Wka

Hur för att markera ditt hår naturligt

Oavsett om ditt hår är mörkt, blont eller rött, kommer processen att lyfta ut sina naturliga ljusa toner. Spendera tid i solen är ett enkelt, effektivt sätt att naturligt markera ditt hår, men om du vill skynda på processen, det finns andra naturliga sätt att öka de gyllene nyanser i håret. Lär dig att använda en mängd olika hushållsartiklar för att uppnå en snygg markerad look.

Steg

Hur för att markera ditt hår naturligt. Tillsätt vatten till skålen.
Hur för att markera ditt hår naturligt. Tillsätt vatten till skålen.

Metod ett: användning citronsaft

 1. 1
  Juice två citroner. Skär citronerna i halvor, och använda en juicepress eller fingrarna för att pressa sin juice i en skål.
  • Se till att sila fröna, så att de inte täppa din sprayflaska.
  • Undvik att använda buteljerat citronsaft. Den innehåller konserveringsmedel som inte är bra för ditt hår.
 2. 2
  Tillsätt vatten till skålen. Späd citronsaft genom tillsats av en lika stor mängd vatten. Till exempel, om du har en halv kopp juice, tillsätt en halv kopp vatten.
 3. 3
  Häll blandningen i en sprayflaska. Du kan hitta en ny sprayflaskor i apoteket eller använda en gammal man redan har hemma.
  • Om du använder en gammal sprayflaska, kontrollera den noggrant tvättas innan du häller i citronsaft. Undvik att använda en flaska som innehöll giftiga kemikalier.
  • Skaka citronsaft blandningen väl.
 4. 4
  Spraya håret med citron blandningen. Koncentrera dig på de delar du vill att lätta. Du kan belägga håret hela eller fokusera på några trådar.
  • Om du vill ha en mer exakt applicering, doppa en bomullstuss i citronsaft blandningen och gnugga den på hårstrån som du vill markera.
  • Ju mer citronsaft du ansöka till ditt hår, desto ljusare kommer det att bli.
 5. 5
  Sitt i solen för att låta den reagera med citronsaft. Låt solen för att torka blandningen i håret i ca 30 minuter. Som ditt hår torkar, kommer det börja lätta.
  • Se till att du skyddar ditt ansikte och kropp med solkräm och kläder medan du sitter i direkt solljus.
  • Ju längre du stannar i solen, kommer det ljusare håret får. Dock vara medveten om att blekning håret med citronsaft kan torka ut och skada ditt hår.
 6. 6
  Tvätta och villkor håret. Grundligt stiga citronsaft blandningen ur håret, sedan tvätta och skick det med fuktgivande produkter. När håret är torrt, ser du höjdpunkterna.

Metod två: Använd kamomill

 1. 1
  Brygger en kanna kamomillte. Använd antingen torkad kamomill blommor eller 3 till 4 tepåsar att brygga en mycket stark kanna te. Låt den svalna när den har bryggt.
 2. 2
  Skölj håret med te. Stå över diskbänken och häll te över håret om du vill lätta ditt hår över. Alternativt, applicera kamomillte till delar av håret som du vill markera.
 3. 3
  Sitt i solen för att låta den reagera med te. Låt solen för att torka te i håret i ca 30 minuter. Som ditt hår torkar, kommer det börja lätta.
 4. 4
  Tvätta och villkor håret. Skölj te ur håret och sedan tvätta och skick det med fuktgivande produkter. När håret är torrt, ser du höjdpunkterna.
 5. 5
  Upprepa processen. Om du vill uppnå en ljusare färg, använd en kamomill behandling en gång i veckan.

Metod tre: använd honung och olivolja

 1. 1
  Blanda 1/4 kopp vardera av honung och olivolja. Vispa blandningen i en skål.
 2. 2
  Applicera blandningen på ditt hår. Bestäm om du vill att lätta hela håret eller bara några trådar.
  • För total-hair ansökan, häll honung och olivolja blandningen på ditt hår. Använd dina händer för att arbeta in det i håret som du skulle schampo eller balsam, vilket gör att varje sträng jämnt blir täckt.
  • För att belysa enskilda trådar, använd en bomullstuss eller en bakelse pensel för att måla blandningen på strängarna du vill lätta.
 3. 3
  Låt blandningen sitta i håret i 30 till 60 minuter. Ju längre det sitter i håret, kommer den ljusare håret får.
 4. 4
  Schampo och villkor håret. När det torkar, bör det ljusare i färgen. Upprepa processen för ännu ljusare resultat.

