Wka

Hur kan man vara häftigt

Att vara awesome, bokstavligen, innebär att framkalla vördnad. Awe är inte något som människor uttrycker mycket dessa dagar. Så för att vara riktigt häftigt, måste du hitta ett sätt att inspirera denna sällsynt reaktion. Det finns många sätt att vara enormt, så behandla inte vad du håller på att läsa som det enda sättet att bli awesome. Att vara häftigt omdefinieras varje dag. Kanske du kan vara den person som hjälper omdefiniera det.

Steg

Hur kan man vara häftigt. Lär av dina misslyckanden.
Hur kan man vara häftigt. Lär av dina misslyckanden.

Del ett: att använda en talang för att inspirera vördnad

 1. 1
  Utveckla en talang. Oavsett din talang är, utöva det obevekligt. Människor som blir "awesome" på vad de investerar mycket tid på att få dit. Vem har sagt att du är fantastisk var lätt?
  • Vissa teorier säger att det tar ca 10.000 timmar av träning innan du kan verkligen behärska något. Nu är det en massa timmar, och det är helt möjligt att ha en fantastisk talang innan ens 1.000 timmars övning. Men de människor som verkligen har fantastiska, imponerande talang - Bill Gates, Mozart, Kobe Bryant - tillbringade mycket tid på att förbereda för att bli awesome.
  • Medan du tränar din talang, hitta sätt att motivera dig själv. Bryt dina mål ner i små bitar. Belöna dig själv med fri tid, ett mellanmål, eller att nytt spel efter att du har uppnått det du ville uppnå.
 2. 2
  Visa upp din talang. Du kan vara den mest fantastiska dansare eller författare i världen, men du kommer inte inspirera vördnad i människor om människor aldrig se din talang. Att vara awesome, per definition innebär att sätta dig där ute, oavsett hur skrämmande det är.
  • Börja i liten skala. En gång i en blå måne, kommer folk börja utveckla en talang och har omedelbar succé. För oss dödliga, tar det oftast ett tag för att talang att utvecklas. Så börja smått. Arbeta dig upp till storhet.
  • Samtidigt, tänk på det "största scenen" din talang kan ställas ut i. Magiker vill packa hörsalar i Vegas. Sångare vill ha en # 1 Billboard singel. Fotbollsspelare vill vinna ett VM. Var inte rädd för att drömma stort när du tränar din talang. Det är en del av det som håller dig igång.
 3. 3
  Få feedback. Vare sig det är från en coach, en föräldrar, eller en panel, få råd om vad du kan göra för att bli bättre på att din talang är absolut nödvändigt. En berömd poet en gång sa, "Ingen människa är en ö". Vad John Donne menade med det är att du måste lita på andra människor för att hjälpa dig. Du kan inte göra allt själv.
  • Fråga alltid andra experter inom närliggande områden hur du kan få bättre. Din önskan att vara häftigt är direkt relaterat till din vilja att utveckla din talang till det bästa det kan vara. Be andra magiker för hjälp, nå ut till aktörer för tekniker, närvara basket läger för att utveckla dina kunskaper.
 4. 4
  Ha en mentor. En mentor är någon som har erfarenhet inom ditt område och är villiga att ge dig råd och hjälpa till med den riktning du vill ta din talang. Att ha en mentor är enormt för människor som vill vara häftigt på grund av en talang, en mentor hjälper dem bearbeta feedback, får nya möjligheter att visa upp talanger, och nätverk med andra personer som kan fortsätta att hjälpa dem ut.
  • Nå ut till andra personer som kan fungera som en mentor. Du kan säga något så enkelt som "Jag hoppades att jag kunde få lite tips från världens bästa flöjtist om flöjt solo i Tjajkovskijs Symfoni nr 2. Någon hjälp skulle vara mycket uppskattat!"
  • Förstå vad andra människor får ut av att vara en mentor. En mentor är inte en ensidig relation, befälhavaren bara visa eleven hur man får saker gjorda. Mentorn får värde och glädje av att veta att de hjälpt dig att lyckas, att de hjälpte forma dig till en mer dedikerad, fantastisk individ. Det är enorm!
  • Visa din mentor respekt. Du kanske tror att din mentor råd är lite utanför märket, men prova det innan du avfärdar det. Det finns en anledning att han / hon är en expert och du inte är. Respektera dem genom att ta deras råd på allvar.
 5. 5
  Lär av dina misslyckanden. Det är en tanke på att när man utvecklar en talang, du kommer att misslyckas varje så ofta. Om du inte misslyckas, skulle du inte vara människa. Vad de flesta människor gör när de misslyckas är att ge upp. Om du vill vara häftigt, vad du måste göra är att få rätt tillbaka upp, skaka bort det, och lär av dina misstag, inte låta dem hålla dig nere.
  • Få ditt ego ur bilden. Inte bara kommer det att hjälpa dig att skaka av dina misstag lättare kommer det att hjälpa dig att utveckla en mer osjälvisk, ödmjuk attityd. Om du inte redan vet det, de flesta människor tror att människor som uppvisar storhet, men ändå lyckas vara ödmjuk, är "särskilt häftigt".

