Wka

Hur man handskas med elaka människor

De som bär ökade färgade glasögon kan låtsas livet är inte fylld med elaka människor, men det är. Och de elaka människor ofta är otäck som en defensiv strategi för att avvärja människor de är rädda att vara elak mot dem. Hur löjligt är det?! Tyvärr är det bara en del av livet, vi alla kan vara otäckt när rätt knappar trycks och vi alla möter elaka människor vars knappar har tryckts. Vad gör vi om det här?

Steg

Hur man handskas med elaka människor. Inse att elaka människor är verkliga.
Hur man handskas med elaka människor. Inse att elaka människor är verkliga.
 1. 1
  Inse att elaka människor är verkliga. Detta är inte fantasy land levande, människor få elaka från tid till tid och med tanke på den ständigt ökande befolkning, dina chanser att stöta på en otäck person som ökar dagligen. Du får otäcka alltför ibland, så glöm inte att (den klämd spider kan intyga att det även om du tror att du är ett helgon). Så, är det första steget acceptans att äckliga saker existerar snarare än att försöka förgylla liljan och förbereda dig för att ta itu med det konstruktivt.
 2. 2
  Delta inte för någon längre tid med en otäck person. Ju mer du argumenterar tillbaka, den elakare de får eftersom det är som underlag någon i ett hörn, kommer de vänder bara upp otäcka volymen att höras mer och att försöka bevisa sig rätt. Istället för att försöka övertyga en otäck person som du är mer rätt än dem, helt enkelt beredd att släppa det, vilket visas i nästa steg.
 3. 3
  Koppla ur snabbt. Efter en otäck rant, svara med kortheten och gör dig redo att gå vidare. Svar ska vara kort, saklig, så medkännande som möjligt men fast. Sådana linjer enligt följande, kan fungera för dig:
  • "Wow, jag inser inte det betydde så mycket för dig. Förlåt min kommentar gjorde saken värre. Jag ska tänka igenom min begäran och kolla tillbaka med dig senare."
  • "Jag ser att du har en dålig dag är jag ledsen för det,. Jag hoppas att saker kommer att förbättras i morgon för dig och jag hoppas att jag inte lägga till oroligheterna Vi ses senare.".
  • "Jag är glad att du har luftat dina känslor om detta. Jag är i en bättre position för att förstå din oro nu. Jag är inte nödvändigtvis överens med din ta på det, men jag kommer att gå iväg och tänka på vad du har sagt nu. "
  • "Jag är ledsen? Jag är en vad? Det är första gången för mig och jag har blivit kallad många saker under solen! Skitsamma, jag har bråttom, vi ska reda ut den här röran senare, bye! "
  • "Jag förstår att detta / min kommentar har upprört dig och jag kan se varför du har reagerat på detta sätt. Låt oss tala om det en annan gång när jag har haft en chans att tänka på mina ord / tankar i denna fråga."
  • "Jo, tack för att göra din sida av saker så klart. Jag vet bättre nästa gång. Hej då!"
  • (För den arga återförsäljare du är inte sannolikt att träffas igen) "Jag kan säga att du inte tror att denna trasiga / värdelös produkt / tjänst är ditt problem, men det är verkligen inte mina. Jag skulle vilja ha en återbetalning eller chef, och jag inte diskutera frågan vidare med dig. "
 4. 4
  Flytta bort. Häng inte runt mer, trots allt, vad är poängen? När en person har fått betyda, kommer någon ytterligare interaktion vid denna tidpunkt bränsle bara elden. Flytta bort och om du vill göra upp (om det finns någon punkt), gör det senare när alla har svalnat. Om du inte kan flytta ut eftersom du väntar för denna person att göra något eller att få någon att du helt enkelt vänta i tystnad, kontrollera din klocka regelbundet eller nickar på klockan då och då, som förekommer så säker som möjligt.
 5. 5
  Försök att se saker ur deras perspektiv. Kom ihåg hur det känns när du får elaka, saker som trötthet, hunger, sjukdom, svaghetskänsla, känsla överväldigade, stress, etc., kan alla sätta på en otäck reaktion i den bästa av oss. Använd din förståelse för att ingjuta ditt svar med empati där så är möjligt, erkänna det dåliga vädret, den långa skift, dålig mat, dålig chef, smärtan från att stå upp hela dagen, etc., som ett sätt att försöka ansluta.
 6. 6
  Titta på dina egna ord och handlingar. Alltid tänka på vad du gjorde för att föra detta vidare. Även en skygg synsätt kan sätta på äckliga saker, vad du ser som att vara artig och omtänksam kan ibland ses av någon annan som gitter och saknar beslutsamhet och detta kan skicka mindre tålmodiga människor i paroxysmer av irritation! Dessutom kanske du har sagt något upprörande (även om du inte menade att) eller något som ytterligare har betonat denna person, som att be dem att göra mer arbete när de redan är överbelastade. I det fall du har fört den otäcka reaktionen, är det en bra chans att försöka arbeta fram en lösning tillsammans med utforskning av vad ni känner och vill ha ut av interaktionen.