Wka

Hur man håller röd hårfärg från blekning

Sjuk av att ha den färgen bleknar efter bara en vecka? Brukar du titta i spegeln varje dag och känna ditt hjärta sjunka när du märker dina rötter? Har ingen rädsla. Så här har stor röd hårfärg och hålla det så.

Steg

Hur man håller röd hårfärg från blekning. Alltid ljusare ögonbrynen bara en touch om du ska minst tre nyanser rödare än din vanliga färg.
Hur man håller röd hårfärg från blekning. Alltid ljusare ögonbrynen bara en touch om du ska minst tre nyanser rödare än din vanliga färg.
 1. 1
  Alltid ljusare ögonbrynen bara en touch om du ska minst tre nyanser rödare än din vanliga färg.
 2. 2
  Håll dig borta från solen! Det kommer att lätta upp håret så mycket! Om du måste använda en UV-skyddande spray eller mask på ditt hår. Redken har en UV-sprej tillgängligt, jag rekommenderar den.
 3. 3
  När du färga håret, få det professionellt gjort. Hårfärg som säljs i varuhus innehåller aluminium, som rockar håret och förhindrar att färgen håller bra. Också, stylister ganska mycket vet vad de gör, rött är den svåraste färgen att hänga med. Du vill vara säker på att du har någon som vet vad de gör.
 4. 4
  Efter färgning håret, inte tvätta det i tre hela dagar. Det kan tyckas svårt, men du kan få en dusch-cap att bära när du badar, eller bara använda våtservetter om du inte vill riskera det. (Åh, de uppoffringar vi gör för skönhet...)
 5. 5
  När du tvättar håret, använd färg-säker, företrädesvis sulfat gratis schampo och balsam, och tvättar dem i kallt vatten. Om du inte kan stå ut med att ta en kall dusch, bara skölj med kallt vatten efter att du har schamponeras och konditioneras håret. Alternativt kan du hålla håret torrt i duschen och tvätta den i badkaret eller sjunker i kallt vatten efter duschen. Detta förhindrar att hela din kropp från att vara kall och gör det kalla vattnet mer uthärdlig.
 6. 6
  Använd babypuder. Babypuder är din bästa vän. Nej, egentligen. Det håller ditt hår luktar färskt, och att du inte ska tvätta håret varje kväll (varannan natt-eller ens var 3 nätter för dem som är villiga att gå den extra milen för detta) det håller det från att känna fet och grov, och gör också rötterna ser lite fylligare. Ett annat alternativ är att använda ett visst märke av schampo för fett hår och hårbotten.
 7. 7
  Använd alltid termiska skyddsmedel när blåsa torkning, riktning, eller curling håret.
 8. 8
  Färg deponerar schampo / glasyrer är bra för uppfriskande färg. För tider mellan färg (för ljusa onaturliga röda) varumärken såsom manisk panik är bra att färga håret och hålla det ljust.

Tips

 • Om du är en naturlig blondin eller kommer att vara utanför en hel del under sommaren, prova att dö en något ljusare nyans på sommaren för att göra ljusare i håret något mindre märkbar.
 • Det finns några riktigt bra produkter där ute gjorda speciellt för kvinnor som färga håret rött, varav en är Aveda s Madder Root Conditioner. Använd den en gång i veckan på håret, lämna det på i ca 8 minuter, och skölj ur. Bumble och Bumble har också en torr schampo upp för redheads, men det är ganska dyr.

Varningar

 • Försök alltid och åter färga håret innan dina rötter blir alltför märkbar. Rötter är trashy! Ingen vill det!