Wka

Hur man gör hårfärg längre

Oavsett om du har ditt hår professionellt färgad eller du använder hemma kit hårfärgningsmedel, kommer du vill göra din hårfärg så länge som möjligt.

Steg

Hur man gör hårfärg längre. Först, när du väljer hårfärg att sätta på ditt hår, se till att det är en professionell blandning.
Hur man gör hårfärg längre. Först, när du väljer hårfärg att sätta på ditt hår, se till att det är en professionell blandning.
 1. 1
  Först, när du väljer hårfärg att sätta på ditt hår, se till att det är en professionell blandning. Inte bara gå för det billigaste! Varför? För i det långa loppet, kan du spendera några mer bucks - men färgen kommer att hålla levande längre. Fundera också din livsstil. Kan du göra en touch up var 4 veckor eller 8 veckor? Om du inte alltid kan få en touch upp i tid, välj en nyans närmare din naturliga färg så det inte blir så uppenbart när dina rötter börjar att visa.
 2. 2
  Innan färga håret, djupa skick det en vecka innan färgen. Detta kan hjälpa hårfärg "grab" på dina strängar - förhindra missfärgning och blekning hela tiden. Som en extra bonus - kommer ditt hår att skyddas från de färgämnen kemikalier, och håret kommer att vara mindre benägna att bryta under färg session.
 3. 3
  Dessutom, låt den naturliga oljor från hårbotten arbeta sin magi. Tvätta håret minst en dag innan du får ditt hår färgat hjälper till att skydda håret och hjälper till att förhindra blekning likt djup konditionering.
 4. 4
  Använd fargförstärkande schampo och balsam i mellan touch ups. Om du har blont hår, använd ett schampo för att ta bort kemikalier som kan förändra färg och göra den mindre levande.
 5. 5
  Om du har en mörkare nyans, välj en glans schampo och balsam nära till önskad nyans. Detta kommer att liva upp ditt hår och ge det tillbaka sin glans.
 6. 6
  Undvik långvarig exponering för solljus och kemikalier i pooler och badtunnor. De UV-strålar från solen kan torka ut någon hårfärg, vilket gör att det ser trist och livlöst. Om du är ute i solen, se till att använda en skyddande balsam innan du går ut. Samma sak gäller för pooler och badtunnor som innehåller klor, som kan missfärga hår. Applicera balsam eller olja till håret för att minska effekterna av klor, eller binda upp längre hår.
 7. 7
  Använd en temporär färg fläck på dina rötter om du inte har tid för en touch up innan en speciell händelse eller tillfälle. Du hittar dem på de flesta lokala återförsäljare. Ansök till rötterna efter tvätt, ser det tillfälligt precis som du hade en lysande salong besök. Även rot Bättra dye kit finns också på de flesta återförsäljare för mer hållbart resultat.
 8. 8
  När skölja ur färgen, eller tvätta håret, använd bara kallt vatten. Detta hjälper till att hålla färgen längre.

Tips

 • Applicera en djup konditionering behandling för ditt hår ett par dagar innan färgning. Ju bättre konditioneras ditt hår är, desto lättare färgen tar och ju längre det varar. Nyligen konditionerat hår blir också mjukare och glansigare. Som en extra bonus kommer en inpackning skyddar håret mot eventuella skador från färgen kemikalier.
 • Det finns flera saker du kan göra för att maximera dina nyligen färgade flätor så att färgen förblir vackra och levande så länge som möjligt. Nedan finns flera tekniker som du kan prova för att hitta en bra hårfärg du kommer älska:
 • Det är bäst att använda hårfärg till "smutsigt hår" Vänta minst 24 eller 48 timmar innan färgprodukter. De naturliga hår oljor kommer att bidra till att göra färgen ansökan mer framgångsrika. Färgen kommer att hålla fast bättre hår som inte är torr.
 • För icke-grånar, välj en produkt hårfärg som är mest kompatibel med din livsstil. Om du inte har tid att uppdatera dina rötter var 4-6 vecka, kanske du vill välja en nyans av hårfärg bara 1-3 nyanser ljusare än din naturliga färg. Ju närmare du bor på din naturliga hårfärg, desto mindre dina rötter visar när de börjar kika igenom. När dina rötter är mindre uppenbar, kommer din hårfärg längre innan du måste röra upp dina rötter. Det är alltid bäst att välja den typ av färg produkt som är enklast för dig att underhålla.