Del två: med din personlighet att inspirera vördnad

 1. 1
  Var rolig. Alla utom de mest förhärdade cyniker som någon som kan få dem att le och skratta. Det är därför att vara rolig är en stor del av din personlighet att vara fantastisk. Den goda och den dåliga delen om komedi är att det finns ingen sätt att göra det. Det innebär att du kan utveckla din egen känsla för vad som är roligt med att vara helt original, men det innebär också att det är egentligen inte en "how-to" manual för att vara rolig.
  • Var roligt med ord. Vitsar och ordlekar är ett bra sätt att vara awesomely roligt eftersom vi använder ord hela tiden. Tänk dessa exempel på bra wordplay:
   • "Vissa orsakar lycka vart de än går, andra när de går." - Oscar Wilde.
   • "Män gör sällan passerar på flickor som bär glasögon." - Dorothy Parker.
  • Använd fysisk komedi för att få skratt. Fysisk komedi kan inkludera andra människor, lära sig, eller slapstick komedi. Välj en, experimentera med det, och försöka införliva den i ditt roliga rutin.
  • Berätta bra historier. Vi tror att människor som säger bra, komiska historier är roligt eftersom vi lever efter berättelser. Berättelser få oss att känna människor, och så någon som kan berätta en bra garn gläder oss. Lär dig grunderna för att känna sig ännu mer fantastisk än du redan är.
 2. 2
  Vara äventyrlig. Att vara äventyrliga sätt vänder vardagliga möjligheter till ursäkter för att hitta äventyret. Kom ihåg, du behöver inte vara Indiana Jones att vara äventyrlig, du behöver bara vara villig att ta vägen mindre reste varje gång på ett tag.
  • Res till nya, intressanta platser. Reser behöver inte betyda att tappa massor av pengar eller tar massor av tid. Prova att gå någonstans nära har du aldrig varit. Du får lära dig om nya platser, har ett nytt hack under bältet, och kommer att få en chans att övertyga lokalbefolkningen där hur häftigt du kan vara.
  • Läs om oväntade saker. Att vara äventyrlig kan också innebära att ta en resa i sinnet. Nu, det låter cheesy, men det är helt sant. De mest fantastiska människor i världen reser till nya, spännande, avlägsna platser i deras sinnen samt på fötterna.
  • Var inte rädd för att bryta sig loss från förpackningen om det är vad du vill göra. Ibland kommer en fantastisk människa vara äventyrlig genom att följa hans / hennes hjärta och ställa ut på egen hand, mot inrådan av andra människor. Vara äventyrlig genom att göra vad du vill göra, inte vad andra människor vill att du ska göra.
 3. 3
