tips

 • Använd vad som fungerar för dig. Alla är olika, och något som fungerar för någon annan kanske inte det bästa för dig. Dock kan förändringar vara bra, så prova något nytt och du kan bli förvånad om hur det fungerar för dig.
 • Ta fem till tio minuters pauser varje timme eller så för att rensa huvudet och ta bort möjligheten att betonas allt. Om du får en huvudvärk få ett glas vatten och ta paus då.
 • Se till att du får en god natts sömn. Att försöka ta ett prov på morgonen när du hade fem timmars sömn i natt är inte en bra idé. Äta frukost på morgonen är en bra idé också. Om du inte är en frukost fan, ta ett litet snack med dig i ryggsäcken för att äta innan klassen. Studier har visat att studenter som äter frukost innan skolan får bättre betyg än elever som inte äter frukost.
 • Försök att välja plast i motsats till papper arrangörer. Papper slits ut snabbt medan en högkvalitativ plast mapp kommer att pågå i flera år.
 • Likaså om något inte fungerar, inte helt skrota det just då och där. Tweak systemet och se vad du behöver göra för att anpassa den till din livsstil.
 • Fila bort alla dina gamla papper, inlämningsuppgifter, uppsatser-you name it. Kasta inte några anteckningsböcker bort som du kan behöva för att hänvisa till dem i framtiden. Förvara dem i en låda eller ett arkivskåp som är lätt att komma åt.
 • Ha något att äta innan du startar några läxor eller bedömning. På så sätt kommer du att ha energi för att hålla dig igång. Ta ett mellanmål till skolan om du är sent för frukost.
 • Om du börjar känna dig dåsig när du gör läxor, få ett glas kallt vatten. Det bidrar till att väcka dig.
 • Om din mapp / pärm börjar bli full, köpa ett dragspel mapp och placera alla dina gamla papper inuti. Det är bäst att göra detta eftersom din examen är mest sannolikt att vara kumulativa.
 • Om något du har, som en mapp eller anteckningsbok, faller sönder eller är för överlastad, rensa den först. Sedan se om du verkligen behöver investera i något nytt eller bara använda lite silvertejp.
 • Använd ett blixtlås påse eller pennfodral för att hålla koll på dina mindre skolmaterial: miniräknare, pennor, Detta suddgummi, bly, överstrykningspennor, etc. bör organiseras också! Det är viktigt att hålla rent för att hitta allt fint.

Varningar

 • Lärarna är lagstiftare, så det är bäst att spela efter deras regler. Om din lärare insisterar på att ha en viss organisation för sin klass kan du försöka avråda dem, men det förmodligen inte kommer att fungera. Vissa lärare har bärbara kontroller och underdel av studentens betyg på att ha en organiserad bindemedel, anteckningsblock, separat mapp, etc.
 • Pauser är prime tider för människor att gå tillbaka till sina kaotiska livsstil. Försök att undvika detta genom att fortsätta att använda din planerare och hålla fast vid dina system under ledighet från skolan.