Wka

Hur man berättar någon att sluta hota att begå självmord

Det är aldrig ett bra val för att hota att du kommer att begå självmord. Det finns tillfällen när människor inte kommer att sluta. De trycker oavbrutet på att de ska bara avsluta det om du inte uppfyller deras behov eller för att de är sårad och känner för att ge upp. Om det finns en älskad man vet vem som gör detta och vill hjälpa dem att stoppa dessa hot, läs vidare.

Steg

Hur man berättar någon att sluta hota att begå självmord. Stanna upp och tänka.
Hur man berättar någon att sluta hota att begå självmord. Stanna upp och tänka.
 1. 1
  Stanna upp och tänka. Du måste sätta dig i deras skor för en stund och fråga dig själv "Varför är de hotar i första hand?" Är du skadad de? Sad? Deprimerad? Arg? Förvirrad? Lonely? Känner de som att ge upp i livet?
  De flesta människor som är på väg att avsluta sitt liv är sårad, är deprimerad, ensam, och / eller känns som allt hopp förlorat. När folk hotar att begå självmord de gör det eftersom det är förmodligen det sista alternativet de har att få vad de vill. Inte "manipulation vill" eller dumma saker (ex. ny mobiltelefon) men den typ av vill ha hjälp att lösa oavsett allvarliga frågor och problem de har.
 2. 2
  Lyssna. De behöver ventilera. De är förmodligen på en känslomässig berg-och dalbana och kan inte komma ut. Försök att lista ut vad det är som skadar dem och får dem att göra dessa hot. Behandla personen försiktigt och låt dem veta att du är där för att hjälpa till att klargöra situationen. Lyssna på deras berättelse och sina känslor.
 3. 3
  Prata med dem. Du måste göra personen ser att det finns ingen mening med att avsluta sitt liv. Notera till dem att det inte finns några fördelar med att begå självmord. Ja, kommer deras smärta vara över. Men lidandet för dem som de lämnar efter sig (inklusive dig!) Kommer bara att börja.
  Om personen är religiös, påpeka för dem att begå självmord blir en enkelbiljett till helvetet. Och det är väl det sista stället man vill hamna! Erbjud dig att be för dem och med dem och söka vägledning från din gud (ar) i vad man ska säga och vad man ska göra.
 4. 4
  Hitta källan till problemet. Det måste finnas en anledning till varför den personen känslomässigt är upprörd och känner sig hopplös. Prova och se om du kan dra av problemets rötter:
  • Har personen drabbas av en förlust? Att förlora en familjemedlem eller en nära vän genom döden, förlora jobbet eller hus i krisen, eller förlora sin hälsa på grund av en livshotande sjukdom eller en olycka, kan lämna någon förkrossad.
  • Är de lider av Seasonal Affective Disorder?
  • Kanske den personen känns som att de inte spelar någon roll vem som helst, och att denna värld skulle vara bättre utan dem.
 5. 5
  Komfort. Ge personen tid och komfort som de behöver för att få dem att må bättre. Erbjud dig att tillbringa mer tid med dem och göra vad det är som skulle få dem att må bättre. Kanske gå och se en film tillsammans, ta en trevlig promenad, shoppa på köpcentret, eller erbjuda sig att delta i en av sina hobbies.
 6. 6
  Var inte alltför påträngande. Om det finns saker som de inte vill diskutera, inte trycker och trycker för dem att berätta för dig. Håll dina gränser och lära sig när man ska backa.
 7. 7
  Var inte ett folk pleaser, men hjälpa tillräckligt för att lösa problemet.

Tips

 • Det är bäst att vara lugn, förbli starkt, och vara där för att hjälpa.
 • Visa din synpunkt fint men bestämt.
 • Berätta för dem att du kommer att sakna dem om de begår självmord. Och ge en anledning till varför. Finns det något du vill göra med den här personen, skulle det inte vara så roligt utan dem?
 • Om situationen tillåter det, kan du även använda en del humor: "Vem kommer att skratta åt mina dumma och meningslösa skämt?"
 • Kom ihåg: ingen är perfekt. Så om de vägrar att prata om sina problem, det är inte ditt fel. Kanske de är för generad.
 • Vissa människor tycker det är roligt att hota andra med självmord att se andras reaktioner. Om så är fallet, ignorera den personen och de kommer slutligen att inse att det inte är rätt att bråka med andra människors känsla sådär.
 • Föreslå professionell hjälp från en kurator eller psykiater och erbjudande om att gå med dem, om det bidrar till att göra dem att må bättre. Gör Observera dock att detta kan leda till att de ofrivilligt begås.

Varningar

 • Vet när du blir känslomässigt utpressning, och den personen bara vill ha din uppmärksamhet och inte har en önskan att begå självmord. Om personen säger saker som "jag ska döda mig om du lämnar mig", eller "om bara du / folk skulle göra så-och-så, skulle jag inte känna så olycklig" du troligen är utpressning. Berätta för dem att du inte sätta upp med den typen av beteende. Eller bara platta ut "OK, det är det. Jag lämnar."
 • Om de gör självmordsförsök, söka hjälp från en professionell psykiatri eller ringa en kris hotline för mer information.