  Lås upp din inre awesome. De mest awesome människor är inte ens medvetna om deras awesomeness. De är bara, utan att tänka på det för mycket. Den awesomeness måste komma från en plats inom dig. Du kan aldrig tvinga ut.
  • Försök att inte fokusera på "att vara fantastisk." Istället fokuserar på de saker som gör dig awesome, som att utveckla ett sätt att omvandla vissa återvinningsmaterial till biodiesel, eller lära sig spela pool med hockey puckar på isen. På så sätt kommer människor att bli överväldigade av din awesomeness innan de har tid att ifrågasätta det.
 4. 4
  Uttryck din grymma drag genom stil. Utveckla en stil som är helt och hållet ditt eget. Efterlikna inte en stil som du tycker är hip, gör din egen stil höften genom att tro helt i det och aldrig ifrågasätta vad andra människor säger om det.
  • Kanske har ett varumärke tillbehöret genom vilket alla kommer att känna igen dig så fort de ser det. Använd den, men inte missbruka den. Skaka av all kritik du kan få från andra människor (de är avundsjuka, eller osäkra, eller båda) och bär den med tillförsikt.
  • Ibland, som inte har någon stil är lika mycket av ett uttalande. Vissa människor verkligen inte bryr sig om mode, kläder eller accessoarer. Massor av människor fira att eftersom dessa människor är oftast absorberas i andra saker, som att använda ostronodlingar att filtrera smutsigt vatten ur hamnar. (Väldigt häftigt.) Om du är denna typ av person, vara bekväm med din brist på stil. Döm inte andra för att spendera mer tid på kläder. (Unawesome.)
 5. 5
  Ha en rolig personlighet. Inse att din personlighet säger mer om dig som person som du ser ut eller utseende, även om de kan vara viktigt. Var trevlig, förståelse, vänliga, ger, och charmig (både inne och ute). Folk gillar inte en elak, självisk, ovänliga, tråkig person.
  • Vissa egenskaper som folk vanligtvis tänker på som "häftigt":
   • Engagemang / trofasthet. Du är ytterst dedikerade till vad du börjar, och är trogna ett fel.
   • Tillförlitlighet. Du är någon som alltid kan man lita på när människor behöver dig, oavsett orsak.
   • Vänlighet / generositet. Du är beredd att bokstavligen ge skjortan av din rygg om du har råd till, och om det innebär att det kommer att göra någon annan glad.
   • Ambition. Även om dina mål är höga, skulle du steg aldrig över någon för att uppnå dem.
   • Perspektiv. Du kan tala om skogen från träden, du vet att de enkla sakerna i livet - vänner, familj, kärlek, hälsa - är alltför ofta den mest förbisedda.
   • Princip. Du vet vad du tror på, och du har goda skäl för att inneha dessa föreställningar.

