Wka

Hur ljusare svart hår

Svart hår om de är naturliga eller färgade är ofta det svåraste färgen att arbeta med. Raven haired individer inte har hopp när det gäller att minska företagens lås. Även om denna process är oftast inte så enkelt som att köpa en låda med hårfärg, kan det göras på ett säkert och naturligt sätt som inte kommer att förstöra ditt hår.

Steg

Hur ljusare svart hår. Applicera en naturlig hår klistra på håret att börja ljusare processen.
Hur ljusare svart hår. Applicera en naturlig hår klistra på håret att börja ljusare processen.
 1. 1
  Applicera en naturlig hår klistra på håret att börja ljusare processen. Detta kommer att hjälpa till att lätta svarta hår några nyanser, och gör svarta håret lättare att färga ovanpå. Denna behandling kan göras genom blandning på en del henna och med en del kamomill för kokande vatten.
 2. 2
  Ta henna och kamomill blandning och tillämpa den på ditt hår från rot till topp. Wrap håret med plastfolie och låt sitta i 30 minuter till två timmar beroende på hur mycket lättare du vill ha ditt hår och hur mycket svart hårfärgningsmedel har använts på ditt hår.
 3. 3
  Ljusare håret i duschen genom att tillämpa en naturlig rabarber mix till ditt hår efter schamponering och före konditionering. Många frisörer och återförsäljare produkt kommer att sälja rabarber ljusare lösningar, eller så kan du göra din egen lösning genom att blanda en del hackad rabarber till fyra delar kokande vatten. Se till att låta lösningen svalna innan du ansöker.
 4. 4
  Fortsätt ljusare processen hela dagen genom att lägga citronsaft till ditt hår när du går ute i solen. Blandningen av solljus och citronsaft kan kontinuerligt lätta ditt hår varje gång du går ut.
 5. 5
  Köp hårfärgningsmedel som särskilt utvecklats för mörkt hår. Dessa färgämnen är utformade för att säkert mörkare svart hår om det är färgat eller naturligt. Många av dessa färgämnen du köper på en skönhet leverans butik kommer att ha en guide på baksidan som visar dig hur färgen kommer att påverka svart hår.
 6. 6
  Besök en salong om din belysning tekniker inte hjälper dig att nå önskade resultat. Professionella frisörer kan ofta enkelt tömma din mörka av dess färg och lägg en ljusare färg på toppen av det.
  • Om du funderar på att köpa en blekning schampo eller spray-in behandling, be en professionell frisör hur det kommer att påverka svart hår. Många gånger är dessa produkter är utformade för att hjälpa personer med blont hår ljusare sin blonda färg, och det kommer heller inte att påverka svart hår eller kan skada svart hår och vrid den en oönskad färg.

Tips

 • Använd aldrig starka kemikalier såsom blekmedel eller väteperoxid på svart hår. Detta kan orsaka omfattande skador på håret. Dessutom dessa kemikalier orsakar ofta svart hår att vända en brassy ojämn, orange färg som kan vara svårt att täcka med hårfärgningsmedel.
 • Det är viktigt att behålla ditt hår hälsa samtidigt som man försöker att lätta den, så se till att använda en inpackning till håret varje gång du tvättar det under lättar processen. Detta kommer att förhindra allvarlig skada på ditt hår.