Metod fyra: använd henna

 1. 1
  Skapa en henna pasta. Blanda 3 msk henna pulver med 1/2 dl kokande destillerat vatten. Låt blandningen stå i 12 timmar vid rumstemperatur.
 2. 2
  Förbered dig på att tillämpa henna. Henna fläckar hud och kläder, bära så en gammal långärmad tröja och handskar för skydd. Spread lotion eller kräm på din nacke och hårfäste för att undvika färgning dessa områden med henna.
 3. 3
  Bär en gammal långärmad tröja och handskar för skydd. Också sätta lotion eller kräm på din hals och hårfäste för att undvika fläckar huden med henna.
 4. 4
  Massera henna blandningen i håret. Antingen täcka hela huvudet med henna eller bara använda den på strängarna du vill lätta. Täck huvudet med en plast duschmössa att hålla henna från att torka ut för fort.
 5. 5
  Låt blandningen stå i 2 till 3 timmar. Ta bort duschmössa och applicera balsam till håret. Rise ut henna och balsam innan schamponering och styling håret som vanligt.

Metod fem: användning kanel

 1. 1
  Blanda kanel med balsam för att göra en tjock pasta. Sprid det på ditt hår med en bakelse pensel och täck med aluminiumfolie (för högdagrar) eller ett plastlock (för alla dina hår).
 2. 2
  Låt blandningen sitta i håret. Lämna den i minst 3-4 timmar, eller över natten för ljusare resultat.
 3. 3
  Tvätta och villkor håret. Skölj ur blandningen, schampo och skick håret, och låt det torka. Upprepa processen för ljusare kanel höjdpunkter.

Metod sex: använd väteperoxid

 1. 1
  Gör en lösning av väteperoxid och vatten. Häll hälften väteperoxid, hälften vatten i en sprayflaska.
  • Du kan hitta en ny sprayflaskor i apoteket eller använda en gammal man redan har hemma.
  • Om du använder en gammal sprayflaska, kontrollera den noggrant tvättas innan du häller i peroxidblandningen. Undvik att använda en flaska som innehöll giftiga kemikalier.
 2. 2
  Spraya håret med peroxidblandningen. Om du föredrar att lätta vissa delar av håret, applicera peroxid till dessa sektioner med hjälp av en bomullstuss.
 3. 3
  Låt peroxid sitta i håret i 20 minuter. Kontrollera att se hur lätt ditt hår har blivit, och lämna den i längre om du vill att ditt hår att bli ljusare.
  • Ju längre peroxiden sitter, och mer peroxid du använder, desto ljusare håret blir.
  • Var noga med att inte använda för mycket peroxid eller lämna den i för länge, eftersom håret kan torkas ut och skadas av denna kemikalie.
 4. 4
  Skölj håret och balsam som vanligt. Kontrollera att allt peroxid sköljs ut, sedan återfukta det väl med balsam. Låt håret lufttorka, och använd inte peroxid igen i minst två veckor.

Tips

 • Om du är osäker på hur ditt hår kommer att se ut efter att ha använt en naturlig belysa teknik, göra en del test på bara en diskret del av ditt hår innan du använder processen på hela huvudet.
 • För riktigt märkbar färg eller mörkt hår, doppa en hårborste eller kam i någon av ovanstående lösningar och kamma igenom en gång om dagen i en vecka.
 • Ha en handduk över axlarna för att hålla citronsaft, kanel eller väteperoxid från att röra din hud. Dessa ingredienser är kända hudirriterande, så var försiktig när du använder dem.
 • Alltid använda solskyddskräm när du sitter i solen.
 • Se till att använda massor av fuktgivande produkter, så att håret inte torkar ut, eftersom det kommer att se ännu värre än förut.

Varningar

 • Stanna inte i solen längre än 60 minuter åt gången med citronsaft i håret.
 • Upprepa inte någon belyser metoden mer än en eller två gånger per vecka. Det kan orsaka ditt hår att bli torrt och sprött.
 • Alla ovanstående metoder resultera i permanent färgat hår.

Saker du behöver

 • Återfuktande schampo och balsam
 • Sunshine
 • Sprayflaska eller tråckla borste
 • Handduk
 • Citroner, väteperoxid, honung, olivolja, henna eller kanel