Del tre: inspirerande vördnad genom att ge

 1. 1
  Var en förebild för yngre barn. Du kan vara en förebild för så många olika sätt. Tänk på detta, dock: om du bestämmer dig för att hjälpa barnen, se till att du gör det av rätt anledning. Hjälpa barn bara för att du vill ses som häftigt är lite som att gå på en diet eftersom du vill att folk ska tycka om dig, inte för att du vill vara frisk.
  • Volontär som lärare. Lär barnen hur man läser, hur man utför grundläggande matematik, eller hur värde motion. Håll på ditt tålamod och kom ihåg att inte alla barn lär sig materialet på samma sätt!
  • Var en mentor till en begåvad unge. På samma sätt som du skulle ha behövt en mentor (se ovan), barn behöver mentorer, alltför. De vill ha tillförlitlig information om relationer, droger, karriärer och liv. Du kan vara den källa till vägledning för ett barn du tar tycke för.
  • Skapa sig tid att bara umgås. Om du är nöjd, kommer positiva, ansvarsfull och mogen, barn vara glad bara för att umgås med dig. Du kommer inte behöva göra mycket för att vara grym i deras ögon. Låna dem lite av din tid och du kanske upptäcker att bara umgås kan vara kul.
 2. 2
  Engagera dig i politiken. Hur ofta klagar vi om om politik? Hela tiden. Hur ofta gör vi något åt ​​det? Inte mycket. Kör för kontor är ett bra sätt att göra en skillnad i ditt samhälle genom att testa dina politiska kotletter. Plus, kan som säger att de faktiskt körde för kontor? Det är ganska häftigt!
  • Om du är yngre, tycker om att få delta i elevråd. Det kanske inte har den räckvidd som kommunala, statliga eller federala regeringen har, men det är lika viktigt att de människor runt omkring dig. Du får lära dig en hel del mer om dig själv ju mer du deltar.
 3. 3
  Hjälp människor mindre privilegierade än du. Det finns inget juridiskt ansvar för att vara välgörande, men det kan finnas ett moraliskt ansvar. Om du var hjälpt av någon på din livsresa, eller om du bara tror på principen, tycker om att betala den framåt. Hjälpa de mindre gynnade hitta sin väg.
  • Få ansluten via din lokala kyrka grupp. Om du är en del av en gemenskap av troende, be medlemmarna i din kyrka om de vet hur man kan engagera sig i välgörenhet. Ofta kommer din kyrka har program eller information om hur vanliga människor kan bäst hjälpa.
  • Överväga att göra en mikrolån. Ett mikrolån är en liten summa pengar (15€ till exempel) som du lånar ut till andra människor genom en utlåning. De människor som får lånet är oftast från mycket fattiga länder, de använder pengarna till att bygga sjukhus, skolor, generatorer, eller helt enkelt att gården. Efter att de har använt lånet, får du pengarna tillbaka. Det är ett bra sätt att göra en skillnad i världen.
  • Gör slumpmässiga handlingar av vänlighet. Håll dörren öppen för en person som kämpar för att göra bussen, ge en hemlös person resten av din take-out lunch, berätta för din kollega hur mycket du värdesätter deras hårda arbete. Dessa små vänliga handlingar tar nästan ingen energi eller resurser att fullfölja, och kan ha en enorm inverkan.
 4. 4
  Engagera dig i en sak som du tror på. Vad tror du på? Tror du på djurens rättigheter? Engagera dig i PETA eller en liknande organisation. Tror du på att bekämpa den globala uppvärmningen? Engagera dig i gröna energilösningar. Tror du på grundläggande finansiell information? Engagera dig i gerillans ekonomi. Oavsett vad det är du tror på, är fantastisk handlar om att visa världen vad som gör dig kryssa.

Tips

 • Var bara dig själv. Ursprungligen människor kan kritisera dig men senare de vet ditt värde.
 • Kom ihåg, kommer en del människor säger att de hatar dig men se till att inte låta det påverka dig, eftersom de kan vara bara avundsjuk.
 • Awesomeness kommer inifrån dig. Du förmodligen inte vet att den finns där. Men det är inne alla, det är bara väntar på dig att öppna dörren och ställa in den fritt.
 • Blivit populära. Det är så lätt när man är bara otroligt trevligt att människor och ta ansvar. Var en ledare, men inte alltid ta kontroll över din omgivning.
 • Vara för den skull vara, inte för andras skull ser. Med andra ord, vara häftigt att du vill, inte för att du känner att du måste verka häftigt att andra.

Varningar

 • Gå inte runt skryta om hur fantastisk du är. Om du redan är häftigt nog, kommer folk ser det.
 • Försök inte att bli någon du inte är, eftersom medan du kanske få andra beundran, kanske du förlorar självrespekt som är värre. Men, kan du börja göra nya saker eller förändrade intressen.
 • Gör inte dumma saker. Att vara häftigt betyder inte nödvändigtvis att du måste göra något farligt.
 • Ge inte ut många gratis saker till andra människor, annars folk kommer bara tro att du är awesome eftersom du ger dem saker. Inte sant awesomeness.