Wka

Hur man gör godis pengar på att sälja

Den här artikeln går igenom grunderna för försäljning av sötsaker i skolan (eller potentiellt utanför skolan) och göra en vinst för att expandera verksamheten.

Steg

Hur man gör godis pengar på att sälja. Bestäm hur mycket pengar du vill.
Hur man gör godis pengar på att sälja. Bestäm hur mycket pengar du vill.
 1. 1
  Bestäm hur mycket pengar du vill. När du har gjort detta titta på olika alternativ på sötsaker. Låt oss säga att du har fem dollar och du vill göra 10 dollar, vad gör du? Du kan köpa 50 10-cent godis och sälja dem för tjugo cent, eller 100 5-cent karameller och sälja dem för 10 cent, etc. Det är ditt val. Om du inte tror att du kan sälja en stor volym, gå för sötsaker med större vinst och sälja färre.
 2. 2
  Sälja varor till människor kan vara den svåraste delen. Beroende på den person de kanske vill mer godis än någon annan. Välj klokt, försök att inte sälja till någon som kommer att lura dig.
 3. 3
  När du har etablerat med några personer som du säljer godis, kanske de kommer tillbaka ber om något mer.
 4. 4
  Fråga hur mycket pengar folk är villiga att spendera om de erbjuder att köpa, och försöka sälja mer. Sänk lite om de inte är villiga att spendera så mycket, men försöker att hålla kontroll över dina priser.
 5. 5
  Köp dyrare godis att sälja till högre priser när din budget ökar. Detta kommer att öka din vinst.
 6. 6
  Försök och få en fanskara inte bara i ditt år-gruppen, men också både högre och lägre. t.ex. om du är i år 10, sälja till år 7,8 och 9, samt även 11.
 7. 7
  Du bör också försöka att spela in vad du har sålt, vilken vinst du har gjort och så vidare. Det hjälper.
 8. 8
  Sälj saker som du tror att folk kommer att vilja den dagen (e. G om det är en kokande varm dag sedan drycker eller burkar av drycker säljer riktigt bra).
 9. 9
  Sell ​​separata stycken av tuggummi från ett paket. Dessa är lätta att sälja, och kan producera en hel del pengar. Om du kan komma undan med att sälja tuggummi för 10 cent styck, och ett paket tuggummi med 5 st kostar 17 cent, kommer du att göra 50 cent, eller en nettovinst på 33 cent lätt.
 10. 10
  Sälj saker du gör mest vinst på (e. G om du köper en förpackning med 4 praliner för 5€ i en butik, och sedan sälja dem för 50 cent styck och du kommer att göra 100% vinst).
 11. 11
  Få varor / lager att sälja i skolan. Gå till butiker som de 99c butiker eller 5 butiker€. De har oftast bra erbjudanden på godis och de säljer även stora förpackningar med godis för billiga priser.

Tips

 • Om du ska börja sälja nya objekt och du är inte säker på om folk kommer att köpa dem, så är det bara köpa ett par för att testa om de säljer bra. Om de köper då mer nästa dag.
 • Få godis som kommer att väcka uppmärksamhet eller inte allmänt tillgängliga. (Till exempel, Really Fizzy Sherbet grejer.) Folk kommer inte att veta var du fick det, och därför kommer du att ha "erövrat marknaden" på det objektet.
 • Om andra människor börja sälja samma saker som du, sänka priserna lite, så att folk kommer att köpa från dig istället för dem. Om du inte har råd att sänka dina priser (t.ex. om du sänkte dem då du skulle förlora vinst på objekten) sedan gå till olika butiker letar efter bra erbjudanden på dem så att du kan sälja dem billigare men ändå göra anständig vinst.
 • Försök att spara upp pengar varje dag. (T.ex. om du gör 15€ en dag, sedan lägga hälften av det i din bank (eller någonstans där du kan spara den) och tillbringa resten på fler saker att sälja). Om du gör det varje dag då du kommer att sluta med en massa kontanter i fickan.
 • Köp en massa godis. Sälja bara 2 klubbor kommer inte göra mycket på en dag!
 • Att annonsera agera som du ska äta din godis och någon kommer att se dig och vill köpa den.
 • Du kan sälja godis utanför skolan också, genom att inrätta en monter och sälja den. Detta kan fungera bättre med flaska drycker, som vatten, te eller läsk i stället för godis. Du kan också ordna avslut under skolan, och faktiskt sälja produkterna efter skolan. Detta är en bra idé om din skola förbjuder försäljning.

Varningar

 • Lär känna din klass, säljer inte till tjallare.
 • Ge aldrig någon godis om de vill betala dig nästa dag - de förmodligen inte kommer att ge dig pengarna.
 • Se till att du inte gör det självklart godis säljs, dvs se till att hela formen inte äta godis samtidigt, annars blir det ganska uppenbart att lärarna vad som pågår.
 • Om du gör en anständig summa pengar från affärer, undvika att investera allt på en gång i nya produkter, eftersom du inte kan sälja dem alla och vara kvar med en massa godis och lite pengar.
 • Om du inte är tillåtet att sälja i skolan, men du fortfarande är, ska du inte göra det, eller göra det när lärare inte är i närheten. Om du gör det där du enkelt kan ses då du kommer att behöva ta konsekvenserna.
 • Fråga din rektor innan du gör detta. Försök att inte hamna i trubbel.